Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ BET ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE

Όπως σας είχα υποσχεθεί και το ζητάγατε αρκετοί, ετοίμασα μερικές προτάσεις για νικητές ομίλων του Champions league. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχω κρατήσει, με βάση τις αποδόσεις της Bet365,

Απ τον Α' Όμιλο, έχουμε:
Παρί (1,72), Άρσεναλ (2,62), Βασιλεία, (9,00), Λουντογκόρετς (34,00). 
Ξεκινώντας λίγο αντίστροφα. Η Λουντογκόρετς θα ειναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και όποια ομάδα χάσει βαθμούς κόντρα στους Βούλγαρους θα της στοιχίσει για τη συνέχεια. Η Βασιλεία ναι μεν πάει τρένο στην Ελβετία αλλά αυτό απαραίτητα δεν λέει κάτι καθ ότι έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι, παραμένει αξιόλογη δύναμη όμως. Θεωρώ ότι δύσκολα θα απειλήσει την δυάδα των φαβορί. Και το δίλημμα Άρσεναλ ή Παρί. Αμφότερες δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα τους σε Αγγλία και Γαλλία αντίστοιχα, καλύτερη μεν η Παρί αλλά στη μετά Ιμπρα εποχή θέλω να την δω πρώτα. 
Στο Δια ταύτα, πάσο σε αυτόν τον όμιλο όσον αφορά τον νικητή.

Στον Β' Όμιλο, έχουμε:
Νάπολι (2,00), Μπενφίκα (2,87), Ντ. Κιέβου (7,50), Μπεσίκτας (8,00).
Οι αποδόσεις αποτυπώνουν και την εικόνα του ομίλου. Νάπολι και Μπενφίκα θα παλέψουν για την πρωτιά. Ντ. Κιέβου και Μπεσίκτας για την 3η θέση. Και η Μπενφίκα και η Νάπολι είχαν απώλειες στις μεταγραφές του καλοκαιριού, δεν έχουμε σαφή εικόνα απ τις δύο ομάδες, η Νάπολι σαν ρόστερ ειναι πιο πλήρες σε σχέση με τους αετούς της Λισαβόνας. 
Στο Δια ταύτα, πάσο και εδώ όσον αφορά τον νικητή.

Στον Γ' Όμιλο, έχουμε:
Μπαρτσελόνα (1,40), Μάντσεστερ Σίτι (3,75), Γκλάντμπαχ (11,00), Σέλτικ (34,00)
Όμιλος με σαφές φαβορί και με τον Γκουαρντιόλα να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μπαρτσελόνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Γκουαντιόλα θέλει χρόνο για να αφομοιώσουν οι παίχτες του, τη νέα φιλοσοφία του, καταλανού τεχνικού και αυτό ίσως στοιχίσει στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Μπαρτσελόνα απ την άλλη, ίδια ομάδα με πέρσι είναι, νομίζω το μαρτυρά και η απόδοση. Τα πολλά λόγια ειναι φτώχεια. Επίσης δύσκολα η Σέλτικ θα χτυπήσει την Γκλάντμπαχ, νομίζω, μία Σέλτικ που εδώ και χρόνια έχει χάσει την ευρωπαική της αίγλη. 
Στο Δια ταύτα, νίκη Μπαρτσελόνα (1,40).

Στον Δ' Όμιλο, έχουμε:
Μπάγερν Μ. (1,44), Ατλέτικο (3,00), Αιντχόφεν (17,00), Ροστόφ (41,00)
Και στον τέταρτο όμιλο, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα. Η Ροστόφ στην παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολύ δύσκολο να χτυπήσει κάποια απ τις άλλες τρεις, προφανώς θα παλέψει με την Αιντχόφεν για την 3η θέση, ποντάροντας στην εμπειρία των Ολλανδών νομίζω ότι στο τέλος θα πάρουν την 3η θέση, ΟΧΙ εύκολα όμως διότι και η Αιντχόφεν δεν δείχνει καλά στοιχεία και κατά συνέπεια, μόνο εύκολη υπόθεση δε θα ειναι η 3η θέση, απλά λόγω εμπειρίας μπορεί να την πάρει. Και μένει το δίδυμο των απόλυτων φαβορί, Μπάγερν και Ατλέτικο. Καταρχήν οι αποδόσεις θεωρώ ότι αδικούν την Ατλέτικο, δεν μπορεί φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ να πληρώνει 3,00 για νικητής ομίλου, της στιγμή που ειναι ενισχυμένη και ο Σιμεόνε συνεχίζει στον πάγκο. Βέβαια όπως είδαμε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει μεγάλο θέμα στο γκολ, της λείπει το εύκολο γκολ. Η Μπάγερν απ την άλλη, με τη σοβαρότητα που την χαρακτηρίζει, το πιο γεμάτο ρόστερ που έχει, θα μπορέσει να πάρει την πρωτιά. 
Στο Δια ταύτα, νικη για Μπάγερν (1,44).

