Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ BUNDESLIGA by Betsecret (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΒΕΡΝΤΕΡ (13η)
Τι και αν η Βέρντερ τα πήγε χάλια στο πρωτάθλημα, κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό, τι και αν σε μερικά παιχνίδια δε βλεπόταν, ο Τόμας Σάαφ παρέμεινε στο πάγκο και έχει γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga. Και φέτος τα πράγματα δεν μοιάζουν και πολύ ρόδινα αλλά δε νομίζω να είναι και τόσο τραγικά. Απέκτησε τον Παπασταθόπουλο και τον Βολφ για την άμυνα μπας και μαζευτεί αυτό το χάλι που μοιάζει με παιδική χαρά, θα έχει και το Νάλντο στη διάθεσή της μιας και ο Νάλντο λόγω τραυματισμού είχε χάσει σχεδόν όλη τη χρονιά. Λείπει από την ομάδα ένα δεκάρι, λείπει δηλ. ένας Ντιέγκο, ένας Οζίλ δηλαδή. Απέκτησε τον ταλαντούχο 21χρονο Εκίτσι για το λόγο αυτό. Απέκτησε επίσης και 3-4 πιτσιρικάδες. Αντίθετα αποχώργσαν ο Φρίνγκς που στα 34 του, πήγε να κάνει μία αρπαχτή στο Τορόντο, ο Πασάνεν (αμ.), ο Γένσεν (χαφ), ο Βράνιες (χαφ) και άλλοι πέντε. Νομίζω ότι το ισοζύγιο βγαίνει θετικό.

ΣΑΛΚΕ (14η)
Αν έβαζα ένα τίτλο, στη περσινή Σάλκε, θα ήταν το φαινόμενο Σάλκε. Η ομάδα που έφτασε στο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα δε μπορούσε να σταυρώσει νίκη και λίγο έλειψε να κινδυνεύσει και με υποβιβασμό. Ο Μάγκατ απογοήτευσε όλο τον κόσμο και τον έδιωξαν τον Μάρτιο, ανέλαβε ο Ράνγκινγκ και κάπως έστρωσε η ομάδα. Αποκορύφωμα φυσικά το 5-2 μέσα στο Μιλάνο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ακόμα το θυμάμαι, μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Παρ ότι , μπήκαν λεφτά στα ταμεία από τη πώληση του Νόιερ η Σάλκε κινήθηκε σε ρηχά νερά στο μεταγραφικό παζάρι. Από τους εφτά συνολικά παίχτες που πήρε ξεχωρίζουν ο Μαρικά (επ.) της Στουτγάρδης, ο Φουκς της Μάιντζ, και ο Χόλτμπι. Από την άλλη, πέραν του Νόιερ αποχώρησαν άλλοι εφτά, που όμως δεν επηρεάζουν. Μεταξύ αυτών, ο Χαριστέας και ο Πλιάτσικας.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (15η)
Τραγική η χρονιά πέρσι για τη Βόλφσμπουργκ, όπου σώθηκε κυριολεκτικά τη τελευταία αγωνιστική. Σίγουρα η πώληση του Ντζέκο και ο Ντιέγκο να το παίζει δήθεν, και με το Μακ Λάρεν στο πάγκο να μη μπορεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, λίγο έλειψε να έχουμε κλάματα στο τέλος. Από τα τέλη Μαρτίου, στο πάγκο είναι ο Μάγκατ που έφυγε ως αποτυχημένος από τη Σάλκε και μένει να δούμε τι θα κάνει με τη Βόλφσμπουργκ φέτος. Όπου πήρε τον Τρες από τη Στουτγάρδη αντί 9 εκατ. ευρώ, καλή μεταγραφή που δένει τα χαφ, τον Λακιτς (επ.) από την Καϊζερσλάουτερν, επίσης εξαιρετική μεταγραφή, τον Σαλιχάμιτζιτς που ακόμα και στα 34 του, μπορεί να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του, πήρε επίσης πακέτο, από την Άιντραχτ που υποβιβάστηκε, τον Οκς (αμ.) και τον Ρους (χαφ) με 3 εκατ. ευρώ το κάθε έναν. Τέλος απέκτησε και τον πιτσιρικά Κλιχ. Στον αντίποδα, αποχώρησε ο Γκραφίτε (επ) για τα λεφτά των Αράβων την Αλ Αχλί, ο Ρίτερ (δ. μπακ) για τη Κολωνία, ο Σισερό(χαφ) για την Σάο Πάολο και άλλοι τρεις ακόμα. Επίσης, ο Ντιέγκο, είναι ένα βήμα πριν την έξοδο. Αν και η Βόλφσμπουργκ στο πρόσφατο παιχνίδι του κυπέλλου, κόντρα στη Λειψία (Δ κατηγορία) κατάφερε και αποκλείστηκε, εν τούτοις, πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα και θα είναι μέσα στη πρώτη 7αδα.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (16η)
Και εκεί όπου, άπαντες μέχρι το Φεβρουάριο, την είχαν ξεγράψει, ο Λουσιέν Φαβρ που αντικατέστησε τον Φρόντσεκ στο πάγκο, σαν άλλος Χάρι Πόττερ μεταμόρφωσε την ομάδα και στο τέλος σώθηκε. Κατάφερε και μάζεψε αυτό το συνονθύλευμα ομάδας που παρουσίαζε στο πρώτο μισό της χρονιάς και στα μπαράζ που έπαιξε με τη Μπόχουμ κατάφερε και έμεινε στα σαλόνια της Bundesliga. Το ισοζύγιο βγαίνει θετικό αφού υπήρξαν συνολικά 9 παίχτες, μικροί σε ηλικία ενώ δε σημειώθηκε κάποια σημαντική αποχώρηση. Και φέτος θα παλέψει για τη παραμονή της.

ΧΕΡΤΑ (1η στη Β κατηγορία)
Ανέβηκε ξανά, εκεί όπου ανήκει. Ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στη Β Γερμανίας και ουσιαστικά ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο Μάρκους Μπάμπελ, θα στηριχθεί στην ίδια πετυχημένη συανταγή, καθώς απέκτησε όλους κι όλους πέντε παίχτες. Τον Κραφτ (τ.) και τον Οτλ (μ.) από τη Μπάγερν, τον Φραντς (αμ.) από την Φρανκφούρτη, τον Τορούν (επ.) από το Αμβούργο και τον Νιμάιερ (αμ. Χαφ) από τη Βέρντερ ως δανεικό. Για τη μεταγραφή του Κραφτ τα είπαμε πιο πάνω στη Μπάγερν, είναι αστείος τερματοφύλακας οι υπόλοιποι μπορούν να βοηθήσουν, Τίποτα το σπουδαίο στις αποχωρήσεις. Μάχη μέχρι τέλους για τη παραμονή της, ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβιβασμού.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (2η στη Β κατηγορία)
Μετά τη Χέρτα ήταν η καλύτερη ομάδα στη κατηγορία και μπορεί στο τέλος να έκανε μία κοιλιά και να ανέβηκε στην ισοβαθμία εν τούτοις η άνοδός της είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Το θέμα όμως είναι αν το ρόστερ της αυτό είναι ικανό για να τη κρατήσει στη κατηγορία. Εκτιμώ πως όχι. Δαπάνησε συνολικά το εκπληκτικό ποσό των 275.000 χιλ. ευρώ για μεταγραφές και όπως καταλαβαίνετε είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Δύσκολα θα ξεφύγει. Και οι book συμφωνούν σε αυτό, με τις αποδόσεις που έχουν βγάλει.

Με τη σφραγίδα του
www.Betsecret.net