Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ CAMPIONATO BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Α)

Πρεμιέρα σήμερα και για το καμπιονάτο με τις Ιντερ και Γιουβέντους να παλεύουν για το ποια θα κόψει πρώτη το νήμα. Ας περάσουμε να δούμε τι έκαναν κάθε μία από τις 20 ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Να πω πριν ξεκινήσουμε την ακτινογραφία των ομάδων ότι σε αυτό το αφιέρωμα με έχει βοηθήσει και ο φίλος μου ο Ιταλός (που ήταν μαζί μας κάποια σαβ/κα πέρσι με τις προτάσεις του για τη serie A αλλά θα είναι και φέτος όποτε έχει χρόνο), σχεδόν όλες οι πληροφορίες έχουν προέρθει από αυτόν. Ακολουθούν οι ομάδες βάση της θέσης που τερμάτισαν πέρσι.

ΙΝΤΕΡ:
Και φέτος είναι το Νο1φαβορί για το τίτλο παρά την απώλεια του Ιμπραίμοβιτς που μετακόμισε στη Βαρκελώνη έναντι 65,000,000 ευρώ. Στη θέση του ήρθε ο Ετο ενώ αποκτήθηκε και ο Μιλίτο από τη Τζένοα έναντι 22,000,000 εκατ ευρώ. Επίσης στο Μιλάνο ήρθαν και οι Αρναούτοβιτς από Τβέντε (πολύ καλός επιθετικός), Λούσιο από Μπάγερν Μ., Τιάγκο Μότα από Τζένοα αλλά και ο Σουάζο του οποίου έληξε ο δανεισμός αλλά ψάχνουν να βρουν ομάδα να τον πουλήσουν. Από την άλλη πέρα του Ίμπρα αποχώρησαν και οι Μάξγουελ, Κρέσπο, Κρουζ, Φίγκο, Χιμένεζ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:
Η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου επιστρέφει, αυτό θα μπορούσε να ήταν ένας τίτλος για αυτό το αφιέρωμα. Έγιναν καλές μεταγραφές με πρώτη και κυριότερη του Ντιέγκο από τη Βέρντερ, του Φελίπε Μέλο από τη Φιορεντίνα, του Κασέρες από τη Μπαρτσελόνα ενώ επέστρεψε και ο Καναβάρο από τη Γιουβέντους. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Μέλμπεργκ, Μαρξιόνι, Παολούτσι, Τζανέτι και ο Νέτβεντ ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του. Επίσης και ο Αλμιρόν ακούγεται ότι θα παέι Μπάρι. Αναμφίβολα περιμένουμε μία πολύ δυνατή Γιουβέντους με πρώτο στόχο την επανάκτηση των σκήπτρων. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τα πάρει πίσω από την Ίντερ του Μουρίνιο.

ΜΙΛΑΝ :
Αποχώρηση Κακά. Εδώ θα μπορούσε και να τελειώσει η ανάλυση μας για τη Μίλαν. Ένας παίχτης μία ομάδα μόνος του. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει ζωή μετά το Κακά. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αποχώρησε από το πάγκο ο Αντσελότι και τη θέση του πήρε ο Λεονάρντο. Στο μεταγραφικό παζάρι απέκτησε τους Τιάγκο Σίλβα από Φλουμινένσε, Χούντελααρ από Ρεάλ, Αμπάτε από Τορίνο για τον οποίο ο φίλος μου ο Ιταλός μου είπε ότι είναι πολύ καλός παίχτης αν και πιτσιρικάς. Ήρθαν επίσης οι Ονιέβου από τη Σταντάρ Λ., Ρόμα από Μονακό, Ντι Τζανέρο από Ρετζίνα. Στον αντίποδα αποχώρησαν από το Μιλάνο ο Κακά όπως προείπαμε, ο Μαλντίνι που σταμάτησε, ο Κάλατς ενώ έληξαν οι δανεισμοί των Μπέκαμ, Σεντέρος και Σεφτσένκο. Στα φιλικά δεν τα πήγε καθόλου καλά και πλέον ο Λεονάρντο περιμένει την αναγέννηση του Ροναλντίνιο. Κάπου στη τέταρτη θέση τη βλέπω να καταλήγει.