Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: Parlez-vous français?

Έστω και αν μας έβγαλε την ψυχή, έγινε χτες το απόλυτο με το αμφίσκορο στο Μπαρτσελόνα Ατλέτικο και τον εύκολο άσσο όπως αποδείχθηκε της Ρόμα. Βέβαια και χτες, λίγο έλειψε για ακόμα μία φορά η τύχη να μας γυρίσει την πλάτη. Είπαμε το τελευταίο διάστημα χάνουμε με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο σημεία. Χτες λοιπόν στο 59' ακυρώνεται πεντακάθαρο γκολ της Ατλέτικο ενώ στο 80 Γκαμειρό έχασε πέναλτι στέλνοντας το στα περιστέρια. Και εκεί που λες ότι οντως το χάσαμε και ρίχνεις τα σχετικά καντήλια, στο 83' γινεται το 1-1 και εν τέλει, ταμείο!

Αυτά όσον αφορά τα χθεσινά και πάμε σήμερα πάλι για το απόλυτο,

Α Γαλλιας: Λυών Νανσί 1 1,40 (20:00)
Θαρρώ ότι οι πολλές αναλύσεις περιττεύουν. Η Λυών είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στις νίκες σήμερα μετά τις τρεις σερί ήττες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Μαρσέιγ. Στο πρωτάθλημα αρχικά έχασε 2-1 απ τη Λιλ, μέσα στο Ζερλάν με το παιχνίδι να είναι μαγική εικόνα, το έχουμε συζητήσει πολλάκις εκείνο το παιχνίδι, ένας άσσος που μας είχε χαλάσει καλό δελτίο με τον Βαλμπουενά να χάνει το άχαστο, στην ευκαιρία της χρονιάς. Εν συνεχεία, έχασε απ την Μαρσέιγ στο Λιγκ Καπ όπου ήταν μέτρια ενώ την Κυριακή ηττήθηκε με 2-0 στο ντέρμπι μίσους απ την Σεντ Ετιέν, όπου μπήκε νωθρά, το πλήρωσε και βρέθηκε από νωρίς με 2-0 στην πλάτη χώρις να βγάλει αντίδραση. Πλέον κινδυνδεύει να χάσει και την 4η θέση. Η Νανσί κάνει καλύτερο του αναμενομένου πρωτάθλημα αλλά στη φάση που είναι η Λυών που ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη δύσκολα θα πάρει κάτι. Άσσος.

Α Γαλλίας: Μαρσέιγ Γκινγκάμπ 1 1,70 (20:00)
Η Μαρσέιγ που κυνηγά την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, το αποψινό παιχνίδι είναι must win για πολλούς λόγους. Αρχικά βαθμολογικούς διότι θα χάσει την επαφή της με την 4η θέση, είναι ήδη στο -4 απ τη Λυών. Αλλά το κυριότερο για ψυχολογικούς λόγους. Η μεταγραφή Παγιέτ ειναι μεγάλο κεφάλαιο για τους Μασσαλούς τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Ο κόσμος φτιάχτηκε πολύ, ήρθε και η νίκη επί της Λυών και η αισιοδοξία χτύπησε κόκκινο. Ωστόσο, την Παρασκευή η Μαρσέιγ φρόντισε άπαντες να τους προσγειώσει απότομα, χάνοντας απ την Μέτς. Οπερ και σημαίνει ότι σήμερα θέλει τη νίκη για να μη χαθεί και το μομέντουμ, με το γήπεδο να είναι γεμάτο στο εντός έδρας ντεμπούτο του Παγιέτ. Αν ξεκινήσει φυσικά θα τον προτιμήσουμε και για Anytime scorer. Απ την άλλη η Γκινγκάμπ που το τελευταίο διάστημα έιναι άτυχη μιας και έχει πάρει πολύ λιγότερους βαθμούς απ αυτούς που άξιζε, προέρχεται απ την ήττα με 0-1 απ την Καέν, σε ένα παιχνίδι όπου ηταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έκανε φάσεις αλλά στο 93 δέχθηκε την μαχαιριά απ την Καεν σε μία αντεπίθεση. Θεωρώ ότι με την δύναμη της έδρας και της ποιότητας της, η Μαρσέιγ θα επιστρέψει στις νίκες. Ο άσσος στο 1,70.

Απο εκεί και πέρα έκανα κάποιες σκέψεις για το διπλό της Μίλαν (2,20) και τον άσσο της Λέστερ (2,00) αλλά εν τέλει τα άφησα.

Καλή τύχη.