Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ SUPERLEAGUE BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ 2ο)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:
Τελικά ο Κουτσιανικούλης εκει όπου φέρονταν να σφαζονται στα πόδια οι μεγάλοι των Αθηνών εκείνος προτίμησε το ΠΑΟΚ. Το αν έκανε καλά η όχι θα το δείξει η ιστορία. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Εργοτέλης αποδυναμώθηκε με αυτή τη κίνηση. Οι κριτηκοί πήραν ένα σπουδαίο παίχτη που όμως τα τελευταία χρόνια δεν παίζει καλά, τον Λετονό Βερπακόφσκις από τη Ντιναμό Κιέβου και μαζί με τον Ογκουνσότο θα αποτλέσουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας. Βέβαια ο τελευταίος είναι σε κόντρα με τη διοίκηση οπότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Αποκτήθηκαν επίσης ο Τσεσνάουσκις από τη Χαρτς, ο Βίζιο από τη Λίντσερ, ο Ρουμπάκης από τον ΟΦΗ, ο Σασιασβίλι από τη Στουρμ και άλλοι 3 παίχτες. Στον αντίποδα αποχώρησαν εφτά παίχτες με τη μόνη σοβαρή απώλεια να λογίζεται , όπως προείπαμε ο Κουτσιανικούλης. Στόχος της ομάδας, τι άλλο εκτός από τη παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Στο πάγκο συνεχίζει ο Καραγεωργίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ:
Η ομάδα του Ρέμου κυνήθηκε για την αγορά 7 παιχτών μεταξύ αυτών οι Λέκι, Μιλάνο από Αστέρα Τρίπολης, Ντίκα (δανεικός) από Κατάνια, Νταλα Μπόνα από τη Νάπολι και ο Πιλότο από την Ακαδέμικα που έπαθε ρήξη χιαστών και όπως καταλαβαίνετε ξαχάστε τον για φέτος. Από την άλλη αποχώρησαν 5 παίχτες. Από ότι φαίνεται ενισχύθηκε , εκτιμώ ότι δεν θα κυνδυνεύσει και μαλλον θα βρεθεί και στη πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.

ΚΑΒΑΛΑ:
Μετά από πολλά χρόνια η ομάδα της Καβάλας βρέθηκε πάλι στα σαλόνια της Α Εθνικής. Αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία του Μάκη Ψωμιάδη. Θυμόμσαστε όλοι πέρσι πως κάτι διπλά της Καβάλας ξεκινάγανε στο 3,00 τα φραζε ο οπαπ και τα έβρισκες στο εξωτρικό στο 1,50. (Δεν υπονοώ τιποτα…). Ο Μάκης πήρε κάμποσους παίχτες (12 στον αριθμό) με τους Ψωμά, Λεοντίου, Λάκη, Σιόντη, Ιωάννου και Ντομπρασίνοβιτς να ξεχωρίζουν. Από την άλλη αποχώρησαν τριες παίχτες (τίποτα το σπουδαίο). Κατά συνέπεια η ομάδα πρέπει να δέσει. Αν πάνε όλα καλά και αν ο Ψωμιάδης κυνηθεί έτσι όπως ξέρει να κάνει θα τη σώσει τη παρτίδα.

ΛΑΡΙΣΑ:
Η ΑΕΛ προέρχεται από τον αποκλεισμό σοκ από τη Ρέυκιαβικ για το προκριματικό γύρο του Europa League. Ξεκίνησε με το αριστερό στην Ευρώπη και μένει να δούμε τι θα γίνει και στο αλληνικό πρωτάθλημα. Και εδώ αποκτήθηκαν αρκετοί με τους Μάλαρτζ, Σίμιτς, Τριποτσέρη και Τουάμα να ξεχωρίζουν. Από την άλλα αποχώρησαν από την ομάδα της Λάρισας αρκετοι παίχτες (βασικοί και μη). Πιο συγκεκριμένα αποχώρησαν οι Φωτάκης, Κοτσόλης, Σαρμιέντο, Κώτσιος, Ιλιτς, Ζουράφσκι, Φεράρι, Βέμπερ και Κυριάκος. Κατά τη προσωπική μου άποψη δεν τη βλέπω ιδιαίτερα ζωηρή φέτος τη Λάρισα. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πάρει τη περσινή της θέση. Αν θέλετε να κάνω και μία πρόβλεψη ο Ουζουνίδης δεν ξέρω αν θα προλάβει και τις δύο παρέλασεις. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να είναι στη πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, γύρω στη 9η- 10η θέση την βλέπω.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:
Αποδυναμώθηκε πουλώντας το καλύτερο του παίχτη στην ΑΕΚ τον Λεονάρντο. Ο Κομπότης έφερε στον Λεβαδειακό τους Μπάρκογλου, Ταραλίδη, Σερζίνιο, Κόλτσης, Πάουλο Κόστα, Αλεξίου και τον Μαρτοέλ. Στον αντίποδα από την ομάδα της Λειβαδιας αποχώρησαν οι Λεονάρντο όπως προείπαμε, ο Τριποτσέρης, ο Ντιμπαλά ο Κατσικογιάννης, ο Ανδράλας, ο Κιάσσος, ο Κιάσσος και ο Γκεοργκίεφ. Φέτος δεν βλέπω να τη σώζει τη παρτίδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Δεν κινήθηκε τόσο εντυπωσιακά όπως τις άλλες χρονιες στο μεταγραφικό παζάρι. Απέκτησε παρ όλα αυτά τους Μέλμπεργκ από Γιουβέντους (2,500,000), το Ζαιρί από τον Αστέρα Τρίπολης ( που πρώτοι εμείς εδώ είχαμε μιλήσει ότι οι δύο ομάδες τα είχαν βρει σε όλα από το Γενάρη σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που είχαμε. Ηρθαν επίσης στο Λιμάνι οι Πάρντο, Μαρέσκα αλλά και οι Λεντέσμα, Κατσικογιάννης και Ραουλ Μπράβο των οποίων ο δανεισμός έληξε. Αντίθετα έφυγαν από την ομάδα οι Μενδρινός, Πατσατζόγλου, Λέτο και Μπελούτσι ενώ αποσύρθηκαν οι Άντζας, Τζόρτζεβιτς και ο Κοβάσεβιτς για λόγους υγείας. Περιττό νομίζω να αναφέρω τους στόχους της ομάδας, δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες μεταγραφές αφού σίγουρα θα μπουν λεφτά στα ταμεία έπειτα από τη πρόκριση επί της Σερίφ Τιρασπόλ. Στο πάγκο να πούμε τέλος ότι κάθεται ο Τίμουρ Κετσπάγια πέρνοντας τη θέση του Βαλβέρδε που ως γνωστόν δεν αναννέωσε το συμβόλαιο του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:
Πάνω κάτω τα έχουμε πει αναλυτικά για τον παναθηναικό. Το πρόβλημα της ομάδας εστιάζεται στην άμυνα όπου μπάζει από παντού. Φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Επίσης αν έφευγε και ο Τεν Κάτε θα ήταν η μεγαλύτερη μεταγραφή για φέτος. Πάντως πάλι κυκλοφόρησαν οι διάλογοι μεταξύ Τεν Κάτε και παιχτών (αναφέρομαι στο επεισόδιο ανάμεσα σε Τεν Κάτε και Σπυρόπουλο) και αυτή τη φορά το καρφί δεν ήταν ο Γκούμας, τον οποίο ο Τεν Κάτε έδιωξε αφήνοντας την ομάδα χωρίς έναν καλό αμυντικό ή τέλος πάντων πολύ ανώτερο από αυτούς που πήρε (βλέπε Καντέ).