Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κυνηγώντας το θαύμα....

Καλημέρα, μετά από δύο μέρες όπου δεν ασχοληθήκαμε με το στοίχημα καθώς υπήρχαν σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε και αναφέρομαι φυσικά στη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τη Β.Α Αττική καταστρέφοντας το τελευταίο πνεύμονα πρασίνου αλλά και πολλές περιουσίες, συγκεκριμένα στο τριήμερο που μας πέρασε κάηκαν 300,000 χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι ο αριθμός λέει πολλά.
Από εκεί και πέρα το Σάββατο το site ανανεώθηκε κανονικά με μία πληθώρα αναρτήσεων από τις οποίες ξεχώρισαν τα αφιερώματα σε Ιταλία και Ελλάδα. Πολύ καλά πήγαν και οι προτάσεις μας, 3 στα 4 είχαμε εμείς χάνοντας την Μπάγερν όπου έχασε με 1-2 από τη Μάιντζ αλλά και ο φίλος Ιταλός όπου είχε 6 στα 8 στη Serie A, χάνοντας το Ίντερ Μπάρι και το Παλέρμο Νάπολι όπου το είχε πάει στη κόντρα. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους επαναληπτικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, Λινγκ Καπ Αγγλίας και κύπελλο Σκωτίας. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα περάσει στη φάση των ομίλων ή υπάρχει ένα σαφέστατο φαβορί.
Σήμερα ο παναθηναϊκός καλείται να παίξει για την Ιστορία του, καλείται να παλέψει και να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί. Αν θέλετε πιο απλά, κυνηγά το θαύμα. Για το πρώτο παιχνίδι τα έχουμε πει αναλυτικά, σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών έπαιξε καλά και κάποια ατομικά λάθη της άμυνας αλλά και η κλάση των παιχτών της Ατλέτικο οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Και πριν το παιχνίδι, θεωρούσα πιο ''εύκολο'' το να πάρεις αποτέλεσμα εκτός έδρας παρά μέσα στο ΟΑΚΑ. Με τη λογική ότι η Ατλέτικο θα κάνει παιχνίδι και ο παναθηναϊκός θα τις αντεπιθέσεις. Το κλειδί για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η άμυνα. Μία άμυνα που μπάζει από παντού. Μεγάλη απώλεια αυτή του Καραγκούνη που είναι η ψυχη της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια και με τα φάουλ που πέρνει δίνει τις απαραίτητες ανάσες στην άμυνα. Αίνιγμα ο τρόπος με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα ο Τεν Κάτε, μάλλον θα κατεβάσει ένα 3-5-2, που θα γίνεται 5-3-2 όταν αμύνεται η ομάδα. Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, Σαριέγκι, Βύντρα,Σίλβα πίσω στην άμυνα, Γκάμπριελ και Σπυρόπουλος σε ρόλους μπακ-χαφ ενώ στο κέντρο θα έχει δύο αμυντικά χαφ Κατσουράνη και Σιμάο, πιο μπροστά θα παίζει ο Λέτο και στην επίθεση ο Σάλπιγγίδης με το Σισσέ. Από την άλλη η Ατλέτικο θα κατεβάσει την γνωστη 11άδα με Ασένχο, Λοπέθ, Χέιτινγκα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Μάξι Ροντρίγκεζ, Ραούλ Γκαρσία, Ασουνσάο, Σιμάο, Αγκουέρο και Φορλάν.
Στο δια ταύτα τώρα ελπίζω ότι το καλύτερο για τον παναθηναικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πήγαινα στοιχηματικά στο διπλό αλλά δεν θα πάω όμως και στον άσσο σε αυτή την αστεία απόδοση του 1,35. Σαν απόδοση πάντως το 6,50 είναι μεγάλο.