Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ update14:25

Πότε ήρθε πότε πέρασε το καλοκαίρι, ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Τελευταίο Σ/Κ του Αυγούστου και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαμε σέντρα στη Serie A εν τούτοις η απεργία των ποδοσφαιριστών ανέβαλε την έναρξη του πρωταθλήματος. Αντίθετα κανονικά σέντρα έχουμε σε Ισπανία και Ελλάδα. Η Ισπανία θα ξεκινήσει με τη δεύτερη αγωνιστική καθώς η πρώτη αγωνιστική αν δεν με απατά η μνήμη θα διεξαχθεί εμβόλιμα στις 22 Ιανουαρίου, με το νέο έτος δηλαδή. Ενώ για το δικό μας πρωτάθλημα, ακόμα δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν. Ούτε στην Ουγκάντα τέτοια πράγματα με το ένα δικαστήριο να αναιρεί αποφάσεις του άλλου. Τραγελαφικές καταστάσεις.

Πάμε όμως και στη σημερινή πρόταση σε ένα δύσκολο κουπόνι και γνωρίζοντας ότι κάποιοι από εσάς βλέποντας τις αποδόσεις της τριάδας θα γκρινιάξουν και έχετε δίκιο αλλά δεν είχα κάτι καλύτερο. Αν προκύψει κάτι καλό, θα επανέλθω.

290 2 1,40
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται και ιδιαίτερα μακροσκελής αναλύσεις για το διπλό της Μπάγερν. Οι Βαυαροί προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με 5-0 επί του Αμβούργου, πήραν και εύκολη πρόκριση επί της Ζυρίχης ενώ από την άλλη η Κάιζερ. δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η σοβαρή Μπάγερν, έστω και χωρίς Ρομπέν, περνάει με διπλό. Στο 1,60 περίπου η fair απόδοση.

351 1 1,65
Παρ ότι η Ιστ Φάιφ διαθέτει ένα από τα καλύτερα υλικά στη Β Σκωτίας, εν τούτοις δεν έχει ξεκινήσει καλά με δύο ήττες σε τρία παιχνίδια. Το περασμένο σάββατο ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 3-0 από την Αρμπρόουθ. Την τρίτη όμως έκανε το μεγάλο μπαμ, και απέκλεισε την Ντανφέρμλιν  με 2-1. Από την άλλη η Νταμπάρτον, έκανε πήρε τη προηγούμενη αγωνιστική σε ένα τρελό παιχνίδι, το πρώτο της βαθμό, εκτός έδρας μάλιστα, από τη Μπρέχιν με 3-3. Ισοφάρισε στο 89'. Δεν παύει να είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, με μία άμυνα για γέλια και για κλάματα. Εικάζω ότι η νίκη επί της Ντανφέρμλιν θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στη Φάιφ για να πάρει μπροστά και στο πρωτάθλημα.

362 1 1,65
Και ναι είναι γεγονός! Μετά από πέντε στείρες αγωνιστικές η Ξαμάξ κατάφερε και σκόραρε και πήρε και τη πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας επί της Ζυρίχης. Η Ξαμάξ που έχει ενισχυθεί αρκετά, πρόσφατα πήρε τον Αριθμέντι και τον Ούτσε ενώ στο πάγκο βρίσκεται ο Χοακίν Καπαρός. Από την άλλη η νεοφώτιστη Λωζάννη μετρά 5 ήττες και μία νίκη σε αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές και φαίνεται να δικαιώνει πλήρως τα προγνωστικά που την ήθελαν ως την πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Αν όντως αρχίσει και κινείται κάτι με τη Ξαμάξ και το διπλό στη Ζυρίχη δεν ήταν φωτοβολίδα τότε ο άσσος έχει τύχη.

Καλή τύχη.

ΥΓ1: Έγραφα το πρωί της πέμπτης στην ανάλυση του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι :

… Αλλά εγώ ρωτώ όταν υπάρχει στο πάγκο, ο πολύπειρος Γιώργος Καραγκούνης δεν πρέπει να τον ρίξεις στη μάχη ; Ο "Τυπάρας" μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας στις πλάτες του και να εμψυχώσει τους υπολοίπους παίχτες.

Τα σχόλια δικά σας.

Ερώτηση:

Ο τιτανομεγιστοτεράστιος προπονητής Φερέιρα δε δήλωσε ότι αν αποτύχει θα φύγει ;

Μήπως θεωρεί ότι είναι επιτυχημένος ;

ΥΓ2: Υπενθυμίζω ότι, κλικάροντας στα Αφιερώματα, μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα που ετοίμασα για τη Bundesliga. Σε λίγο θα ανέβει και το αφιέρωμα για τη Serie A.