Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Α)

Σέντρα κάνει σήμερα και η Bundesliga και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε ετοιμάσει και το σχετικό αφιέρωμα για το πώς κινήθηκαν οι ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι και τι αναμένουμε από τις ομάδες τη νέα αυτή αγωνιστική περίοδο.

*Εντός παρένθεσης η θέση κατάταξης της ομάδας πέρσι.
* Αναλυτικά όλες οι μεταγραφές της κάθε ομάδας εδώ, όπου μπορείτε να δείτε πόσο κόστισε ο κάθε παίχτης αλλά και το μπάτζετ που διέθεσε η κάθε ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (1η)
Market value: 501.650.000 ευρώ
Έσπασε όλα τα κοντέρ πέρσι οι Βαυροί κατακτώντας άνετα το πρωτάθλημα, με 25 βαθμούς αέρα απ τη δεύτερη Ντόρτμουντ, παίρνοντας και το κύπελλο ενώ με σπασμένα φρένα πήγε και στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου αφού πρώτα απέκλεισε με χαρακτηριστική ευκολία τη Μπαρτσελόνα, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Και ο πήχης ανέβηκε αισθητά για τον Γκουαρδιόλα που ανέλαβε το τιμόνι των Βαυαρών στη θέση του Χάινκες. Ο Γκουαρδιόλα αναμφίβολα αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο αφού πρέπει να διατηρήσει στην κορυφή τη Μπάγερν και οι συγκρίσεις με τον προκάτοχό του είναι αναπόφευκτες. Ο Πεπ ξεκίνησε με το αριστερό χάνοντας στο Σουπερ Καπ με 4-2 με τη Ντόρτμουντ σε ένα παιχνίδι όμως που είχε σημαντικές απουσίες, είναι φυσικά πάρα μα πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Με 4-1-4-1, αναμένεται να παίξει ο Πεπ τη φετινή χρονιά. Στα μεταγραφικά ήρθε ο Γκέτσε απ τη Ντόρτμουντ έναντι 36 εκατ. ευρώ, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες. Επίσης αποκτήθηκε ο Τιάγκο Αλκάνταρα από τη Μπαρτσελόνα και ο Μπίρχοφ απ τη Μάιντς. Στον αντίποδα αποχώρησε ο Μάριο Γκομεζ, που δεν ήταν στα πλάνα του Γκουαρντιόλα όπως και ο Τίμοστιουκ. Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να πω το προφανές, ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο, πάντως δε νομίζω να το πάρει τόσο άνετα όπως πέρσι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (2η)
Market value: 282.700.000 ευρώ
Μπορεί στο πρωτάθλημα οι Βεστφαλοί να έμειναν αρκετά πίσω απ τη Μπάγερν, ωστόσο με την πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψαν στην ελίτ της Ευρώπης. Ονειρεμένη η περσινή πορεία, με την επική ανατροπή στις καθυστερήσεις κόντρα στη Μάλαγα με 3-2, η μεγαλειώδης νίκη με τη Ρεαλ με 4-1 ενώ στον τελικό έχασε στα χασομέρια την κούπα απ τη Μπάγερν. Ομάδα δημιούργημα του Κλοπ, εξαιρετικό το κλίμα στην ομάδα και φέτος δείχνει ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Ναι μεν έχασε τον Γκέτσε όπως προείπαμε ωστόσο κράτησε έστω και αν δυσφορεί τον Λεβαντόφσκι, πήρε τον παιχταρά Μιχταριάν με 26 εκατ ευρώ απ’ την Σαχτάρ, τον Παπασταθόπουλο απ τη Βέρντερ και τον επιθετικό Ομπαμπεργιάνγκ που προέρχεται από γεμάτες χρονιές και έκανε τη διαφορά στη Σεντ Ετιέν. Το ισοζύγιο είναι θετικό και θεωρώ ότι θα παλέψει για το πρωτάθλημα και δε νομίζω να επαναληφθεί ο περσινός περίπατος της Μπάγερν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (3η)
Market value: 160.800.000 ευρώ
Πέτυχε εν πολλοίς το στόχο της για πέρσι με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και φέτος διότι η πρώτη δυάδα είναι δεδομένη. Με τον Σάμι Χίπια συνεχίζει στον πάγκο, πούλησε μεταξύ άλλων τον φορ Σίρλε στην Τσέλσι έναντι 22 εκατ. ευρώ και τον δεξιό μπακ Καρβαχάλ στη Ρεάλ, γέμισε το ταμείο και πήρε μεταξύ άλλων τον πιτσιρικά Σον απ το Αμβούργο, τον Σταφυλίδη απ τον ΠΑΟΚ, τον Σπαχιτς απ τη Σεβίλλη και τον Χίλμπερτ απ τη Μπεσίκτας. Δεν αναμένω κάτι το ιδιαίτερο απ τη φετινή Λεβερκούζεν, δύσκολα θα βγει Τσάμπιονς Λιγκ, για (4η-5η).

