Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

Αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη χτες και η Ατλέτικο, η πιο σταθερή ομάδα της φετινής Primera Division πανηγύρισε το πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου, περνώντας την ισοπαλία από τη Μπαρτσελόνα με 1-1. Φυσικά ένα μεγάλο Respect στον εικονιζόμενο... Προσωπικά, ανέμενα έτσι όπως ήρθε το πράγμα ότι η Μπαρτσελόνα έστω και την ύστατη στιγμή θα έπαιρνε το παιχνίδι και θα σωνε τη χρονιά αλλά πάλι μία από τα ίδια. Πλέον είναι αντιλειπτό στον καθένα, ότι ένας κύκλος έκλεισε.

Κατά τα άλλα πέρασε ο άσσος του Ατρόμητου που σας έγραφα από την Παρασκευή στο facebook ενώ φυσικά χάσαμε τη Σοσό, η οποία έχασε (εύκολα) από την Εβιάν και έπεσε. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα, ασχέτως του ότι είχε πέσει όλος ο κόσμος σε αυτό το σημείο η Σόσο πήγαινε μέχρι και χθες πήγαινε τρένο, έχοντας κάνει ένα δεύτερο γύρο για πρωταθλητισμό. Όμως τελευταία αγωνιστική έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Ας παίζει λοιπόν του χρόνου με την Τρουά.

Περνώντας στα σημερινά, θα σταθώ σε δύο πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία αγωνιστική στην Αργεντινή και στην Ισπανία. 

Ξεκινώντας με την Αργεντινή, όσον αφορά την κορυφή, η Ρίβερ κρατά την τύχη στα χέρια της αφού με νίκη επί της αδιάφορης Κίλμες παίρνει το πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιμένει μη νίκη της Εστουδιάντες στην Τίγκρε. Τόσο η Κίλμες όσο και η Τίγκρε να στε σίγουροι ότι δε θα κατέβουν για τουρισμό στα παιχνίδια τους, κόντρα στους δύο μονομάχους του τίτλου. Κακά τα ψέματα όμως θεωρώ δύσκολο μέσα στο Μονουμεντάλ να χάσει το πρωτάθλημα η Ρίβερ. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να την κερδίσει την Κίλμες που δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο ενώ θα της λείψει και ένας από τους καλύτερους παίχτες της, ο Μπράνια.

Το ενδιαφέρον όμως είναι στην ουρά. Εκεί όπου Ατλέτικο Ραφαέλα, Γοδόι Κρουζ και Κολον μάχονται για να αποφύγουν τη μία θέση στην ειδική βαθμολογία που οδηγεί στην δεύτερη κατηγορία. Η Γοδόι έχει το πιο εύκολο έργο μιας και υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη Ράσινγκ. Η Γοδόι που είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει καλό Torneo Final και παίζει με τη Ράσινγκ που ούτε σε καλή κατάσταση είναι ενώ θα έχει και αρκετές σημαντικές απουσίες. Ήδη από την Παρασκευή πέφτει ο άσσος της Γοδόι, πλέον κινείται οριακά πιο πάνω από τον ΟΠΑΠ. Για μένα είναι από τα δυνατά σημεία της ημέρας. Άρα με δεδομένη τη νίκη της Γοδόι θα πέσει κάποια εκ των Ραφαέλα ή Κολόν. Αν Κολόν και Ραφαέλα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, πχ έρθουν αμφότερες ισοπαλία, χάσουν, νικήσουν πάνε μπαράζ, μιας και στην ειδική βαθμολογία έχουν 139 βαθμούς. Η Κολόν υποδέχεται την Ολίμπο. Η Ολίμπο για να βγει Σουταμερικάνα θέλει νίκη δική της και παράλληλα είτε υποβιβασμό της Γοδόι είτε μη νίκη της Ροζάριο που έπαιζε χτες.... και άρα μπορεί να θεωρηθεί ως αδιάφορη μιας και η Ροζάριο κέρδισε.

Η Ατλ. Ραφαέλα από την άλλη έχει το πιο δύσκολο παιχνίδι μιας και παίζει εκτός έδρας κόντρα στην Άρσεναλ Σαραντί. Η Ατλ Ραφαέλα εκτός έδρας χάνει πολύ από τη δυναμική της, (1-3-5) έχει. Θεωρώ δύσκολο να βγάλει διπλό μέσα στην Άρσεναλ Σαραντί, μόνο αν αδιαφορίσει η Άρσεναλ Σαραντί. Φέτος δεν βλέπω να τη γλιτώνει η Ραφαέλα.

