Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

EL CLASICO No 2 - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στο τελικό του Copa Del Rey, στρέφεται η προσοχή των φιλάθλων όπου έχουμε το el clasico, νούμερο δύο.

Το Σάββατο στο Μπερναμπέου Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού το 1-1, κρίνεται δίκαιο. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη μέχρι που προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Μέσι, μετά κατέβασε ταχύτητα με τη Ρεάλ να ανεβάζει την απόδοσή της και να ισοφαρίζει στο 82 πάλι με πέναλτι του Κρ. Ρονάλντο. Ουσιαστικά η Ρεάλ έπαιξε για να μην χάσει. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μία ακόμα ήττα στο Μπερναμπέου θα στοίχιζε στο γόητρο της βασίλισσας. Από την άλλη και οι Μπλαουγκράνα, δεν καιγόντουσαν για τη νίκη αφού τυπικά την υπόθεση τίτλος την έχει καθαρίσει.

Το σημερινό παιχνίδι, που γίνεται στο ουδέτερο Μεστάγια, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα που είναι και πολυνίκης του θεσμού, με το Γκουαρντιόλα να έχει το 6 στα 6 σε τελικούς κυπέλλων, δε νομίζω ότι θα αφήσει το παιχνίδι να κυλήσει όπως αυτό του Σαββάτου. Κάθε άλλο. Βλέπω βέβαια τη Μπαρτσελόνα να έχει χάσει αυτή τη φρεσκάδα που είχε στο πρώτο εξάμηνο της χρόνιας. Παρ όλα αυτά, επιμένω σε αυτό που έγραψα το Σάββατο ότι η Ρεάλ maximum θα κάνει μία νίκη σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια. Ο Μουρίνιο βέβαια ζει και αναπνέει για αυτά τα παιχνίδια. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αναμένεται να ανεβάσει το Πέπε στα χαφ, πλάι στο Κεντίρα και τον Αλόνσο ώστε να πιέσει τα χαφ της Μπαρτσελόνα και να ανακόψει, (αν αυτό γίνεται), τους αυτοματισμούς των Μπλαουγκράνα. Για μένα το φαβορί για τη κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς στην Ισπανία, είναι η Μπαρτσελόνα. Μπορεί πράγματι να έχει χάσει αυτή τη φρεσκάδα αλλά αυτοί οι αυτοματισμοί μπορούν πολύ εύκολα να διασπάσουν και άμυνα από γρανίτη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια που υπάρχουν στο κουπόνι του στοιχήματος, δεν έχσω ξεχωρίσει κάτι το ιδιαίτερο. Συνεπώς η μόνη πρότασή μου για σήμερα είναι η κατάκτηση του Copa Del Rey από τη Μπαρτσελόνα.