Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΒΕΡΝΤΕΡ (14η)
Market value: 64.200.000 ευρώ
Πώς να είναι άραγε η ζωή στη μετά Σααφ εποχή; Δεν είναι και λίγο μετά από 14 χρόνια να αλλάζεις προπονητή. Η Βέρντερ τα τρία τελευταία χρόνια βυθίστηκε στην απόλυτη μετριότητα και μάλιστα πέρσι κινδύνεψε άμεσα και με υποβιβασμό. Και έτσι επήλθε η αλλαγή του σκηνικού με την αποχώρηση του Σάαφ και του μάνατζερ Αλοφς που πήγε στα μέσα της χρονιάς στη Βόλφσμπουτργκ. Στον πάγκο πλέον θα κάθεται ο Ρόμπιν Ντουτ, που έκανε πράγματα και θαύματα στη Φράιμπουργκ. Στα μεταγραφικά, αποκτήθηκε ο Μακιάντι απ τη Φράιμπουργκ που τον ξέρει καλά ο Ντουτ, ο φορ Πέτερσεν απ τη Μπάγερν δύο ενδεκαδάτες μεταγραφές και δύο ακόμη που προορίζονται για ενναλακτικές λύσεις. Στον αντίποδα αποχώρησαν ο Παπασταθόπουλος για τη Ντόρτμουντ με τη Βέρντερ να βάζει στα ταμεία της 9,500,000 εκατ. ευρώ και με αυτό το μπάτζετ κινήθηκε στις μεταγραφές ενώ έληξε και ο δανεισμός του χαφ Ντε Μπράιν απ τη Τσέλσι. Εκτός δεκάδας αλλά δε θα κινδυνέψει.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (15η)
Market value: 31.350.000 ευρώ
Μπορεί να έκανε ένα κάκιστο α γύρο ωστόσο κατάφερε στο δεύτερο μισό της σεζόν να κάνει το come back και να σωθεί, αποφεύγοντας κα τα μπαράζ υποβιβασμού. Δεύτερη χρονιά που σώνεται έτσι, που θυμίζει μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη τρεις και τον τσακώσαμε. Φέτος δύσκολα τα πράγματα, 500,000 χιλ ευρώ ήταν το όλο μπάτζετ των μεταγραφών απ αυτούς που ήρθαν σίγουρα ξεχωρίζει ο γνωστός Χαλίλ Αλντιντοπ απ την Τράμπζονσπορ και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος απ τον Ολυμπιακό. Έχασε και κάποια βασικά στελέχη και δύσκολα θα αποφευχθεί φέτος το μοιραίο.

ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ (16η)
Market value: 63.500.000 ευρώ
Χρειάστηκε να αλλάξει τέσσερις προπονητές και να νικήσει σε αγώνες μπαράζ την Καϊζερσλάουτερν ώστε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Τελευταίος προπονητής ο Μάρκους Γκισντόλ που έβγαλε απ το αδιέξοδο τη Χόφενχαιμ και εν τέλει την έσωσε. Στο μεταγραφικό παζάρι έκανε δύο καλές κινήσεις, αποκτώντας τον Μοντέστ απ τη Μπαστιά που πέρσι είχε 15 γκολ κα τον αριστερό χαφ Ελγκονουσι απ τη Ροζενμποργκ, που είναι πολύ καλός παίχτης. Αμφόοτερες ενδεκαδάτες μεταγραφές ενώ σε όσους αποχώρησαν, η μόνη σημαντική απώλεια είναι του φορ Χοσέλου αλλά νομίζω ότι το κενό του θα καλυφθεί. Αν θεωρήσουμε ότι με τον Γκρισντόλ η Χοφενχάιμ βρήκε ηρεμία, τότε δε νομίζω να κινδυνέψει. (10η-12η)

ΧΕΡΤΑ (1η Β’)
Market value: 41.650.000 ευρώ
Έπεσε το 2010, ανέβηκε το 2011, έπεσε το 2012, ανέβηκε το 2013. Ομάδα ασανσέρ κατάντησε η Χέρτα, που πάντως πέρσι είχε μία εύκολη άνοδο, μακράν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα. Το καλό για τη Χέρτα είναι ότι δεν έχασε κάποιο βασικό της παίχτη, κράτησε αναλλοίωτο τον κορμό της και προσέθεσε παίχτες που μπορούν να τραβήξουν κουπί στα δύσκολα, παίχτες εργαλεία. Στον πάγκο συνεχίζει ο Γιος Λουχοκάι. Θεωρώ ότι έχει τα φόντα για να σωθεί, θα παλέψει όμως για την αποφυγή των μπαράζ υποβιβασμού. (14η-16η).

ΜΠΡΑΟΥΣΒΑΙΝΓΚ (2η Β’)
Market value: 23.400.000 ευρώ
Όταν το 2009 έβγαινε 13η στη Γ κατηγορία νομίζω ότι ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δε θα περίμενε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια θα κατάφερνε να πάει απ τα αλόνια στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα. Αρχιτέκτονας της όλης προσπάθειας ο Τόρστεν Λίμπερκνεχτ που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας απ το 2008. Δυστυχώς όμως η Μπραουσβίνγκ θα προσγειωθεί απότομά στα δεδομένα της κατηγορίας, έχει το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας, μεταγραφικά δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή κίνηση. Θα έλεγα ότι το ρόστερ της είναι επιπέδου Β κατηγορίας. Ναι μεν θα υπάρχει ενθουσιασμός αλλά μέχρι εκεί. Πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.