Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMPIONATO by Betsecret (ΜΕΡΟΣ 3)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (9η)
Νοσηρό το κλίμα στη Φιορεντίνα, υπάρχει μία μιζέρια στην ομάδα. Με τον Τζιλαρντίνο να είναι πιθανό να αποχωρήσει, με τον Μιχαίλοβιτς στο πάγκο να δηλώνει ότι θα ήθελε να πάει προπονητής στην Ίντερ ενώ από τις μεταγραφές που έγιναν η μόνη αξιόλογη είναι αυτή του Τάνκε Σίλβα από τη Βελέζ. Όσοι διαβάζετε τακτικά το betsecret, ίσως θυμάστε τους ύμνους που έχω γράψει κατά καιρούς για αυτόν θηριώδη επιθετικό με τον επιβλητικό του χαρακτήρα. Προσθήκη είναι και αυτή του παιχταρά Γιόβετιτς που έχασε πέρσι όλη τη χρονιά και φέτος είναι υγιής και αναμένεται να βοηθήσει πολύ. Φρέι, Μούτου, Σαντάνα και Ντοναντέλ οι σημαντικές αποχωρήσεις. Ενώ και ο Μοντολίβο θέλει να φύγει αλλά δεν τον αφήνουν. Πολύ αργή άμυνα έχει η Φιορεντίνα και ο φίλος Ιταλός δεν την βλέπει ζωηρή. Το πιο πιθανό είναι να είναι εκτός πρώτης δεκάδας.

ΤΖΕΝΟΑ (10η)
Πέρσι παρ ότι πίστευαν πολλοί ότι θα τα πήγαινε καλά, υπήρχαν προσδοκίες εν τούτοις όλοι διαψεύστηκαν και η Τζένοα, απογοήτευσε καταλήγοντας στη δέκατη θέση. Τα ηνία της ομάδας φέτος ανέλαβε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που πέρσι έσωσε τη Μπολόνια. Και όπως χαρακτηριστικά μου είπε και ο Ιταλός, θέλει να δει πόσο θα αντέξει ο Μαλεζάνι με αυτό τον πρόεδρο που έχει η Τζένοα, που θέλει να ανακατεύεται στην ομάδα. (Όπως αντίστοιχα με το Παλέρμο, που προαναφερθήκαμε). Στα μεταγραφικά από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν, ο Κίπερ Φρέι από τη Φιορεντίνα, ο καλός χαφ Κονστάν από τη Κιέβο, ο Πράτο από τη Μπόκα και ο Μπίρσα από την Οσέρ. Από την άλλη, πωλήθηκε αντι 11 εκατ. ευρώ στη Ζενίτ ο Κρισίτο, που έκανε μία μέτρια χρονιά, ο Ραφίνια που πήγε στη Μπάγερν, ο Κονγκό που πήγε στη Λάτσιο, ο Μιλανέτο που πήγε στη Πάντοβα και ο κιπερ Εντουάρντο που μετακόμισε στη Λισαβώνα, στη Μπενφίκα. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Τζένοα να αποκτήσει τον Τζιλαρντίνο. Για μένα είναι ένα ερωτηματικό, το τι θα κάνει στο πρωτάθλημα. Πάντως θεωρώ απίθανο να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο.

ΚΙΕΒΟ (11η)
Εύκολα σώθηκε πέρσι και κάτι το αντίστοιχο ελπίζει και φέτος με τον Μίμο Ντι Κάρλο πλέον στον πάγκο. Η Κιέβο με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχει καταφέρει και μένει στη Serie A. Ας ανάψουν βέβαια και καμία λαμπάδα στο Πελισιέ, αφού ο τρόπος παιχνιδιού της Κιέβο είναι να κρατήσει το μηδέν πίσω και άντε να σκοράρει ο Πελισιέ που φέτος θα έχει ως παρτενέρ τον Παλόσκι που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Τζένοα. Πήρε κάμποσους παίχτες, μένει να δούμε αν θα της βγουν τη στιγμή που έχασε τρεις βασικούς, τον Κονστάν, τον Φερνάντες και τον Μαντοβάνι. Η γνώμη του Ιταλού είναι ότι και φέτος θα έχει μία χρονιά χωρίς πολλούς μπελάδες.

ΠΑΡΜΑ (12η)
Κάνοντας ένα μεγάλο come back στο τέλος από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Κολόμπα και ενώ είχε πιάσει πάτο στη βαθμολογία κατάφερε τελικά και σώθηκε. Στα μεταγραφικά δώστε προσοχή σε κάτι που μου είπε ο Ιταλός. Η Πάρμα απέκτησε τον Μπορίνι από την Σουόνσι έναν πιτσιρικά ο οποίος είναι για μεγάλα πράγματα. Πήρε επίσης και τον Πελέ, έναν εξαιρετικά καλό επιθετικό από την Αλκμάαρ. Στον αντίποδα έχασε τον πολύ καλό Τζεμάιλι, τον Μποζίνοφ, τον Αμάουρι που επέστρεψε στη Γιουβέντους και 3-4 ακόμα ποδοσφαιριστές. Λογικά θα έχει μία πιο ήρεμη χρονιά από την περσινή.

ΚΑΤΑΝΙΑ (13η)
Η Κατάνια είναι αυτό που λέμε ότι είναι ομάδα έδρας, είναι ο ορισμός της ομάδας που βασίζεται στην έδρα της. Εκτός έδρας χάνει από τα αποδυτήρια. Μία μόλις νίκη σε 19 παιχνίδια ήταν ο εκτός έδρας απολογισμός της πέρσι. Με νέο τεχνικό φέτος τον Βιτσέντζο Μοντέλα. Περιμένει πολλά από το Μάξι Λόπεζ και αν φύγει τελικά, οι Σικελοί θα έχουν τεράστιο πρόβλημα και θα χρειαστούν επειγόντως φορ ανάλογου επιπέδου με τον Αργεντίνο. Λογικά και φέτος θα τη σκαπουλάρει. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες για να υποβιβαστούν, έχει και την απαιτούμενη εμπειρία πλέον και φυσικά το Άντζελο Μασιμίνο όπου και φέτος θα είναι η δύναμή της,

ΚΑΛΙΑΡΙ (14η)
Η Κάλιαρι πέρσι σώθηκε σχετικά εύκολα και φέτος ο στόχος της δεν αλλάζει. Το κλίμα στην ομάδα διαταράχθηκε αφού ο πρόεδρος της ομάδας απέλυσε τον Ντοναντόνι αφού διαφώνησε ως προς την υπόθεση Σουάζο και έτσι όπως τη χειρίστηκε ο πρόεδρος που δεν τα βρήκε στο οικονομικό με το μάνατζέρ του. Τα ηνία της ομάδας δόθηκαν στον Φικαντέντι, με μεταγραφές που δεν είναι κάτι το σπουδαίο και τα πράγματα ζορίζουν. Λογικά και φέτος θα τη γλιτώσει με μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.