Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ BUNDESLIGA by Betsecret (ΜΕΡΟΣ Β)

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (6η)
Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη, όπου μέχρι το τέλος πάλεψε για την έξοδό της στην Ευρώπη. Φέτος εικάζω ότι πολύ δύσκολα θα επαναλάβει την ίδια πορεία, παρ ότι από τους βασικούς έχασε μόνο τον Γκουντογάν (αμ. Χαφ) που πήγε στη Ντόρτμουντ. Πήρε κάμποσους πιτσιρικάδες και μένει να δούμε αν θα βγει όλο αυτό το παιδομάζωμα. Για μένα πάντως θα είναι εκτός πρώτης δεκάδας.

ΚΑΙΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ (7η)
Κάνοντας ένα εκπληκτικό φινάλε στις τελευταίες αγωνιστικές, η νεοφώτιστη πέρσι Καϊζερσλάουτερν, βρέθηκε στην 7η θέση. Όπως καταλαβαίνετε, η χρονιά ήταν απολύτως επιτυχημένη. Φέτος έχοντας και ένα χρόνο στη Bundesliga, θέλει μία άνετη παραμονή. Αποκτήθηκαν συνολικά έξι ποδοσφαιριστές όπου ξεχωρίζουν ο Σέχτερ (2,5 εκατ. ευρώ, επ.) από τη Χάποελ Τ. Α., ο Φοροτύνης από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Σαχάν (δ. χαφ) της Ντούισμπουργκ. Από την άλλη σημαντική είναι απώλεια του Λάκιτς στην επίθεση και του Μόραβεκ στα χαφ. Νομίζω, ότι θα πετύχει τη παραμονή της.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ (8η)
Αποδυναμωμένο μπαίνει το Αμβούργο στο νέο πρωτάθλημα, αφού αποχώρησαν πολλοί έμπειροι παίχτες όπως ο Ζε Ρομπέρτο που πήγε στην Αλ Γκαράφα, ο Φαν Νιστελρόι που πήγε στη Μάλαγα, ο Ματάισεν, ο Τροχόφσκι κ.α Ο μέσος ηλικίας έχει κατέβει αισθητά, απέκτησε αρκετούς παίχτες, χωρίς να πέσει βέβαια πολύ χρήμα στην ομάδα. Πολύ δύσκολα, θα μπει σε τροχιά Ευρώπης.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ (9η)
Η Φράιμπουργκ παίζοντας ως ομάδα, ως ένα ενιαίο σύνολο στηριζόμενη στην ομοιογένεια και έχοντας τον Πάπις Σισέ στην επίθεση να θυμίζει τον συνεπώνυμό του, Τζιμπρίλ Σισέ, να πετυχαίνει 22 γκολ. Ωστόσο, φέτος αποχώρησε ο αρχιτέκτονας του δημιουργήματος, ο Ρόμπιν Ντουτ, και πλέον στο πάγκο κάθεται ο Μάρκους Σοργκ. Πέραν του αμυντικού Τόπρακ που μετακόμισε στη Λεβερκούζεν δεν είχε κάποια άλλη σημαντική απώλεια. Αντίθετα, πήρε τον Ντεμπελέ από τη Λέφσκι Σόφιας όπου είχε πετύχει 34 γκολ σε 36 παιχνίδια. Δηλαδή η Φράιμπουργκ φέτος θα έχει μία επίθεση πολυβόλο. Αν δουλέψει καλά η επίθεση, θα τη σκαπουλάρει.

ΚΟΛΩΝΙΑ (10η)
Ο Στάλε Σολμπάκεν εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του χρονιά πέρσι με την Κοπεγχάγη, αναλαμβάνει τις τύχες της Κολωνίας. Η Κολωνία πέρσι ήταν κλασσική ομάδα έδρας και εκτός έδρας έχανε από τα αποδυτήρια. Και εδώ είναι το στοίχημα για τον Σολμπάκεν καθώς πέρσι μπορεί να σώθηκε, φέτος όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Το ρόστερα πρακτικά είναι ακριβώς το ίδιο με πέρσι. Θα παλέψει για τη παραμονή της.

ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ (11η)
Ούτε κρύο ούτε ζέστη η περσινή Χόφενχάιμ, κατέληξε στην 11η θέση και προς το τέλος εκεί που είχε σιγουρέψει τη παραμονή έμοιαζε ότι κάνει αγγαρεία. Στο πάγκο πλέον κάθεται ο Χόλγκερ Στανισλάφσκι, όπου μετά από δύο δεκαετίες (ως παίχτης – προπονητής) αποχώρησε από τη Σαν Παουλί. Οι μεταγραφές δεν λένε και πολλά, ούτε αποχώρησε κάποιος σημαντικός παίχτης, ούτε αποκτήθηκε κάποιος που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Συνεπώς, άλλη μία αδιάφορη χρονιά, πάνω κάτω στην ίδια θέση την υπολογίζω.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (12η)
Παρ ότι, πέρσι φλέρταρε πολλές φορές με τη τελευταία θέση στο πρώτο γύρο, στο δεύτερο γύρο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή όπου ανέλαβε ο Μπρούνο Λαμπάντια έσωσε κάπως την αποτυχημένη χρονιά. Στο μεταγραφικό παζάρι πέραν την απώλειας του Τρες δεν έχασε κάποιον άλλο βασικό ενώ απ αυτούς που απέκτησε ξεχωρίζει ο Κβιστ (χαφ), και ο Σίμπερ που επέστρεψε από το δανεισμό του στη Νυρεμβέργη. Ουσιαστικά, είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, λογικά αν ξεκινήσει καλά θα είναι μέσα στη πρώτη δεκάδα. Δεν την βλέπω όμως για ευρωπαϊκή έξοδο.