Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΣΟΝΤΑ..... Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΣΕΡ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΤΗΣ

Βραζιλία Γερμανία 1-7.... θα μπορούσα εδώ να τελειώσω το κείμενο, πριν καν το ξεκινήσω.  Μιλάμε για ιστορική τσόντα, άνευ προηγουμένου. Η Γερμανία ταπείνωσε, εξευτέλισε τη Βραζιλία μέσα στο σπίτι της, κάνοντάς την να μοιάζει ομάδα επιπέδου Λουξεμβούργου και ακόμα πιο κάτω. Η Βραζιλία έπαιζε με κάτω τα παντελόνια και τα Πάντσερ απλώς ασελγούσαν. Και αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν σκεφτόντουσαν τον τελικό, νομίζω ότι το σκορ θα έφτανε άνετα σε διψήφιο νούμερο.

Ναι μεν μπορεί να γράφαμε, για την πρόκριση της Γερμανίας, για το ότι η Βραζιλία δεν παίζει μπάλα, πέραν του Νειμάρ δεν είχε να επιδείξει τίποτε άλλο (και τα γραπτά μένουν) αλλά ουδείς το περίμενε, αυτό που συνέβη. Είναι κάτι το απίστευτο, το πρωτόγνωρο να ακούς ότι μόλις στο 29 το Βραζιλία Γερμανία ήταν στο 0-5. Δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου, ομάδα να δέχεται μέσα σε έξι λεπτά (!!!) τέσσερα γκολ. Θα ήταν υπερβολή άραγε να γραφτεί ότι η Γερμανία ταπείνωσε ένα ολόκληρο έθνος; Για μένα σίγουρα όχι. Στην κουλτούρα των Βραζιλιανων όπως ξέρετε καλύτερα από μένα, το ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν θρησκεία.


Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη Βραζιλία, τη Σελεσάο. Άλλα επειδή τα γραπτά μένουν, αυτή η Βραζιλία δεν έχει σε τίποτα να θυμίσει την ένδοξη ομάδα του παρελθόντος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τι παίχτες έχουν φορέσει τη φανέλα με το Νο 9 και ποιος τη φορά σε αυτό το Μουντιάλ. Ο οποίος Φρεντ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έφαγε τρομερή γιούχα, από όλο το γήπεδο.

Κάπως έτσι λοιπόν η Βραζιλία έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία, χωρίς καμία υπερβολή. Η Βραζιλία πλέον απενοχοποιεί όλες τις "ταπεινωτικές" ήττες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και αυτή είναι μια σπουδαία προσφορά στο ίδιο το άθλημα.

Και μετά την ισοπεδωτική της εμφάνιση η Γερμανία θα χριστεί από άπαντες ως το φαβορί για την κατάκτηση. Εγώ θα αρκεστώ να πω, να μην παρασύρεστε.....