Στην Ισπανία τώρα, γίνεται ο χαμός στην ουρά. Όλα τα όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Ούτε λίγο ούτε πολύ υπάρχουν 81 διαφορετικοί συνδυασμοί για το ποιες ομάδες θα πέσουν. Ας τα δούμε όμως με τη σειρά. Αυτή τη στιγμή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού προφανώς είναι η εδώ και καιρό υποβιβασμένη Μπέτις, η Οσασούνα με 36 βαθμούς και η Βαγιαδολίδ με 36, επίσης. Στην ισοβαθμία η Οσασούνα υπερτέρει. Πάνω από τη ζώνη είναι η Γρανάδα με 38, η Χετάφε με 39 και η Αλμερία με 39. Λοιπόν, η Χετάφε παίζει εκτός έδρας με τη Βαγιεκάνο, με την αδιάφορη Βαγιεκάνο, η οποία προέρχεται από δύο σερί ήττες, εντός έδρας μετρά (8-0-10) δεν με πείθει ότι θα στερήσει την κατηγορία από τη Χετάφε. Νομίζω ότι το Χ είναι το ιδανικό σημείο. Υπό την έννοια οτι και η Βαγιεκάνο κλείνει θετικά τη σεζόν και η Χετάφε σώνεται. Απλά τα πράγματα. 

Η Αλμερία παίζει με τη Μπιλμπάο. Για να πέσει η Αλμερία, πρέπει αφενός σήμερα να χάσει από τη Μπιλμπάο, να κερδίσει η Οσασούνα, να κερδίσει η Γρανάδα και να μην χάσει η Χετάφε. Σαν πολλά δε μαζεύτηκαν; Η Αλμερία υποδέχεται τη Μπιλμπάο, η οποία Μπιλμπάο είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Ο Βαλβέρδε έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά εκτός έδρας χωλαίνει. Και θα της λείψει και ο πρώτος της σκόρερ ο Αντούριθ (31/16). Νομίζω ότι η Αλμερία θα το πάει προσεχτικά το α ημίχρονο και αναλόγως τι θα γινεται στα άλλα παιχνίδια θα πράξει τα δέοντα στο β ημίχρονο. Πάντως η Αλμερία ένα Χ ψάχνει για να σωθεί και μαθηματικά. Κρατώ το Χ ημίχρονο.

Η Βαγιαδολίδ παίζει με τη Γρανάδα. Ο θάνατός σου η ζωή μου. Θυμάστε τι σας έγραφα την προηγούμενη κυριακή, που βγάλαμε 10 στα 11 και το μόνο που χάσαμε ήταν το διπλό της Βαγιαδολίδ που προηγήθηκε τρεις φορές κόντρα στην υποβιβασμένη Μπέτις και κατάφερε και έχασε. Άπαξ και δεν το πήρε εκείνο το παιχνίδι, θα πέσει. Και αυτό γιατί; Εγώ δέχομαι ότι σήμερα την κερδίζει τη Γρανάδα. Πάει δηλαδή στους 39, όσους έχει η Χετάφε και η Αλμερία. Που μόλις προ ολίγου είπαμε ότι αν θα χρειαστούν ένα βαθμό θα τον πάρουν εύκολα ή δύσκολα. Συνεπώς από κάτω της μπορεί να βάλει μόνο τη Γρανάδα. Και για να σωθεί θα περίμενει μη νίκη της Οσασούνα που παίζει εντός έδρας κόντρα στην υποβιβασμένη Μπέτις. Φαντάζομαι εκεί στην Οσασούνα θα το έχουν μελετήσει πολύ το παιχνίδι της Βαγιαδολίδ με τη Μπέτις και δε θα κάνουν τα ίδια λάθη. Συνεπώς η Βαγιαδολίδ δύσκολα θα τη γλιτώσει. Η δεύτερη θέση του υποβιβασμού θα παιχτεί ανάμεσα σε Οσασούνα και Γρανάδα.

Ένας αστάθμιτος παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο είναι ότι στην Ισπανία επιτρέπονται οι πριμοδοτήσεις και άρα μπορεί να κυκλοφορήσουν τίποτα βαλιτσάκια και θα δείτε τις αδιάφορες ομάδες να κυνηγούν λυσσαλέα τη νίκη. Βαγιεκάνο και Μπέτις δεν έχουν και τα πιο υγιή οικονομικά.... Πάντα όμως είθισται να λέω, ότι είναι πιο έυκολο να πάρεις βαλίτσα για να χάσεις παρά για να κερδίσεις....

Καλή τύχη και καλή ψήφο