Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMPIONATO by Betsecret (ΜΕΡΟΣ 4)

ΤΣΕΖΕΝΑ (15η)
Η Τσεζένα είναι μία περιοχή που βρίσκεται παραλιακά και φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή. Εξού λοιπόν και η απόκτηση του Μούτου από τη Φιορεντίνα. Πήρε επίσης τον Έντερ από τη Μπρέσια και μαζί με τον Τζακερίνι θα αποτελέσουν την επιθετική τριάδα. Η Τσεζένα ωστόσο διαθέτει μία άμυνα η οποία δεν είναι καθόλου καλή και θα έχει πρόβλημα. Μαζί με την Αταλάντα, τη Λέτσε και τη Νοβάρα είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι του φετινού πρωταθλήματος.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (16η)
Η Μπολόνια είναι αγαπημένη ομάδα του φίλου Ιταλού και φέτος πιστεύει ότι η ομάδα δε θα υποβιβαστεί μιας και υπάρχουν χειρότερες ομάδες από αυτήν. Έτσι όπως την είδε στα φιλικά δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν έπαιξε κάποιο δυνατό φιλικό. Η απόκτηση του Ντιαμάντι και του Ακουαφρέσκα δυναμώνουν πολύ την ομάδα και φαίνεται ότι η Μπολόνια τουλάχιστον θα έχει το εύκολο γκολ. Ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Μία θέση ίδια με πέρσι.

ΛΕΤΣΕ (17η)
Αν δεν ήταν η κατάρρευση της Σαμπντόριας στο δεύτερο γύρο λόγω του ότι πωλήθηκαν σημαντικοί παίχτες η Λέτσε δεν θα έπαιζε στη Serie A φέτος. Τόσο απλά. Μεταγραφικά, πήρε μεταξύ άλλων τον κίπερ της Ρόμα Ζούλιο Σέρτζιο, τον Στράσερ από τη Μίλαν, που είναι ένας φέρελπις παίχτης ενώ στις αποχωρήσεις σημαντική είναι η απώλεια του Ροζάτι και του Μουνάρι. Φέτος πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, θα πρέπει να κάνει την υπέρβασή της.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (1η Serie B)
Δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Πρώτον η Αταλάντα ξεκινάει με -6 λόγω της υπόθεσης των στημένων αγώνων ενώ έχει τιμωρηθεί και ο Ντόνι με αποκλεισμό τριών ετών. Η τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Μανφρεντίνι, ακυρώθηκε και ο παίχτης θα παίξει κανονικά. Τεράστια η απώλεια του Ντόνι. Μιλάμε για το φυσικό ηγέτη της ομάδας. Το κλίμα είναι λιγάκι περίεργο στην ομάδα . Στο μεταγραφικό παζάρι η πιο αξιοσημείωτη μεταγραφή είναι αυτή του Μοράλες από τη Βελέζ. Μιλάμε για εκπληκτικό παίχτη, που άνετα θα μπορούσε να σταθεί σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα . Όπως μου είπε και ο Ιταλός και συμφωνώ μαζί του, η Αταλάντα μάλλον στο τέλος της χρονιάς θα μας κουνήσει το μαντίλι.

ΣΙΕΝΑ (2η Serie B)
Επιστροφή και για τη Σιένα στη μεγάλη κατηγορία, ενισχύθηκε μεταγραφικά με την απόκτηση καλών παιχτών, πρέπει βέβαια να δέσουν και μεταξύ τους. Ξεχωρίζουν ο Ντ Αγκοστίνο , ο Μανίνι και ο Ντέστρο που ακούγονται εξαιρετικά λόγια για τον πιτσιρικά ενώ έχει και νέο προπονητή τον Τζουζέπε Σανίνο μιας και ο Αντόνιο Κόντε που την ανέβασε, πήγε στη μεγάλη του αγάπη στη Γιουβέντους. Η Σιένα είναι μία ομάδα που πίσω της έχει ως χρηματοδότη μία Τράπεζα και όπως μου είπε ο Ιταλός, αυτές τις ομάδες μην τις φοβάσαι. Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού και στο τέλος μάλλον θα τα καταφέρει.

ΝΟΒΑΡΑ (3η Serie B)
Η Νοβάρα ελείψη χρημάτων πήρε σχεδόν μόνο δανεικούς παίχτες, Ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία μετά από 55 χρόνια και όπως γίνεται αντιληπτό στις τάξεις των οπαδών υπάρχει έντονος ενθουσιασμός αλλά μέχρι εκεί. Η αποχώρηση των δύο βασικών επιθετικών της του Γκονζάλεζ και του Μπερτάνι, για Παλέρμο και Σαμπντόρια αντίστοιχα, την αποδυναμώνουν αισθητά και λογικά όπως ανέβηκε έτσι και θα πέσει.