Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

ΚΑΤΑΝΙΑ (8η)
Market Value: 62.850.000 ευρώ
Η Κατάνια προέρχεται απ την καλύτερη της χρονιά στο Καμπιονάτο όπου και τερμάτισε στην 8η θεση. Ο Ρολάντο Μαράν όπως ήταν αναμενόμενο μετά απ αυτή την εξαιρετική χρονιά για τα δεδομένα της Κατάνια, πήρε το ΟΚ και συνεχίζει στον πάγκο των Σικελών. Πάνω κάτω είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, όπως άλλωστε συνηθίζει όλα τα χρόνια να μην κάνει δραματικές αλλαγές στο ρόστερ της. Απέκτησε τον Ταχτσίδη απ τη Ρόμα, τον Λέτο απ τον Παναθηναικό για να μεγαλώσει και η παροικία των Αργεντινών στην Κατάνια, τον αριστερό μπακ Μονσόν απ τη Λυών, Φρέιρε και Περούτσι απ τη Βελέζ. Στον αντίποδα έχασε τον εκτελεστή των φάουλ της Λόντι που πήγε στην Τζένοα, τον βασικό μπακ Μαρκέζε που επίσης πήγε στη Τζένοα και μέσα στη βδομάδα έχασε και τον Γκόμεζ που πήγε στη Μέταλιστ, πολύ σημαντική απώλεια. Λίγο χειρότερα με πέρσι (9η-11η).

ΙΝΤΕΡ (9η)
Market Value: 221.150.000 ευρώ
Μετά από μία τραγική χρονιά η Ιντερ κατάφερε να μείνει εκτός Ευρώπης και όπως ήταν αναμενόμενο ο Στραματσάνι αποτελεί παρελθόν απ τον πάγκο με τα κλειδιά να δίνονται στο Βάλτερ Ματσάρι για να δημιουργήσει μία ομάδα που θα επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα όλα δείχνουν ότι ο σύλλογος θα αλλάξει σελίδα μιας και ο Μοράτι διαπραγματεύεται την πώληση της ομάδας. Αν συμβεί αυτό, ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει για έναν πρόεδρο που δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν έλαβε αυτά που ανέμενε όλα αυτά τα χρόνια. Στο μεταγραφικό παζάρι και εν όσο οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, δεν είχαμε δυνατές μεταγραφές. Σίγουρα ξεχωρίζουν οι προσθήκες του φορ Ικάρντι απ τη Σαμπντόρια, του νέου ταλέντου του Ιταλικού ποδοσφαίρου και του στόπερ Καμπανιάρο απ τη Νάπολι. Απέκτησε και τον Μπελφοντίλ απ την Πάρμα αλλά δεν έχει γεμίσει το μάτι του Ματσάρι . Στον αντίποδα αποχώρησαν Κασάνο, Γκάργκανο, Ρόκι, Στάνκοβιτς, Μπενάσι και Σιλβέστε. Όχι σημαντικές απώλειες. Ο Ματσάρι επειδή είναι ικανός στο να δημιουργεί ομάδες, μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο τέτοιο ώστε να είναι στην 5αδα. (4η-6η)

ΠΑΡΜΑ (10η)
Market Value: 67.100.000 ευρώ
Ξεκίνησε καλά τη σεζόν πέρσι αλλά μετά αρκέστηκε απλά στην άνετη παραμονή. Δεν έπαιξε και κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, γενικά στη μετριότητα. Στον πάγκο συνεχίζει ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Στο μεταγραφικό παζάρι απ αυτούς που απέκτησε, ξεχωρίζει ο Κασάνο που ήρθα απ την Ιντερ, παρά την τρέλα που κουβαλάει μπορεί να βοηθήσει. Απέκτησε επίσης τον Παρόλο απ την Τσεζένα αντί 3 εκατ. ευρώ. ενώ επέστρεψε ο χαφ Τσιμπσά που έκανε εξαιρετική χρονιά πέρσι με τη Σασσουόλο. Στον αντίποδα η μόνη σοβαρή απώλεια είναι του Μπελφοντίλ που πήγε στην Ιντερ. Αναμένουμε μία ακόμα αδιάφορη χρονιά για την Πάρμα κάπου στη μέση της βαθμολογίας. (11η-13η)