ΣΑΛΚΕ (4η)
Market value: 129.600.000 ευρώ
Μέχρι τα μέσα της χρονιάς η Σάλκε φαινόταν ότι πήγαινε για μία χαμένη χρονιά, μέχρις ότου απολύθηκε ο Στέφενς, ήρθε ο Γενς Κέλερ συμμάζεψε κάπως την ομάδα και με την 4η θέση έσωσε τη χρονιά και τον εαυτό του θα πρόσθετα μιας και παρέμεινε στην ομάδα και τη φετινή σεζόν. Στο μεταγραφικό παζάρι απέκτησε τον εξαιρετικό φορ Ζαλάι απ τη Μάιντς, τον στόπερ Φελίπε Σαντάνα απ τη Ντόρτμουντ και 3-4 πιτσιρικάδες ακόμα. Απ τις απώλειες η μόνη σημαντική είναι αυτή του Μπαστός που προτίμησε τα πετροδόλαρα της Αλ Αιν. Αναμένεται και η πώληση του Παπαδόπουλου στη Λίβερπουλ. Αν φέτος ο αγιασμός πιάσει, διότι πέρσι η Σάλκε ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, θα κάνει καλή χρόνια, έχει γεμάτο ρόστερ για 3η - 4η θέση.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ (5η)
Market value: 61.475.000 ευρώ
Το μεγάλο ερωτηματικό της φετινής σεζόν. Ονειρεμένη η περσινή χρονιά όπου κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πάρει την 5η θέση και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα με την 3η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία μετά απ αυτή της Μπάγερν των 19 γκολ και της Λεβερκούζεν των 39. Η εξαιρετική όμως αυτή πορεία έφερε και την αποχώρηση των πέντε καλύτερων της παιχτών. Αναφέρομαι στους Κρούζε, Ρόζενταλ, Μαγκιάτι, Καλιγκιούρι και Φλουμ. Απώλειες που πονάνε. Αποκτήθηκαν παίχτες ελεύθεροι, δανεικοί που έχω πολλές αμφιβολίες στο κατά πόσο μπορούν να καλύψουν τα κενά αυτών που αποχώρησαν. Το έργο του Κρίστιαν Στράιχ, που συνεχίζει κανονικά στον πάγκο, αναμένεται αρκετά δύσκολο. Αν της βγουν οι παίχτες ίσως οριακά μπει στη δεκάδα αλλά για μένα δλυσκολα (11η – 12η).

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (6η)
Market value: 74.550.000 ευρώ
Έχω την εντύπωση πως ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν ανέμενε την περσινή εκπληκτική πορεία που την οδήγησε στην Ευρώπη. Πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σταθερή όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέσα στην πρώτη εξάδα, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ο Αρμιν Φε κατάφερε και δημιούργησε ένα σύνολο, ανταγωνιστικό και κόντρα στις εκτιμήσεις κατάφερε έκανε εξαιρετική χρονιά. Παρά την επιτυχημένη χρονιά, κατάφερε να κράτησε αναλλοίωτο τον κορμό της και να προσθέσει παίχτες ώστε να δώσει βάθος στον πάγκο. Δεύτερη σερί χρονιά πάντως να ξανά βγει Ευρώπη είναι λιγάκι δύσκολο αλλά θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Σίγουρα μέσα στην πρώτη δεκάδα.