Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Καίγονται περιουσίες και δάση λόγω της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας

Καλημέρα, όσο μπορεί να είναι δηλαδή όταν βλέπεις να καίγονται δάση, περιουσίες σε περιοχές της Β.Α Αττική εξαιτίας της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να συντονίσει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και να είχε λάβει προληπτικά μέτρα. Οι κάτοικοι παλεύουν με τα δικά τους μέσα, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να σώσουν τις περιουσίες τους. 

Κάποιοι δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ραγίζει η καρδιά σου όταν βλέπεις άτομα μπροστά στην κάμερα να κλαίνε βλέποντας τα σπίτια τους να καίγονται. Και να έχεις τώρα τον Καραμανλή να κάνει βόλτες με το ελικόπτερο, αν είναι δυνατόν. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Τη τελευταία 5ετία έχει καεί κυριολεκτικά η μισή Ελλάδα και όσον αφορά την Αττική θα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο τους πνεύμονες πρασίνου. 

Επιτέλους σε αυτό το τόπο πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες, όποιοι και αν είναι οι υπεύθυνοι γιατί εδώ μιλάμε όπως προείπα για τεράστια ανικανότητα. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον ένα θαύμα μπορεί να μας σώσει. Το μέτωπο είναι τεράστιο από το Πικέρμι και τη Παλλήνη μέχρι το Γραμματικό καθώς δεν εκτιμήθηκε σωστά στην αρχή όταν ξεκίνησε μέσα σε μία χαράδρα στο Μαραθώνα. Ίσως πάλι για όλα να φταίει ο στρατηγός άνεμος.

Σε κάτι τέτοιες ώρες το να μιλάς για τη Νόρτζελαντ, τη Κόγκε και γενικότερα για στοίχημα το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο. Στη ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα, έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.