Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

Γκλάντμπαχ:
Πήρε συνολικά εφτά παίχτες από τους οποίους ξεχωρίζουν αναμφίβολα ο Μπομπαντίγια που ήρθε από τη Γκρασχόπερς, ο Αράνγκο που ήρθε από τη Μαγιόρκα και του Μαρξ από τη Μπίλεφελντ. Από την άλλη έδιωξε εννέα αλλά η μόνη κύρια απώλεια είναι αυτή του Μαρίν. Επιπλεόν στην ομάδα ήρθε νέος προπονητής ο Φρόντζεκ. Εκτιμώ ότι θα έχει καλύτερη τύχη από τη περσινή 15θέση που πήρε αφού η ομάδα ενισχύθηκε.

Κολωνία:
Δύο πολύ δυνατές μεταγραφές έκανε η Κολωνία η μία ήταν η επιστροφή του Ποντόλσκι από τη Μπάγερν κάτι το οποίο ήταν γνωστό εδώ και 7 μήνες αλλά και του Πορτογάλου Μανίς που έμεινε ελέυθερος από την Ατλέτικο. Επίσης πήρε και τους Φράις (Καρλσρούη) και Σόρχ (Ρεαλ Β). Από την άλλη αποδέσμευσε 5 παίχτες χωρίς πάντως καμία να λογίζεται ως σοβαρή απώλεια. Να πούμε επίσης ότι και η Κολωνία έχει νέο προπονητή το Σβόνιμιρ Σόλντο πους ίγουρα κατέχει το γερμανικό πρωτάθλημα και όλοι το θυμόμαστε ως παίχτη. Άλλο βέβαια παίχτςη και άλλο προπονητής. Κατά συνέπεια περιμένουμε να δούμε αν αυτή η δεδομένη ενίσχυση θα φανεί και στο γήπεδο. Ειδικά ο Ποντόλσκι έχει να αποδείξει πολλά σε πολλούς ...

Λεβερκούζεν:
Ανακατατάξεις στο ρόστερ της Λεβερκούζεν με πολλούς παίχτες να αναχωρούν για άλλες πολιτείες και πολλούς να έρχονται ( η πλειοψηφία αυτών δανεικοί παίχτες που επιστρέφουν, μεταξύ αυτών και ο Γκέκας) Σημαντική η μεταγραφή του Ντερντιγιοκ απο τη Βασιλεία έναντι 5,000,000 ευρώ. Εξαιρετικός παίχτης και μόλις 21 ετών. Επίσης ήθε και ο 35χρονος πλέον Χίπια καθ ότι έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ.
Κατά τη προσωπική μου άποψη κάπου ανάμεσα στη Πέμπτη και στη δέκατη θέση θα καταλήξει.

Μάιντζ:
Από φέτος τον Αντρέας Ίβανσιτς θα τον πρακολουθάμε με τη φανέλα της
Μάιντζ μιας και ο κύριος Τεν Κάτε έκρινε ότι δεν του έκανε στο παναθηναικό λες και είχε πολλούς παίχτες σαν τον Ίβανσιτς . Κατά τα άλλα είναι η ομάδα που όπως ανέβηκε έτσι έχω την αίσθηση ότι θα πέσει. Δεν διαθέτει το ρόστερ εκείνο το οποίο θα ανταπεξέλθει στη πρώτη κατηγορία.

Μπάγερν:
Πολλά λεφτά ξοδεύτηκαν και φέτος για την ενίσχυση της Μπάγερν μιας και ήρθαν οι όλιτς από το Αμβούργο, ο Γκόμεζ απο τη Στουγκάρδη (30,000,000 ευρώ), ο παιχταράς Πράνιτς από τη Χέρενφεν (7,000,000), ο Τίμοτσουκ από τη Ζενίτ (11,000,000), ο Γκέρλιτς από τη Καρλσρούη και ο Μπραχφχέιντ απο τη Τβέντε. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Λούσιο, Ποντόλσκι, Ζε Ρομπέρτο, Όντο και Χούμελς. Ένω έμεινε και για τουλάχιστον μία σεζόν ακόμα ο Ριμπερί (Μετά τον περιμένει η Βασίλισσα). Είναι εμφανές ότι ενισχύθηκε πολύ. Περιττό να σας πω ότι και φέτος θα είναι βασική υποψήφια για τον τίτλο.

Μπόχουμ:
Μόλις δύο μεταγραφές πραγματοποίησε η Μπόχουμ τους Γιόχανασον απο Χάλμσταντ και Ντένιτς από Φροζινόνε.Τι ρόλο τώρα βαράνε οι δύο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Από την άλλη αποδέσμευσε 8 παίχτες μεταξύ αυτών και ο γνωστός μας από τη θυτεία του στον Ηρακλή ο πολωνός Μίετσελ. Στα θετικά ότι παρέμεινε ο Σέστακ. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά φαίνεται πιο αποδυναμωμένη. Κατά τη γνώμη μου θέτει υποψηφιότητα για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.