Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Α)

Πρεμιέρα σήμερα για το πρωτάθλημα της Bundesliga και ας περάσουμε να δούμε πως κινήθηκαν οι ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι (κατά αλφαβητική σειρά).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης:
Δεν υπήρξε καμία τεράστια διαφορά σε σχέση με το περσινό ρόστερ. Η μόνη αλλαγή που αναμένεται να έχει καλά αποτελέσματα είναι η έλευση του Μίκαελ Σκίμπε. Κατά τα άλλα άφησε ελέυθερους 3-4 παίχτες πήρε 5 παίχτες απο την εγχώρια αγορά. Για μένα δύσκολα θα μπει στη πρώτη δεκάδα.

Αμβούργο:
Πολλοί παίχτες ήρθαν στο Αμβούργο με σημαντικότερη τη μεταγραφή του Ελία απο τη Τβέντε που στοίχισε 9.000.000 ευρώ. Πολύ καλός επιθετικός τον έχω παρακολουθήσει πέρσι στη Τβέντε, η οποία Τβέντε είχε μία τριπλέτα θανατο μπροστά με Ν Κουφό, Αρναούτοβιτς (έφυγε για Ιντερ) και Ελία. Πήρε επίσης και το Ζε Ρομπέρτο απο τη Μπάγερν, το αν θα βοηθήσει βέβαια στα 35 του είναι ένα άλλο θέμα. Επίσης πολύ καλή και η μεταγραφή του πιτσιρικά Μπέργκ έναντι 10,000,000 ευρώ από τη Γκρόνιγκεν και σίγουρα μαζί με τον Ελία θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο. Από τις απώλεις μόνο εκείνη του Όλιτς που μετακόμισε στο Μόναχο θεωρείται ως σημαντική απώλεια. Σαφέστατα ενισχυμένο το Αμβούργο και αν δέσουν οι παίχτες μεταξύ τους σίγουρα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από πέρσι.

Αννόβερο:
Όλους και όλους 3 παίχτες πήρε εκ των οποίων οι δύο από τη Λεβερκούζεν ο ένας με τη μορφή δανεισμού ( Τζάμπα) και ο άλλοι ελεύθεροι(Χαγκούι, Ράμα). Στις απώλειες τώρα οι Τάρνατ και Ίσμαελ αποσύρθηκαν, και έδιωξε άλλους τέσσερις. Μία από τα ίδια με πέρσι θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Βέρντερ Β.:
Απώλεια Diego. Αυτό τα λέει όλα. Μπήκαν βέβαια λεφτά στο ταμείο του συλλόγου(24,500,000) , και έγιναν κάποιες καλές κινήσεις όπως η απόκτηση του 20χρονου μέσου Μαρίν από τη Γκλάντμπαχ έναντι 8,000,000 ευρώ και του Μορένο από τη Σαχτάρ. Επίσης επιστρέφει στη Βρέμη και ο Μπορόφσκι μετά από μία δεν θα τη λέγαμε και επιτυχημένη χρονία στη Μπάγερν αλλά και ο Σανόγκο από το δανεισμό του στη Χονφεχάιμ. Σίγουρα η απώλεια του Ντιέγκο είναι μεγάλη και το ερώτημα αν θα μπορέσουν να την αναπληρώσουν. Θα έβζα ένα μεγάλο ερωτηματικό και ο χρόνος θα δείξει.

Βόλφσμπουργκ:
Έκανε την έκπληξη πέρσι και κατέκτησε το πρωτάθλημα και έσπασε την κυριαρχία της Μπάγερν. Έπαιξε πολύ καλό (επιθετικό) ποδοσφαιρο με τους Γκραφίτε και Ντζέκο μπροστά να κάνουν όργια. Ωστόσο φέτος είναι διαφορετικά τα δεδομένα μιας και έφυγε ο μαέστρος της ορχήστρας ή πιο απλά ο Φέλιξ Μάγκατ. Στη θέση του ήρθε ο Άρμιν Βε . Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής πολύ απλό, μπορεί να το ξανά κάνει; Ειλικρίνα δεν ξέρω αν και η ομάδα ενισχύθηκε συνολικά με 9 παίχτες από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Μάρτινς που ήρθε από τη Νιουκάστλ, ο μέσος Ζιανί από τη Μαρσείγ για τον οποίον δαπανήθηκαν 7,000,000 εκατ ευρώ αλλά και ο Κάλντεμπεργκ. Τίποτα το σπουδαίο στις απώλειες. Εκτιμώ ότι θα πάει καλά, εφ όσον η τριάδα Γκραφίτε, Ντζεκο και Μίσιμοβιτς παρέμειναν στην ομάδα. Μάλιστα και οι τρεις αυτοί παίχτες ανανέωσαν και τα συμβόλαια τους.