Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ update12:14


Από Αύγουστο χειμώνα πλέον αφού το κουπόνι αρχίζει και παίρνει την χειμερινή του μορφή. Ούτε λίγο ούτε πολύ 11 πρωταθλήματα κάνουν σέντρα αυτό το Σ/Κ και ουσιαστικά με το σημερινό κουπόνι ανοίγει η νέα στοιχηματική σεζόν. Διακοπές τέλος και τα κεφάλια μέσα. Ήδη όπως σας έχω προαναγγείλει, το αφιέρωμα της Bundesliga θα ανέβει σε λιγάκι αλλά πάμε να δούμε μία τετράδα που έχω επιλέξει από το σημερινό πρόγραμμα.

293 2 1,95
Όλος ο κόσμος έχει πέσει πάνω σε αυτό το διπλό. Ξέρω ότι πολλοί εξ υμών θα με ρωτήσετε γιατί τότε πάω στο διπλό. Εξηγούμαι. Καταρχήν η Λέστερ είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στη Πρέμιερ Λιγκ, έπεσε πολύ χρήμα στην ομάδα από τους Ταϊλανδούς, περίπου 10 εκατ. λίρες και ο Έρικσον έφερε παίχτες που θα προσφέρουν άμεσα στην ομάδα δημιουργώντας ένα αξιόμαχο σύνολο. Απόρροια αυτού είναι να υπάρχει ένας απέραντος ενθουσιασμός στους οπαδούς, το κλίμα είναι ιδανικό και στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Κόβεντρι θα έχει περίπου 6500 χιλιάδες φίλους της, στο πλευρό της. Τα οποία αυτά εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα. Από την άλλη έχουμε τη Κόβεντρι όπου ξεκινάει ως μία ομάδα που αναμένεται να μπλέξει σε περιπέτειες. Η διοίκηση ψάχνει να βρει επενδυτή που να αγοράσει την ομάδα, επί του παρόντος όμως δεν υπάρχει κάτι. Στο μεταγραφικό παζάρι έχασε τους δύο καλύτερούς της παίχτες και γενικά έχει πολλά κενά, που λογικά πρέπει να φανούν. Η λογική λοιπόν λέει ότι οι Αλεπούδες θα φύγουν με διπλό από εκεί. Βέβαια πρόκειται για πρεμιέρα και είναι επαναλαμβάνω το πιο πολυφορτωμένο σημείο της ημέρας. Παρά ταύτα, ρισκάρω και πάω στο διπλό.

343 2 2,00
Η Ιστ Φάιφ είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο φέτος μιας και ενισχύθηκε αρκετά, εν αντιθέσει με την Στέρλινγκ Άλμπιιον που θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι οπαδοί της Στέρλινγκ βέβαια, κάνουν ότι μπορούν για να μαζέψουν λεφτά καταβάλουν ειλικρινά φιλότιμες προσπάθειες. Μόνο εράνους που δεν έχουν κάνει. Έτσι όμως δεν φτιάχνονται ομάδες. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η απόδοση του συγκεκριμένου διπλού πέφτει ήδη από τη πέμπτη και στο αγγλικό ανταλλακτήριο, αυτή την ώρα έχει τραβήξει τζίρο 23,000 χιλ. ευρώ με το 97% των χρημάτων να έχουν πάει στο διπλό. Τη στιγμή που στα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν πολύ χαμηλούς τζίρους, γύρω στα 1.000 ευρώ. Το 2,00 του ΟΠΑΠ είναι μακράν ότι καλύτερο κυκλοφορεί και νομίζω ότι αξίζει να παιχτεί.

348 2 2,10
Αμφότερες οι ομάδες τερμάτισαν στη τελευταία θέση. Η μεν Πίτεχερντ στη Β και η Κλάιντ στη Γ. Υπενθυμίζω για τους μη γνωρίζοντες ότι στη Γ Σκωτίας ΔΕΝ υποβιβάζεται καμία ομάδα. Η διοίκηση της Πίτεχερντ και φέτος έριξε χρήμα στην ομάδα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Πίτεχερντ διαθέτει μακράν το καλύτερο ρόστερ στη Γ Σκωτίας. Ξεχωρίζει φυσικά ο Μακ Άλιστερ, ο bomber της Μπρέχιν, που παρ ότι τον ήθελαν ακόμα και ομάδες της Πρέμιερ τον πήρε η Πίτεχερντ. Αποκτήθηκαν και πολλοί άλλοι, δείχνοντας στη πράξη ότι θέλει άμεση επιστροφή στη Β κατηγορία. Από την άλλη , Κλάιντ έδιωξε σχεδόν τα ¾ των παιχτών της και απέκτησε άλλους τόσους. Τι να σχολιάσεις ; Ευτυχώς που υπάρχει και ο σάκος του μποξ Ιστ Στέρλινγκ για να πάρει τη τελευταία θέση και η Μοντρόουζ τη προτελευταία. Και εδώ η λογική δείχνει διπλό, με αρκετό ρίσκο φυσικά.

376 1 1,50
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Παρι ή μάλλον οι άνθρωποι του Καταρ ξόδεψαν περίπου 85 εκατ. ευρώ (!!!) φέρνοντας στο Παρίσι μεταξύ άλλων τον Παστόρε της Παλέρμο, που κόστισε 42 εκατ. ευρώ, τον Μενέζ της Ρόμα, τον Ματυιντί της Σεντ Ετιέν, τον Μ. Σισόκο από τη Γιουβέντους και φυσικά τον γκολτζή Γκαμέρο από τη Λοριάν. Όπως καταλαβαίνετε η Παρί έχει ανέβει πολλά επίπεδα ως ομάδα και είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Έτσι όπως τα έφερε η μοίρα ο Γκαμέρο στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα. Μία Λοριάν όπου βγαίνει αισθητά αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι αφού πέρα του Γκαμέρο έχασε ακόμα 2-3 βασικούς. Εκτός έδρας έχει μία δεδομένη αδυναμία αλλά επ ουδενι ΔΕΝ αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Είναι μία σκληροτράχιλη ομάδα, που πρέπει να παλέψεις για να τη νικήσεις. Ωστόσο, έτσι όπως έχουν δημιουργηθεί τα δεδομένα η Παρί θα μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα, παίζοντας χωρίς τον Παστόρε που είχε πάρει κάποιες μέρες παραπάνω άδεια λόγω Κόπα Αμέρικα και πήγε στη Πάρι μόλις λίγες μέρες πριν. Και αυτό το σημείο ανήκει στα popular bet της ημέρας.

Καλή τύχη.