Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ SUPERLEAGUE BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Πρεμιέρα σήμερα και για το ελληνικό πρωτάθλημα και ας περάσουμε να δούμε τι έγινε στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού σε κάθε μία απο τις 16 ομάδες που μετέχουν φέτος στη superleague.

ΑΕΚ:
Ελλείψει χρημάτων δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, νομίζω πιο πολύ ενδιέφερε τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ μπας και βρουν κάποιο επενδυτή παρά να κοιτάξουν να ενισχύσουν την ομάδα. H ΑΕΚ απέκτησε τους Μάκο από τον πανιώνιο, Ιορντάκε από το Παντούρι, τον Καράμπελα από τον Αρη, το Μανωλά από το θρασύβουλο και τον Λεονάρντο από το Λεβαδειακό. Από την άλλη αποδεσμεύτηκαν οι Πελετιέρι, Εντίνιο, Μάχο Πλιάτσικας που πήγε Σάλκε αλλά και ο Κυριάκος που πήγε πριν 4 μέρες στη Λίβερπουλ και η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της 3,000,000 εκατ. ευρώ. Πάλι στη τέταρτη θέση τη βλέπω και να δούμε εάν θα περάσει και τη Βασλούι από την οποία έχασε με 2-1 εκτός έδρας και την άλλη εβδομάδα καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.

ΑΡΗΣ:
Δυναμικά μπήκε στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα της Θεσσαλονίκης και απέκτησε ούτε λίγο ούτε πολύ μία 10αδα παίχτες. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν ο σταρ Αμπρέου που τον ήθελε το προηγούμενο καλοκαίρι ο παναθηναϊκός, και αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην επίθεση , ο Γκαρσιάν που ήρθε δανεικός από τη Μποκα Τζ. , ο Ναφτί που ήρθε από τη Μπέρμπιγχαμ, ο Νασούτι που ήρθε δανεικός από τη Ρίβερ Πλέιτ. Από την εγχώρια αγορά απέκτησε τους Φλάβιο και Αραβίδη από Αστέρα Τρίπολης και Εθνικό Αστέρα αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά αποχώρησαν για άλλες πολιτείες οι Καράμπελας, Βιτόλο, Παπάζογλου, Ρεγκέιρο, Ζεντίλ και Λέμπο. Η ενίσχυση της ομάδας σε σχέση με πέρσι είναι εμφανής παρ ότι φαινομενικά αποχώρησαν κάποιοι βασικοί αυτοί που ήρθαν αναμένεται να καλύψουν και με το παραπάνω το κενό τους. Το θέμα με τον Αρη είναι ότι ναι μεν είναι καλοί οι παίχτες που αποκτήθηκαν αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει η ομάδα. Επίσης είναι μία ομάδα που βασίζεται, αποκλειστικά θα έλεγα, σε ξένους με ότι αυτό συνεπάγεται. Στόχος της ομάδας η ευρωπαϊκή έξοδο …

ΑΣΤΕΡΑΣ:
Με μία λέξη αποδυναμώθηκε . Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια ο Αστέρας αποτελούσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος φέτος δεν αποκλείεται να αποτελέσει τη δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Δεν έπεσε χρήμα στην ομάδα, οι μεταγραφές που έκανε δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και το ερώτημα είναι πως θα καλυφθούν τα κενά των Ζαιρί, Φιλομένο, Ψωμά αποχώρησαν επίσης ο Μιλάνο για να πάει στον Ηρακλή, ο Κανκούδης, ο Στρατάκης αλλά και ο Ροζέριο. Δεν τον βλέπω να πηγαίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Ο Ατρόμητος κινήθηκε στη λογική του να αγοράσουμε έμπειρους παίχτες που ξέρουν τη κατηγορία έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεί στη Α Εθνική. Αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων οι Πόποβιτς από ΟΦΗ, Σαρμιέντο από Λαρισα, Σφακιανάκης από ΟΦΗ, Νάστος από Άσκολι, ο Κηπουρός από ο Πανσεραικό ,ο Μλένχιο από τη Τίγκρες και ο Μπαζίνσκι από τη Βίσλα Κρ. Αντίθετα αποχώρησαν 5 παίχτες οι οποίοι δε λογίζονται ως σημαντικές απώλειες. Ο στόχος της ομάδας η εξασφάλιση όσο πιο γρήγορα της παραμονής .