Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Β)

ΑΜΒΟΥΡΓΟ (7η)
Market value: 97.700.000 ευρώ
Πάλεψε για την Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε άλλη μία χρονιά στη μετριότητα. Μία χρονιά με μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του και πλέον η καρέκλα του Τόρστερ Φινκ αρχίζει και τρίζει. Άλλο Ελβετία που έκανε περίπατο με τη Βασιλεία και άλλο Bundesliga. Και φέτος μία απ τα ίδια αναμένουμε, πουλήθηκε ο κορεάτης Σον στη Λεβερκούζεν με 10 εκατ ευρώ. Με αυτά τα λεφτά κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, όπου αποκτήθηκαν κυρίως πιτσιρικάδες. Οριακά στη 10αδα, πιο πιθανό να μείνει ακόμα και εκτός 10αδας.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (8η)
Market value: 94.025.000 ευρώ
Μετά από μία εκπληκτική χρονιά το 2012 όπου έφτασε στη 4η θέση, αποδυναμώθηκε με τις απώλειες των Ρόις, Ντάντε και Νοιστάντερ και πέρσι κατέληξε στην 8η θέση. Κάθε άλλο παρά κακή θέση δεδομένου ότι η Γκλάντμπάχ είναι μία ομάδα που μέχρι πριν κάποια χρόνια πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Συνεχίζει με τον Ελβετό Λουσιέν Φαβρ στον πάγκο όπου κράτησε το υπάρχον ρόστερ, προσέθεσε και δύο ενδεκαδάτους παίχτες τον φορ Κρόουζε και την Φράιμπουργκ και τον Ράφαελ απ τη Σάλκε. Κάπου στην 8η με 10η θέση.

ΑΝΝΟΒΕΡΟ (9η)
Market value: 73.075.000 ευρώ
Ενδεχομένως κάπου η Ευρώπη να αποσυντόνισε το Αννόβερο που στο πρωτάθλημα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Η χαρά του παίχτη στο over, με μία άμυνα που έμπαζε από παντού, θύμιζε κάτι από άμυνα Παναθηναϊκού. Είχε όμως το γκολ και εν τέλει το ότι τερμάτισε στην 9η θέση δε νομίζω ότι ήταν αποτυχία. 5-6 παίχτες έφυγαν άλλοι τόσοι ήρθαν αλλά το ισοζύγιο είναι αρνητικό. Αποχώρησαν οι βασικοί Αμπντελαουέ, Ράους και Πίντο και αυτοί που ήρθαν δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τα κενά τους. Στον πάγκο συνεχίζει ο Μίρκο Σλόμικα. Λογικά εκτός 10αδας .

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (10η)
Market value: 43.350.000 ευρώ
Όπως και το 2012 έτσι και πέρσι η Νυρεμβέργη τερμάτισε στη 10η θέση έχοντας μία ήρεμη χρονιά. Παρ ότι στα μέσα τη σεζόν, ο Χέκινγκ την άφησε στα κρύα του λουτρού για να πάει και να αναλάβει τη Βόλφσμπουργκ, ο Μίχαελ Βίζινγκερ που ανέλαβε ακλούθησε την ίδια φιλοσοφία και επί της ουσίας συνεχίστηκε χωρίς να επηρεαστεί η ομάδα. Στο μεταγραφικό παζάρι ναι μεν έχασε τον βασικό της στόπερ Κλόζε και τον χαφ Σίμονς αλλά πήρε τον Ντριμιτς από τη Ζυρίχη που έκανε πέρσι καλή χρονιά και τον πιτσιρικά Γκίντσεκ που επίσης είχε καλή χρονιά αγωνιζόμενος στη Σαν Παουλί ως δανεικός. Αναμένουμε κα φετος μία ήρεμη χρονιά για τη Νυρεμβέργη.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (11η)
Market value: 101.450.000 ευρώ
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως μία τέτοια ομάδα, με ένα τόσο ακριβό και ποιοτικό ρόστερ έφτασε πέρσι να παλεύει μέχρι και για την παραμονή της. Απόρροια αυτού φυσικά η απόλυση του Μάγκατ, ήρθε ο Χέκινγκ εκεί στο Δεκέμβριο συμμάζεψε την ομάδα και τερμάτισε στην 11η θέση. Η σημαντικότερη μεταγραφή πάντως ήταν του μάνατζερ Κλάους Αλοφς απ τη Βέρντερ. Φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όλα κι όλα διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ για μεταγραφές καμιά 10ρια εκατομμύρια μεταγραφές. Και η μόνη αξιόλογη προσθήκη ήταν του στόπερ Κλόζε απ τη Νυρεμβέργη. Η Βόλφσμπουργκ δε χρειάζεται μεταγραφές, δεδομένου ότι έχει ένα πλήρες ρόστερ που χρειαζόταν εκκαθάριση κάτι που έκαναν οι Χέκινγκ Άλοφς. Η Βόλφσμπουργκ είχε υπεράριθμο ρόστερ. Νομίζω ότι φέτος ήρθε η ώρα να βγει Ευρώπη μετά από 4 αποτυχημένα χρόνια. Η παρέα του Ντιέγκο θα χτυπήσει 5αδα.

ΣΤΟΥΤΓΡΑΔΗ (12η)
Market value: 96.375.000 ευρώ
Σε τριπλό ταμπλό προσπάθησε να παίξει πέρσι η Στουτγάρδη σε πρωτάθλημα κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Κάπου προς το τέλος παράτησε το πρωτάθλημα στράφηκε στο κύπελλο, όπου έφτασε στον τελικό για να ηττηθεί απ τη Μπάγερν αλλά πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και φιλοδοξεί να μπει στους ομίλους. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη 12η θέση. Στα μεταγραφικά γέμισε το ρόστερ, πήρε τον φορ Αμπντελαουε από το Αννόβερο και θα αποτελέσει μία ακόμα λύση στην επίθεση με Ιμπίσεβιτς και Κακάου. Ο οποίος Κακάου πέρσι έχασε σχεδόν όλη τη χρονιά από τραυματισμό. Απ τους υπόλοιπους ήρθαν ξεχωρίζουν οι μέσοι Λάιτνερ από τη Ντόρτμουντ και Ράους απ το Αννόβερο όπου έκανε πολύ καλή χρονιά. Στον πάγκο συνεχίζει για τρίτη χρονιά ο Λαμπάρντια. Λογικά μέσα στην πρώτη δεκάδα.

ΜΑΙΝΤΖ (13η)
Market value: 38.850.000 ευρώ
Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η Μάιντζ την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα, εκεί όπου μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου τα πήγαινε περίφημα, χτύπαγε ακόμα και έξοδο στην Ευρώπη και στο δεύτερο γύρο η απόλυτη μετάλλαξη, ειδικά προς το τέλος ήταν φανερό πως τα είχε παρατήσει. Είναι ένα ερωτηματικό για φέτος, θεωρώ ότι δε θα κινδυνέψει. Έχασε όμως μεταξύ άλλων τον Ζαλάι που πήγε όπως προαναφέραμε στη Σάλκε αλλά και τον γνωστό μας Αντρέας Ίβανσιτς που πήγε στη Λεβάντε. Απέκτησε αρκετούς παίχτες, όχι κάποιο μεγάλο όνομα, είναι ζήτημα πόσοι εξ αυτών θα της βγουν, δεν είναι κακοί παίχτες πάντως. Οπότε πάλι για μία άνετη χρονιά μακριά από περιπέτειες. (11η-13η)