Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΪΜΑΡ;;

Σήμερα διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στη διοργανώτρια Βραζιλία και στη Γερμανία. Όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, το παιχνίδι αναμένεται να πάει στην κόψη του ξυραφιού και είναι αρκετά μοιρασμένο.

Η Γερμανία σίγουρα δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει, ωστόσο παίζει όσο χρειάζεται για να παίρνει τα παιχνίδια. Το έκανε και με τη Γαλλία στον προημιτελικό όπου ναι μεν προηγήθηκε νωρίς με 1-0 αλλά μέτα έχτισε πάνω σε αυτό το υπέρ της σκορ, το διαχειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο και πήρε την πρόκριση κόντρα στη Γαλλία που κατά γενική ομολογία είχε παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και άξιζε να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ. Όπως έχω γράψει και άλλες φορές κατά τη διάρκεια αυτού του Μουντιάλ, αυτό που λείπει από τη Γερμανία, είναι ένας Κλόζε σε νεότερη έκδοση. Ένα φορ δηλαδή να σου κάνει τη μία φάση γκολ, είναι κάτι που δε θα κουραστώ να γράφω. Απ ότι βλέπω στην Κίκερ, με τον Μίλερ θα ξεκινήσει ο Λεβ στην κορυφή έχοντας πιο πίσω του, τους  Ποντόλσκι, Κρος και Οζίλ.

Από την άλλη η Βραζιλία, έφτασε μέχρι τους τέσσερις πραγματικά χωρίς να έχει κάνει κάποια εξαιρετική εμφάνιση. Κάθε άλλο παρά θυμίζει τις ένδοξες ομάδες του παρελθόντος. Μία ομάδα δομημένη πάνω στο Νεϊμάρ, μία ομάδα που τα περιμένει όλα από το Νεϊμάρ και το ερώτημα είναι αν υπάρχει ζωή μετά τον τραυματισμό στη μέση του Νεϊμάρ από τον Ζαπάτα, στο παιχνίδι με την Κολομβία. Σε έναν προημιτελικό όπου η Βραζιλία παρ ότι προηγήθηκε 2-0 εν τούτοις αγχώθηκε πάρα πολύ και το να βλέπεις τη Βραζιλία να μη μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να τη διώχνουν όπως όπως το λες και κατάντια. Η Βραζιλία όντας διοργανώτρια στη λογική του "πρέπει" να κερδίσω, έφτασε ως εδώ, χωρίς να έχει το υπερβολικό σπρώξιμο. Απλά αυτό το πρέπει, δε θεωρώ ότι λειτούργησε θετικά και για τους ίδιους τους παίχτες στους οποίους πρόσθετο αρκετό άγχος. Για να μην πλατιάζω, η μέχρι τώρα παρουσία της Βραζιλίας ως εδώ, δεν πείθει με κανέναν τρόπο ότι μπορεί να βρεθεί στον τελικό. Πόσο μάλλον όταν της λείπει ο καλύτερός της παίχτης και ο καλύτερός της αμυντικός ο Τιάγκο Σίλβα.

Γι αυτό λοιπόν και η επιλογή μου είναι πρόκριση για Γερμανία σε απόδοση 1,90 (για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ)