Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Ή ΟΛΛΑΝΔΙΑ.... ΜΕΣΙ Ή ΡΟΜΠΕΝ;;

Για τη χθεσινή ιστορική άνευ προηγούμενου τσόντα, όπου η Γερμανία ισοπέδωσε και ταπείνωσε τη Βραζιλία, ήταν πραγματικά  κάτι το απίστευτο, το πρωτόγνωρο που όμοιό του δε θυμάμαι ποτέ να έχω δει. Η Βραζιλία έμοιαζε ομάδα επιπέδου Λουξεμβούργου για να μην τίποτα χειρότερο. Οι Βραζιλιάνοι είχαν απλώς κατεβάσει τα παντελόνια και τα Πάντσερ ασελγούσαν..... 

Εν πάση περιπτώσει, εμείς πληρωθήκαμε εύκολα την πρόκριση της Γερμανίας στο 1,90.

Περνώντας στο σημερινό παιχνίδι, θα μάθουμε ποια θα διασταυρώσει τα ξίφη της κόντρα στη Γερμανία στο μεγάλο τελικό της Κυριακής στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αργεντινή ή Ολλαδία, Μέσι ή Ρομπέν; Ιδού το ερώτημα.

Η Ολλανδία έχει δείξει μία σταθερά καλή εικόνα στα παιχνίδια της, σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ. Ομάδα υπόδειγμα, έχοντας έναν μαέστρο στον πάγκο. Ο Φαν Χάαλ κατακρίθηκε για το γεγονός ότι θα έπαιζε με πέντε πίσω. Ε, λοιπόν μόλις στο πρώτο παιχνίδι, άπαντες άρχισαν να ανασκευάζουν μετά το επιβλητικό 5-1 επί της Ισπανίας και άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι καλό προμηνύεται για την Ολλανδία. Ο Φαν Χααλ διαπίστωσε ότι με το ρόστερ που έχει αν παίξει επιθετικά η Ολλανδία θα καταντήσει περίγελος. Η Ολλανδία όπου έβγαλε ψυχή με το Μεξικό κάνοντας μία μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά, βρισκόμενη από την κόλαση του αποκλεισμού στο παράδεισο της πρόκρισης. Στα προημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την Κόστα Ρίκα. Το 0-0 του παιχνιδιού και της παράτασης ήταν μαγική εικόνα, κυριολεκτικά μαγική εικόνα, με την Ολλανδία να έχει 3-4 δοκάρια, πάμπολλές ευκαιρίες και η μπάλα να μη μπαίνει μέσα. Κάπου εκεί, που το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι, ο Φαν Χάαλ άλλαξε τερματοφύλακα στο 120(!!!) βάζοντας τον Κρουλ, ο οποίος έχει αποκρούσει δύο από τα τελευταία 20 πέναλτι που του έχουν ρίξει. Όλοι μας παραξενευτήκαμε, ουδείς το περίμενε, είναι κάτι το οποίο δεν είχε ξανά γίνει αλλά η ιστορία τον δικαίωσε, με τον Κρουλ να πιάνει δύο πέναλτι. Και κάπως έτσι γράφτηκαν μερικά ακόμα διθυραμβικά λόγια για το Φαν Χάαλ. Επί της ουσίας ο Φαν Χάαλ θέλει να διασφαλίζει όσο δυνατόν περισσότερο τα νώτα του και από εκεί και πέρα υπάρχει ο Ρομπέν. Ο Ρομπεν είναι σε τρομακτική κατάσταση, έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του, χαίρεσαι να τον βλέπεις.

Η Αργεντινή από την άλλη, θυμάστε ότι σας έγραφα πριν το Μουντιάλ ότι θα είναι 4αδα, όπερ και εγένετο. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ομάδα του Σαμπέλα, δεν έχει επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Βασιζόμενοι άπαντες στα κέφια του Μέσι. Ουσιαστικά τα πάντα κινούνται γύρω από τον Μέσι. Το οποίο κατάκρινε και ο ίδιος ο Μαραντόνα διότι η Αργεντινή δεν μπορεί να κρέμεται πάνω σε ένα άτομο, ακόμα και αυτός είναι ο Μέσι. Γενικότερα δεν έχει πείσει η Αργεντινή, ίσως και η απουσία του Αγκουέρο, όλο αυτό το διάστημα να έπαιξε το ρόλο της. Ίσως να είναι και το Μουντιάλ του Μέσι, κάτι που είχα γράψει αρκετές φορές και μέσα στη χρονιά στο facebook και στο twitter, ότι ναι ο Μέσι όλη τη σεζόν ήταν σταθερά κάτω του μετρίου αλλά δε μου το βγάζετε από το μυαλό ότι έκανε συντήρηση δυνάμεων εν όψει του Μουντιάλ. 

Επειδή όμως θεωρώ ότι ο Φαν Χααλ δεν είναι κανένας χθεσινός, θα φροντίσει να εγκλωβίσει το παιχνίδι του Μέσι. Θα το καταφέρει;; Ουδείς ξέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι με βάση τα όσα μας έχουν δείξει μέχρι τώρα οι ομάδες, δε γίνεται να μην παίξεις πρόκριση για Ολλανδία στο 2,20.