Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ:
Πολύ καλή η περσινή της χρονιά τερματίζοντας στη τέταρτη θέση , χωρίς πάντως να παίξει και κανένα τρομερό ποδόσφαιρο. Αγόρασε τους Μαρκιόνι και Τζανέτι από Γιουβέντους, Νατάλι από Τορίνο για τον οποίο ο φίλος Ιταλός μου είπε ότι είναι καλός ενώ πήρε και άλλους δύο πιτσιρικάδες. Αντίθετα παραχώρησε τους Φελίπε Μέλο (τεράστια απώλεια), Τζάουρι, Μπονατσόλι, Στομόρι, Αλμιρόν, Γκουλάν, Σεμιόλι (και αυτή μεγάλη απώλεια). Κάπου στα ίδια με πέρσι και λίγο πιο κάτω μιας και δεν ενισχύθηκε τόσο όσο θα περίμενε κανείς αφού μπήκαν πολλά λεφτά στο ταμείο από τη πώληση του Μέλο (25,000,000 εκατ).

ΤΖΕΝΟΑ:
Μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική πέρσι πάλευε την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Παρ όλα αυτά αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Στο μεταγραφικό παζάρι απέκτησε τους Φλοκάρι από Αταλάντα έναντι 12,000,000 εκατ ευρώ, Αμέλια από Παλέρμο, Παλάσιο από Μπόκα, Πελέ και Κρέσπο από ίντερ, (αυτές είναι οι καλές μεταγραφές που έκανε) πήρε επίσης τους Θαπατέρ από Μαγιόρκα, Καριά από Σιένα, Τρόεστ από Πάρμα και Μορέτι από Βαλένθια. Αντίθετα αποχώρησαν οι Μιλίτο και Τιάγκο Μόττα για Ίντερ , ο Ρουμπίνιο που πήγε στη Παλέρμο, ο Φεράρι στη Γαλατασαράι και Πάρο που πήγε Μπάρι. Ουσιαστικά δύο είναι οι αποχωρήσεις που πονάνε την ομάδα αυτές του Μιλίτο και του Μόττα. Πάντως και φέτος ο φίλος Ιταλός την έχει για πολύ ψηλά μέχρι και για Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΟΜΑ:
Τίποτα το σπουδαίο πέρσι, τερμάτισε στην έκτη θέση και το κλίμα στην ομάδα κάθε άλλο παρά καλό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ελλείψει χρημάτων δεν έγιναν οι μεταγραφές μόνο ο Γκουμπέρτι από τη Μπάρι ήρθε, και από ότι έμαθα είναι καλός παίχτης. Αντίθετα για οικονομικούς λόγους (για να μπουν λεφτά στα ταμεία) πουλήθηκε ο Ακουιλάνι , αποχώρησε ο Πανούτσι για τη Πάρμα ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Μοντέλα. Δύσκολη χρονιά προμηνύεται για τους Ρωμαίους και χλωμό το βλέπω να βγαίνουν Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ:
Πήρε σχεδόν μία ντουζίνα παίχτες τους οποίους δεν ξέρουμε τι ρόλο βαράει. Μόνο για τον Μοροζίνι που πήρε από τη Βιτσέντζε έμαθα ότι είναι πολύ καλός παίχτης. Τέσσερις οι αποχωρήσεις με πιο σημαντική αυτή φυσικά του Κουαλιαρέλα που πήγε στη Νάπολι. Ομάδα ερωτηματικό και ειδικά στη περίπτωση που φύγει ο Ντι Νατάλε δεν την βλέπω και πολύ καλά. Κάπου γύρω από τη δέκατη θέση την υπολογίζω.

ΠΑΛΕΡΜΟ:
Και εδώ η Παλέρμο πήρε μία ντουζίνα παίχτες, έχει και νέο προπονητή τον Τζένγκα που παράτησε τη Κατάνια και είπε ότι θέλει το πρωτάθλημα με τη Παλέρμο. Κομματάκι δύσκολο βέβαια αλλά με μία θέση σαν και τη περσινή την βλέπω να καταλήγει. Από τις μεταγραφές που έκανε για τον Μπερτόλο της Μπάνφιλντ ακούγονται πολύ καλά λόγια. Θέλει χρόνο για να δέσει η ομάδα.