Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ CAMPIONATO by Betsecret (ΜΕΡΟΣ 1)

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαμε σέντρα στο Campionato σήμερα, ωστόσο υπάρχει η απεργία των ποδοσφαιριστών που την αναβάλει. Ωστόσο, εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει το αφιέρωμα και πριν περάσουμε να δούμε τι έκαναν κάθε μία από τις 20 ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι οφείλω να ευχαριστήσω δημοσίως το φίλο μου τον Ιταλό για την πολύτιμή βοήθειά του καθώς ότι γράφεται παρακάτω προέρχεται από εκείνον. Οι ομάδες είναι ταξινομημένες με βάση σε ποια θέση τερμάτισαν πέρσι.

ΜΙΛΑΝ (1η)
Μετά από 7 χρόνια ο Μπερλουσκόνι και οι οπαδοί της Μίλαν πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Και φέτος φαίνεται να είναι το φαβορί, αυτό δείχνουν άλλωστε και οι αποδόσεις των book, αν και αναμένουμε να δούμε την κίνηση που θα κάνει η Ίντερ με Φορλάν ή Τέβες μήπως και αλλάξουν οι ισορροπίες. Ουσιαστικά, δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, καθώς αποκτήθηκε ο Μεξές, ο Ταιβό, ο Ελ Σααράβι (ΑιγυπτιοΙταλός) και Ακουιλάνι ενώ αποχαιρέτησαν το Μιλάνο μεταξύ άλλων. ο Πίρλο, ο Παπασταθόπουλος, ο Λεγκροτάλιε, ο Γιανκουλόφσκι. Η γνώμη του Ιταλού είναι ότι είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

ΙΝΤΕΡ (2η)
Αναμφίβολα η περσινή χρονιά της Ιντερ κινήθηκε στη σκιά του Μουρίνιο και του τρεμπλ. Το λέω αυτό διότι ο πήχης είχε ανέβει. Ο Μπενίτεθ που ήρθε πέρσι τέτοια εποχή να αναλάβει μία ομάδα υπόδειγμα κατάφερε και την έκανε (ξέρετε τι), εν συνεχεία με τον Λεονάρντο στο πάγκο οι Νερατζούροι πήγαν να κάνουν το μεγάλο come back αλλά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η άμυνα θύμιζε παιδική χαρά, ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την πεντάρα μέσα στο Μιλάνο από τη Σάλκε και τις αστειότητες του Ρανόκια με του Κίβου. Φέτος ο Μοράτι έδωσε τα ηνία της ομάδας στο Γκασπερίνι, που είναι σοβαρός και χαμηλών τόνων προπονητής, ίσως αυτό που χρειάζεται μία ομάδα σαν την Ιντερ. Ο Μοράτι πάντως δεν τίναξε την μπάνκα στον αέρα όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια παρ ότι πούλησε τον Ετό στην Ανζί με 25,000,000 εκατ. ευρώ. Στο Μιλάνο ήρθαν πάντως ο Αλβάρες από τη Βελέζ (12 εκατ.), εξαιρετικό αριστερό χαφ, ο γκολκίπερ Βιβιάνο από τη Μπολόνια, ο πιτσιρικάς Καστάνιος από τη Φέγενορντ για τον οποίο ακούγονται εξαιρετικά λόγια και ακόμα 2-3 άλλοι. Προφανέστατα και φέτος θα παλέψει για το πρωτάθλημα.

ΝΑΠΟΛΙ (3η)
Έκανε τη μεγάλη έκπληξη πέρσι και λίγο έλειψε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, καλοδουλεμένη από τον Βάλτερ Ματσάρι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μεγάλη δύναμη βέβαια τον Σαν Πάολο, από τις πιο καυτές έδρες της Ιταλίας. Επί της ουσίας, δεν έχασε κανένα σημαντικό παίχτη ενώ αντίθετα έκανε σημαντικές προσθήκες, όπως του Ινλερ από την Ουντινέζε (17 εκατ.), του Τζεμαίλι από τη Πάρμα(8 εκατ.)- παίχτης με σταθερή απόδοση-, του Μπρίτος από τη Μπολόνια (7 εκατ.) – πολύ καλός - και του Ντοναντέλ από τη Φιορεντίνα. Νομίζω ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι στη πρώτη τετράδα.