Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Γ)

Ντόρτμουντ:
Η Ντόρτμουντ τηρουμένων των αναλογιών πέρσι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα κατακτώντας την έκτη θέση δείχνοντας σιγα σιγά να επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο. Στο μεταγραφικό παζάρι πήρε το Μπάριος από τη Κόλο Κόλο, ένας παίχτης που αναμένεται να καλύψει το κενό του Φράι που αποχώρησε για τη Βασιλεία. Αν τουλάχιστον παίξει τόσο καλά όσο έπαιξε πέρσι όπου πέτυχε 37 γκολ σε 38 παιχνίδια. Πολύ καλή προσθήκη και αυτή του Χούμελς που ήρθε από τη Μπάγερν. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στη πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και φέτος. Σε μία καυτή έδρα με θερμό κοινό το οποίο περιμένει πολλά και το κλίμα ευφορίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Νυρεμβέργη:
Πέντε όλες και όλες οι μεταγραφές της Νυρεμβέργης οι Μπρόιχ, Βελντίνσκι και Καγιά, άλλες τόσες και αποδεσμεύσεις. Επέστρεψε να πούμε και στην ομάδα το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Χαριστέας (... ε λέμε και καμία μακακία να περνάει η ώρα). Για να επιστρέψουμε στα σοβαρά και με απλά λόγια ούτε αποδυναμώθηκε αλλά και ούτε ενισχύθηκε σημαντικά. Θα παλέψει για την παραμονή.

Σάλκε:
Η μεγάλη μεταγραφή της Σάλκε έιναι η έλυση του Φέλιξ Μάγκατ από τη Βόλφσμπουργκ. Σάλκε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο στόχευσε σε πιτσιρικάδες , σε ταλέντακια. Μεταξύ αυτών και ο Πλιάτσικας. Ούτως η άλλως έχει ένα αρκετά καλό ρόστερ αν και η απώλεια του Ενγκελαρ που ακούστηκε και για τον παναθηναικό δύσκολα θα καληφθεί. Αποχώρησαν επίσης οι Φαρμάν και Κρισάιτς. Από όσο μπορώ να καταλάβω ο Μάγκατ θέλει να χτίσει μία ομάδα με μέλλον. Για να δούμε …

Στουγκάρδη:
Μπήκε πολύ χρήμα στην ομάδα από τη πώληση του Γκόμεζ στη Μπάγερν έναντι 30,000,000 εκατ ευρώ. Από αυτά δαπανήθηκε μόλις του 1/3 για τη μεταγραφική ενίσχυση. Ωστόσο η ομάδα κάθε άλλο παρα αποδυναμωμένη θεωρείται αφού η διοίκηση για να καλύψει το κενό του Γκόμεζ έφερε το Προγκρέμνιανκ έναντι 5,000,000 ευρώ αλλά και τον Χλεμπ τον οποίο πήρε δανεικό από τη Μπαρτσελόνα. Στόχος πάλι η πρώτη τριάδα.

Φράιμπουργκ:
Η Φράιμπουργκ πήρε συνολικά 7 παίχτες και αποδέσμευσε 8 εκ των οποίων μόνο οι δύο λογίζονται ως σοβαρές απώλειες. Στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού.

Χέρτα:
Η Χέρτα με μία πρώτη ματιά φαίνεται απουναμωμένοι αφού αποχώρησαν πολλοί προτοκλασσάτοι παίχτες όπως οι Πάντελιτς, Βορονιν, Σίμουνιτς, Μπάμπιτς κ.α Αποκτήθηκαν τρείς παίχτες , ο αμυντικός Γιάνκερ απο τη Χόνφεχάιμ, και οι επιθετικοί Λίμα και Βισνίαρεκ απο Σάο Πάολο και Αρμίνια αντίστοιχα. Αμφότεροι αρκετά καλοί επιθετικοί. Κατά τη προσωπικη μου άποψη πολύ δύσκολα θα επαναλάβει τη περσινή καλή της πορεία.

Χόνφεχάιμ:
Η ομάδα έκπληξη πέρσι στο πρώτο γύρο ενώ στο δεύτερο ξεφούσκωσε. Και αυτό συνέβη διότι κάθε Σάββατο είχε πολλές απουσίες η κύρια εξ αυτών ήταν και το αστέρι της ομάδας ο Ιμπίσεβιτς ο οποίος έχασε όλο το δεύτερο μισό της σεζόν. Αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι απουσίες εκτιμώ ότι η Χονφεχάιμ θα πήγαινε αρκετά καλά και θα τερμάτιζε πολύ πάνω από τη θέση που τελικά κατάκτησε. Στο μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε με τους Σίμουνιτς (7,000,000 ευρώ από τη Χέρτα) και αναμένεται να βοηθήσει στην οπισθοφυλακή, πήρε επίσης τον Σουκουλίνι από τη Ράσινγκ έναντι 4,500,000 ευρώ, πήρε και άλλους τέσσερις παίχτες. Με εξαίρεση τον Σίμουνιτς που είναι 31 ετών όλοι οι παίχτες που αποκτήθηκαν είναι γύρω στα 21. Αν τις βγουν θα δούμε μια πολύ καλή ομάδα. Στον αντ’ιποδα αποχώρησαν τέσσερις παίχτες οι οποίοι δεν εήταν κάτι το ιδιαίτερο. Παρέμειναν στην ομάδα οι Ιμπίσεβιτς και Κάρλος Εντουάρντο. Σαφέστατα ενίσχυμένη.

Εν κατακλείδι, για τις τρεις θέσεις του υποβιβασμου κατά τη προσωπικη μου άποψη οι υποψήφιες είναι : η Μάιντζ, η Νυρεμβέργη,Μπόχουμ κατά κύριο λόγο αλλά και η Φράιμπουργκ και το Αννόβερο.
Στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας βλέπω κατά σειρά τις: Μπάγερν, Βόλφσμπουργκ, Αμβούργο, Στουγκάρδη, Χόνφεχάιμ. Από κοντά η Ντόρτμουντ και η Σάλκε.

Με τη σφραγίδα του
www.betsecret.net