Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ BOOK ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα ασχοληθούμε με τη Eurovision, από στοιχηματική πλευρά φυσικά. Αργότερα θα ανέβουν ως είθιστε και οι εκτιμήσεις μου, προς το παρόν ας προσπαθήσουμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα απ τις αποδόσεις δύο κορυφαίων μπουκ, της Stoiximan και της Bet365.

Ξεκινώντας με τις αποδόσεις για τον φετινό νικητή του διαγωνισμού στη Stoiximan η Σουηδία με απόδοση 2,72 είναι το απόλυτο φαβορί. Ακολουθεί η Ιταλία σε απόδοση 3,75, η Ρωσία με 5,00, το Βέλγιο με 6,50 ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει η Αυστραλία με απόδοση 12,00. Ανάλογες οι αποδόσεις και στην Bet365, με τη Σουηδία να είναι το απόλυτο φαβορί σε απόδοση 2,50. Στην Bet365 όμως δεύτερο φαβορί είναι η Ρωσία με 4,00 απόδοση και κατόπιν η Ιταλία με 4,33.


Συνεχίζουμε τις αποδόσεις για τη 10αδα. Όπως παρατηρούμε στις αποδόσεις της Bet365, ουσιαστικά οι έξι θέσεις δείχνουν να είναι ήδη "κλεισμένες". Σουηδία (1,02), Ρωσία (1,03), Ιταλία (1,12), Βέλγιο (1,14), Αυστραλία (1,25) και Εσθονία (1,28) αναμένουμε να είναι στην 10αδα και στις υψηλές θέσεις. Νορβηγία (1,50) και Λετονία (1,57) βάσει αποδόσεων κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να βρεθούν στην 10αδα. Πάμε στις εφτά δηλαδή. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά με Αζερμπαιτζάν, Γεωργία και Σερβία να κλείνουν την πρώτη 10αδα βάσει αποδόσεων. Η Ελλάδα είναι στην 15η θέση. Ανάλογο το σκηνικό και στη Stoiximan, βάσει αποδόσεων, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι Σερβία, Γεωργία και Ισπανία φλέρτάρουν με τη 10η θέση μετά το Αζερμπαιτζάν. 


Εν συνεχεία, θέση Ελλάδας στον τελικό. Στη Stoiximan όπως παρατηρούμε το line είναι η 14η θέση, με τις αποδόσεις να μαρτυρούν ότι είναι πιο πιθανό να βρεθούμε πιο κάτω απ την 14η θέση παρά να πλησιάσουμε τη 10αδα. Κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις για τη θέση της Ελλάδας όπου φαβορί είναι από 16η θέση και κάτω. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, δε σας κρύβω ότι είναι και το βασικό μου bet για τη Eurovision. Στο head to head με την Κύπρο, βάσει αποδόσεων, αναμένουμε να περάσουμε την Κύπρο.


Σε επιμέρους στοιχήματα, βάσει των αποδόσεων πάντα ο μπουκ, εκτιμά ότι το line των βαθμών θα κυμανθεί στους 58 βαθμούς. Οριακό αρκετά και εγώ για κάπου εκεί μας υπολογίζω. Πόσα 12αρια θα πάρει η Ελλάδα. Το δεδομένο είναι της Κύπρου αλλά από εκεί και πέρα όπως βλέπουμε το να μην πάρουμε δεύτερο 12αρι είναι το πλέον πιθανό σενάριο με απόδοση 1,60. Όσο για το που θα δώσουμε εμείς το 12ρι;; Ε, περιττή νομίζω η απάντηση. 1,01 απόδοση μόλις.

Συμπερασματικά, όλα δείχνουν Σουηδία για νικητή και με τη Ρωσία να παραμονεύει από κοντά. Όσο για την Ελλάδα, κάπου στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Μη χάσετε σε λίγο τις εκτιμήσεις για τον αποψινό τελικό!!