Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ας ανάψουν καμία λαμπάδα εκεί στη Βαρκελώνη προς τιμήν του Οβρέμπο ...

Τελικά έστω και στο 92΄ η Μπαρτσελόνα λύγισε την αντίσταση της Τσέλσι και πήρε εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό. Κατά τη προσωπική μου άποψη πάντως δεν το άξιζε. Μπορεί να τη πρότεινα, να έχω πει πολλάκις ότι είναι μακράν η καλυτερη ομάδα, όπου χαίρεται κανείς να βλέπει άλλα χτες ήταν πολύ κάτω του μέτριου.

Δικαιωθήκαμε σε αυτό που γράψαμε ότι ο Χίτινγκ δεν είναι κανένα κορόιδο και δεν θα παίξει ανοιχτά, όπως έγραφαν κάποιοι, τη Μπαρτσελόνα και αν πετύχει κανένα γκολ θα ταμπουρωθεί πίσω όπως και έγινε. Καλό θα ήταν εκεί στη Βαρκελώνη πάντως να ανάψουν και καμία λαμπάδα στο Οβρέμπο καθώς δεν καταλόγισε τουλάχιστον 3 πέναλτι εις βάρος της Μπαρτσελόνα και αντ αυτού έδωσε μια ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα στον Αμπιντάλ. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν οι διαμαρτυρίες του Μπάλακ στον Οβρέμπο στο 94 όπου μόνο που δεν το έδειρε όταν δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι ύστερα από χέρι παίκτη της Μπαρτσελόνα. Πραγματικά για γέλια και για κλάματα η χθεσινή διαιτησία που καθόρισε και το αποτέλεσμα. Πολύ όμορφο (και τυχερό) το goal του Εσιέν αλλά και του Ινιέστα στο τέλος σχεδόν παρόμοιες φάσεις. Στο χθεσινό παιχνιδι πολύ τυχερός ήταν και ο Γκουαρδιόλα καθώς το κοουτσάρισμα που έκανε ήταν επιεικώς τραγικό, θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι ο Χίτινγκ του πήρε και τα σώβρακα. Αλλά η μπάλα ( και ο Οβρέμπο ) είχε άλλα κέφια ….

Όσον αφορά τα σημερινά παιχνίδια δεν έχω ξεχωρίσει κάτι ούτε από Σκανδιναβία ούτε από uefa. Πάντως μιας και μιλάμε για Σκανδιναβία, όσοι χτες πρότειναν ή έπαιξαν κάτι στη Νορβηγία Α είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήθηκαν στο κουβά ότι παιζόταν ήρθε το ανάποδο. Εμείς από εδώ όπως θα έχετε παρατηρήσει δεν έχουμε ασχοληθεί με τη Σκανδιναβία μιας και θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για αυτές τις ομάδες. Δόξα το θεό όλο το καλοκαίρι με αυτούς θα τη βγάλουμε.