ΚΑΛΙΑΡΙ (11η)
Market Value: 72.725.000 ευρώ
Σε μία περίεργη χρονιά με την Κάλιαρι να έχει πρόβλημα με την έδρα της και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι να υπάρχει ένα σίριαλ για το που και αν θα διεξαχθεί εξαιτίας του ότι το Ις Αρένα ήταν ο ορισμός της παρανομίας. Από φέτος όμως επιστρέφει στην ιστορική της έδρα στο Σαντ Έλια. Στον πάγκο συνεχίζει ο Ντιέγκο Λόπεζ που φέτος θα είναι πρώτος προπονητής της ομάδας, πέρσι την είχε αναλάβει μετά την απόλυση του Φικατέντι. Πρώην παίχτης της Κάλιαρι για μια δεκαετία και βάλε, αρχηγός της, η σημαία της. Αγαπητός στον κόσμο. Είναι ακριβώς η ίδια ομάδα με πέρσι, δύο μεταγραφές ο Οικονόμου απ τον Πας Γιάννενα και ο Αβελάρ απ την Καρπάτι ενώ αποχώρησε ο βασικός χαφ Τιάγκο Ριμπέιρο. Λογικά στα ίδια επίπεδα με πέρσι, κοντά στη 10αδα. (10η-12η).

ΚΙΕΒΟ (12η)
Market Value: 36.650.000 ευρώ
Άνετη παραμονή πέρσι, όπου προς το τέλος ως συνήθως δεν παρέλειψε να κάνει και δημόσιες σχέσεις…. Φέτος όμως προμηνύεται πολύ δύσκολη χρονιά. Την ομάδα πλέον ανέλαβε ο Τζουζέπε Σανίνο που πέρσι δεν κατόρθωσε να δείξει κάτι στην τραγωδία που παρουσίασε η Παλέρμο. Έχει το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, στο μεταγραφικό παζάρι δεν κινήθηκε ιδιαίτερα, το ρόστερ της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και απλά θέλει να βάλει τρεις ομάδες από κάτω της. Ο Σανίνο θα παίξει άμυνα και ότι βγει. Θα κινδυνέψει αλλά έχει τον τρόπο να τη σκαπουλάρει. Πάμε πάντως για αγχωτική σεζόν. (14η-17η)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (13η)
Market Value: 48.275.000 ευρώ
Άνετη σεζόν η περσινή για τη Μπολόνια, πήρε τα γκολ που ήθελε απ τον Τζιλαρντίνο και σώθηκε ξεκούραστα. Στον πάγκο συνεχίζει ο Στέφανο Πόλι, διανύοντας την 3η του χρονιά στην ομάδα. Στο μεταγραφικό παζάρι έχασε τον Τζιλαρντίνο που πήγε στην Τζένοα, ο Τζιλαρντίνο έκανε την καλύτερη του χρονιά στην Ιταλία. Κι όπως μου σημείωσε ο Ιταλός μιας και ξέρει τη Μπολόνια καλύτερα απ τον καθένα μας, βόλευε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας να έχει για φορ τον Τζιλαρντίνο, σε αντίθεση με τον Μπιάνκι που ήρθε απ την Τορίνο να τον αντικαταστήσει που θα περιμένει τις μπαλιές. Κονε και Χριστοδουλόπουλος λογίζονται ως βασικοί φέτος στην τριάδα των χαφ μαζί με τον παιχταρά Ντιαμάντι να είναι πίσω απ τον Μπιάνκι. Δε θα μπλέξει (13η-15η)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (14η)
Market Value: 67.625.000 ευρώ
Δε ξεκίνησε καλά τη χρονιά πέρσι, με τον Τσίρο Φεράρα να φεύγει νύχτα, ανέλαβε την ομάδα ο Ντέλιο Ρόσι μαζεύοντας την ομάδα και εξασφάλισε μία άνετη παραμονή. Φέτος ξεκινά στον τιμόνι της ομάδας και επ αυτού θα κριθεί. Η Σαμπντόρια μπαίνει στη νέα σεζόν αποδυναμωμένη αφού έχασε τους δύο καλύτερούς της παίχτες, τον παιχταρά και νέο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου Ικάρντι που πήγε στην Ιντερ και τον Πόλι που πήγε στην Μίλαν. Αποχώρησαν επίσης οι βασικοί Ρομέρο (κίπερ) και Εστιγαρίμπια (χαφ). Απ εκείνους που απέκτησε ξεχωρίζουν ο Γκαμπιαντίνι απ τη Γιουβέντους αντί 5,5 εκατ. ευρώ και ο πιτσιρικάς Σαλαμόν απ τη Μίλαν με 1,7 εκατ. ευρώ. Λίγο χειρότερα από πέρσι αλλά δε νομίζω να κινδυνέψει. (14η-16η)