Και η Ουντινέζε έκανε πέρσι την υπέρβασή της, με Σάντσες και Ντι Νατάλε να κάνουν πράγματα και θαύματα εντός γηπέδου, κατακτώντας την τέταρτη θέση και βγαίνοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να αποκλείστηκε από την Άρσεναλ και να μην πέρασε στους ομίλους ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία. Ωστόσο, σε σχέση με πέρσι δείχνει τουλάχιστον ένα κλικ κάτω αφού πούλησε τον Σάντσες στη Μπαρτσελόνα (26 εκάτ.), τον Ινλέρ (17 εκατ.) στη Νάπολι αλλά και τον Σαπάτα στη Βιγιαρεάλ. Αυτοί που ήρθαν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα τη δούμε στη πρώτη εξάδα. Και όπως χαρακτηριστικά μου είπε και ο Ιταλός είναι ομάδα που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά. Κάτι τέτοιο κάνει και φέτος και δε ξέρουμε μήπως βγάλει πάλι κανένα λαγό από το καπέλο.
ΛΑΤΣΙΟ (5η)
Στην ισοβαθμία έχασε τη μία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ η Λάτσιο αλλά φέτος δηλώνει παρών. Η Λάτσιο ενισχύθηκε πολύ στην επίθεση με την απόκτηση του Σισέ και του Κλόζε. Η τριάδα πίσω από τον Κλόζε με Σισέ, Ερνάνες και Μάουρι μπορεί να κάνει παπάδες. Φάνηκε και στα παιχνίδια με τη Ραμποντνίσκι όπου οι Λατσιάλοι έκαναν πλάκα με τον Σισέ να βρίσκει δίχτυα. Πήρε επίσης τον Κονγκό (δεξί μπακ) από την Τζένοα, συμπαθητικός παίχτης. Πούλησε τον κίπερ Μουσλέρα και πήρε τον Μαρκέτι. Ο Μαρκέτι είναι πιο σταθερός από τον Μουσλέρα, ο Μουσλέρα μπορεί να κάνει την πιο δύσκολη απόκρουση αλλά μπορεί να δεχθεί και κάποιοι εύκολο γκολ. Η γνώμη του Ιταλού είναι ότι η Λάτσιο μπορεί να πάει από 4η με 6η θέση. Συμφωνώ απόλυτα.
ΡΟΜΑ (6η)
Το κλίμα στη Ρόμα μετά τον αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, είναι εκρηκτικό με τους οπαδούς, τους δημοσιογράφους και τον Τότι να τα έχουν βάλει με τον Λουις Ενρίκε. Ο Ισπανός πάει κόντρα σε όλους, οι επιλογές του είναι αποτυχημένες και δε ξέρω πόσο θα συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση. Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας η Ρόμα μετά από αρκετά χρόνια κινήθηκε πιο ζωηρά στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς πάντως να έρθουν παίχτες ονόματα, που ανέμενε ο κόσμος. Οι Ρωμαίοι απέκτησαν τον Μπόγιαν από τη Μπαρτσελόνα, τον Στεκέλεμπουργκ από τον Άγιαξ, τον πιτσιρικά Λαμέλα από την Ρίβερ Πλέιτ, που απ ότι μου είπε ο Ιταλός ακούγονται πολύ καλά λόγια, τον Χάιντσε από τη Μαρσέιγ που δίνει εμπειρία στην άμυνα και τον Οσβάλντο από την Εσπανιόλ. Στον αντίποδα, έφυγε ο Βούτσινιτς που πήγε στη Γιουβέντους, ο Μενεζ που πήγε στη Παρί, ο Μεξές που πήγε στη Μίλαν, ο Ρίισε που πήγε στη Φούλαμ, ο Ζούλιο Σέρτζιο που πήγε Μπρέσια και ο Ντόνι που πήγε στη Λίβερπουλ. Τόσο η δικιά μου εκτίμηση όσο και του Ιταλού είναι ότι θα είναι εκτός πρώτης τετράδας.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (7η)
Η Μεγάλη Κυρία φαίνεται ότι έχει χάσει τη μεγάλη της αίγλη μετά τον υποβιβασμό τςης λόγω της υπόθεσης των στημένων παιχνιδιών. Ωστόσο, η διοίκηση της Γιούβε και φέτος έριξε χρήμα στην ομάδα, φέρνοντας στο Τορίνο τον Βιδάλ από τη Λεβερκούζεν, τον Πίρλο από τη Μίλαν, τον Βούτσινιτς από τη Ρόμα, τον Λιχτστάινερ από τη Λάτσιο, τον Τζακερίνι – ένα καλό αριστερό χαφ- από την Τσεζένα, τον Τσίγκλερ από τη Σαμπντόρια και τον Πατσιέντσα από τη Νάπολι. Στον αντίποδα αποχώρησαν ο Φελίπε Μέλο, που δεν έπιασε, ο Σισόκο, ο Σαλιχάμιτζιτς, ο Ακουιλάνι και ο Τραορέ. Και επειδή οι παλιές αγάπες πάντα σμίγουν, ο Αντόνιο Κόντε επέστρεψε στο Τορίνο για να αναλάβει την αγαπημένη του ομάδα. Είναι άπειρος αλλά έχει δείξει καλά στοιχεία στις μικρές ομάδες που έχει κοουτσάρει. Μία θέση στη πρώτη πεντάδα για τη Γιούβε.
ΠΑΛΕΡΜΟ (8η)
Η Παλέρμο πέρσι, μη έχοντας σταθερή απόδοση στα παιχνίδια της πήρε παρά ταύτα, την 8η θέση και βγήκε στο Europa League, όπου και αποκλείστηκε από την Τουν. Το χειρότερο όμως είναι η πώληση του Παστόρε στους Εμίρηδες της Παρί, με 42 εκατ. ευρώ αλλά και του γκολκίπερ Συρίγκου πάλι στη Παρί. Ο Ιταλός που επισήμανε ότι ο Στέφανο Πιόλι, αν και νέος προπονητής στο πάγκο της Παλέρμο, δεν αποκλείεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν μιας και η Παλέρμο έχει έναν πρόεδρο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και ανακατεύεται παντού. Αν κάνει 2-3 γκέλες μαζεμένες, ο Πιόλι έχει αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Όντας αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι την υπολογίζω να καταλήγει κάτω από τη δέκατη θέση.