Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Καλημέρα, η Μάντσεστερ πήρε το πρώτο εισιτήριο για το τελικό στης 27 Μαΐου στο Ολίμπικο αφού νίκησε με 1-3 και μέσα στο Emirates. Τα γράφαμε και χτες ότι η Μάντσεστερ ήταν το απόλυτο φαβορί. Σήμερα κληρώνει και το δεύτερο εισιτήριο ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι στη ρεβάνς το 0-0 στο Καμπ Νου.

Από πλευράς Τσέλσι σήμερα αναμένουμε ένα διαφορετικό παιχνιδι, τουλάχιστον με βάση αυτά που είπε ο Χίτινγκ, πιο επιθετικό και όχι ένα καθαρά αμυντικό σχήμα προκειμένου να μη δηχθούμε γκολ όπως έπραξε στο πρώτο παιχνιδι. Και οι δύο ομάδες έχουν ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από τις νίκες στα εγχωρία πρωταθλήματά τους, ειδικά η Μπαρτσελόνα όπου σκόρπισε στους 6 ανέμους τη βασίλισσα της Ευρώπης και έδειξε ξεκάθαρα πλέον ποιος είναι το αφεντικό. Από εκεί και πέρα άλλο Champions League και άλλο Primera Division. Κατά τη προσωπική μου άποψη ο Χίτινγκ δεν είναι κορόιδο να παίξει ανοιχτώ τη Μπαρτσελόνα όπως έκανε η Ρεάλ με τα γνωστά αποτελέσματα, σίγουρα θα παίξει πιο επιθετικά άλλα όχι τόσο όσο ακούω να λέγεται.

Πλούσιο το ρεπορτάζ από μεριάς Μπαρτσελόνα καθώς είναι σίγουρα εκτος ο αρχηγός και σκόρερ στο παιχνιδι του σαββατου κόντρα στη Ρεαλ Πουγιόλ όντας τιμωρημένος αλλά και ο Μάρκεζ ο οποίος είναι τραυματίας. Επίσης εξαιρετικά αμφίβολη και η συμμετοχή του Ανρι καθώς αποκόμισε ένα τραυματισμό από το παιχνιδι του σαββατου, στα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά site που κοιτάζω τον έχουν στη βασική 11αδα. Όσο για την άμυνα κατά πάσα πιθανότητα δίπλα στο Πικέ πάει ο Αμπιντάλ και στην άκρη της άμυνας ο Σιλβίνιο. Από την άλλη μεριά δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για την ομάδα του Λονδίνου.

Στο δια ταύτα, θα τιμήσω για ακόμη μια φορά τους φιλοξενούμενους, και πάω με το χ-2 για το πολύ απλό λόγο ότι η Μπαρτσελόνα και με χ προκρίνεται. Το μόνο που με φοβίζει είναι ότι αν δεχτεί γκολ οι άλλοι θα ταμπουρωθούνε πίσω στην άμυνα και μετά άντε να τους βάλεις εύκολα το γκολ. Παρ όλα αυτά θα υποστηρίξω την ομάδα του Γκουαρδιόλα.