Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΚΑΛΙΑΡΙ:
Αποδυναμώθηκε καθώς έφυγαν από την ομάδα οι Ακουαφρέσκα και Φίνι ήρθαν βέβαια οι Νένε (πρώτος σκόρερ πέρσι στη Πορτογαλία) για να αντικαταστήσει το πρώτο και Μπαρόνε από Τορίνο να αντικαταστήσει το δεύτερο αλλά τα πράγματα θα είναι ζόρικα. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να ξανά τερματίσει πάλι στην ένατη θέση αντ αυτού την υπολογίζω 5 με 6 πιο κάτω.

ΛΑΤΣΙΟ:
Κακή χρονιά η περσινή αφού τερμάτισε στη 10η θέση. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με το δεξί καθώς κατέκτησε το Σούπερ Καπ και σίγουρα θα δώσει μία ώθηση στους παίχτες. Στα μεταγραφικά αγόρασε πλήρως τα δικαιώματα του Σάρατε και πήρε επίσης τους Ελιζέου, Κρουζ από Ίντερ, Μπισάρι από Κατάνια (καλός παίχτης), Σκαλόνι από τη Μαγιόρκα αλλά και το Μπαρόνιο που επέστρεψε από τη Μπρέσια. Ο Μπαρόνιο από ότι μου είπε ο φίλος Ιταλός πρόκειται για ένα πολύ καλό αριστερό πόδι αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα σπουδαίο. Από την άλλη πουλήθηκε ο Ρόζεναλ για να μπουν λεφτά στο ταμείο γιατί το ταμείο είναι μείον. Το χρέος της ομάδας υπολογίζεται κάτι παραπάνω από 100,000,000 εκατ. ευρώ. Ενώ εκτός ομάδας είναι οι βασικοί πέρσι Πάντεφ, Ντε Σιλβέστρι και Λεντέσμα γιατί αρνούνται να υπογράψουν το νέο τους συμβόλαιο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ:
Στα ίδια με πέρσι. Το κενό του Φλοκάρι το κάλυψε με τον Ακουαφρέσκα και τον Τριμπόκι. Πολύ καλή επίσης και η μεταγραφή του Μπαρέτο που θα βοηθήσει στο κέντρο. Απώλεια η αποχώρηση του Τσιγκαρίνι για τη Νάπολι έναντι 12,000,000 εκατ. ευρώ αλλά και του Ντέφεντι όπου αν και ήταν καλός παίχτης εν τούτοις ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και δεν έπαιξε πολύ. Να πούμε επίσης ότι η Αταλάντα θα έχει και νέο προπονητή τον Γκρεγκούτσι που πήρε τη θέση του επιτυχημένου Ντελ Νέρι. Ίδια θέση περίπου με πέρσι.

ΝΑΠΟΛΙ:
Πέρσι είχε έναν καταστροφικό έως αυτοκτονικό δεύτερο γύρο και τερμάτισε στη 12 θέση. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, έπεσε πολύ χρήμα για μεταγραφες και για να ακριβολογούμε έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου γύρω στα 60,000,000 εκατ ευρώ. Έτσι αγόρασε τους Κουαλιαρέλα από την Ουντινέζε, Καμπανιάρο από Σαμπντόρια, Τσιγκαρίνι από Αταλάντα, Ντε Σάνκτις από Γαλατασαράι, Σούνιγκα από Σιένα και Χόφερ από Αούστρια Β. Από την άλλη έδωσε 4 παίχτες αλλά μόνο αυτή του Μανίνι λογίζεται ως απώλεια. Φέτος θα είναι η χρονιά της, έμεινε και ο σταρ Λαβέτσι στην ομάδα, ο φίλος Ιταλός την υπολογίζει στην πέμπτη θέση και εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ:
Μια από τα ίδια και φέτος. Αγόρασε συνολικά εφτά παίχτες από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Σεμιόλι από Φιορεντίνα, Τισόνε από Ουντινέζε, Μανίνι από Νάπολι και Τζάουρι από Φιορεντίνα. Τίποτα το σπουδαίο στις αποχωρήσεις. Πιθανές θέσεις κάπου ανάμεσα ενάτης και 12 θέσης.

ΣΙΕΝΑ:
Πολλές οι μεταγραφές και για την ομάδα της Σιένα, δώδεκα στον αριθμό από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Παολούτσι από Γιουβέντους, Παραβιστίνι από Πάρμα, Φίνι από Κάλιαρι, Γκαρόφαλο από Γκροσέτο ενώ πολύ καλά λόγια από ότι μου πε ο φίλος Ιταλός ακούγονται για τον πιτσιρικά Έκνταλ. Στον αντίποδα η μόνη σοβαρή αποχώρηση είναι αυτή του Πορτανόβα που πήγε στη Μπολόνια. Από τη 12 έως τη 14 θέση φαίνεται να καταλήγει.

ΚΑΤΑΝΙΑ:
Πέρσι ήταν από τις πρώτες ομάδες που σώθηκαν και μετά έπαιζε για τη πάρτη της. Στο μεταγραφικό παζάρι αγόρασε ένα σωρό παίχτες από του οποίους ξεχωρίζουν, ο Αντουχάρ που ήρθε από την Εστουδιάντες και θα είναι βασικός τερματοφύλακας, ο Ρικιότι από το Ρίμινι και ο Μπελούσι από την Άσκολι. Η Κατάνια φέτος θα έχει και νέο προπονητή τον Ατζόρι. Στον αντίποδα δεν φαίνεται να επηρεάζεται από κάποια αποδέσμευση πλην του δανεικού από τη Γιουβέντους Παολούτσι. Στόχος η όσον το δυνατόν γρηγορότερη παραμονή.