Στον Ε' Όμιλο, έχουμε:
Τότεναμ (2,10), Λεβερκούζεν (2,87), Μονακό (7,00), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7,50)
Όμιλος αίνιγμα ο πέμπτος, όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα. Δεν ενδείκνυται για στοιχηματισμό, ναι μεν η Τότεναμ ποιοτικά είναι ανώτερη απ τις υπόλοιπες και θεωρώ ότι θα πάρει την πρόκριση, αλλά Λεβερκούζεν και Μονακό θα παλέψουν επίσης για την πρόκριση. Η πρόκριση της Μονακό πληρώνει 2,62. Είναι δυσανάλογο. Η Λεβερκούζεν δεν έχει αποδείξει ότι είναι άξια εμπιστοσύνης.
Στο Δια ταύτα, πρόκριση για Μόνακο (2,62).

Στον ΣΤ' Όμιλο, έχουμε:
Ρεάλ (1,50), Ντόρτμουντ (3,00), Σπόρτινγκ (13,00), Λέγκια (41,00)
Η Λέγκια Βαρσοβίας όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι ο φτωχός συγγενής του ομίλου. Η Σπόρτινγκ Λις. θα περιοριστεί στην 3η θέση, δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ούτε τη Ντόρτμουντ ούτε τη Ρεαλ. Και τα δύο φαβορί θα παλέψουν για την πρωτιά. Συμπαθητική η Ντόρτμουντ, καλόδουλεμένη, καλό ρόστερ αλλά δύσκολα θα κάνει την έκπληξη. Η Βασίλισσα αν παρουσιαστεί σοβαρή και με ξεκουραστο Κρ. Ρονάλντο μιας και ειναι τραυματίας, θα καθαρίσει την υπόθεση πρωτιά.
Στο Δια ταύτα, νίκη για Ρεαλ Μαδρίτης (1,50).

Στον Ζ' Όμιλο, έχουμε:
Πόρτο (2,25), Λέστερ (2,37), Κλαμπ Μπριζ (7,00), Κοπεγχάγη (9,00)
Ενδιαφέρον όμιλος. Απ την μία η Πόρτο που προέρχεται από καταστροφική χρονιά, με αλλαγές προπονητών και όχι κάτι το ιδιαίτερο στην μεταγραφική περίοδο αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Ρόμα και απ την άλλη την πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ Λέστερ, στην μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων 10ετιών. Η Λέστερ έμεινε ίδια ομάδα με πέρσι, με μόνη εξαίρεση την απώλεια του βασικότατου χαφ Καντέ που πήγε στην Τσέλσι. Ο παίχτης που έκανε τη διαφορά στο κέντρο. Ωστόσο, οι υπόλοιποι παρέμειναν και πλέον ο Ρανιέρι περνάει δεύτερη νιότη και κλείνει στόματα, για να τα λέμε κι όλα. Είναι αποροίας άξιο, πως η Λέστερ δεν κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, το κενό του Καντέ δεν έχει καλυφθεί. Η Λέστερ παραμένει το ίδιο δυσκολοκατάβλητη με πέρσι, δε νομίζω να έχει την τύχη που είχε με πέρσι αλλά θεωρώ ότι ως ομάδα, ως σύνολο είναι ανώτερη της Πόρτο. Ναι μεν η Πόρτο έχει τεράστια εμπειρία αλλά οι αποδόσεις αδικούν τις αλεπούδες. Για την 3η θέση, μοιρασμένες οι πιθανότητες για Μπριζ και Κοπεγχάγη.
Στο Δια ταύτα, νίκη για Λέστερ (2,37).

Στον Η' Όμιλο, έχουμε:
Γιουβέντους (1,57), Σεβίλλη (3,25), Λιον (8,00), Ντ. Ζάγκρεμπ (26,00)
Μάλλον ξεκάθαρα τα πράγματα στον 8ο όμιλο. Ξεκινώντας πάλι ανάποδα, η Ντ. Ζάγκρεμπ σαφώς υπολείπεται σε δυναμικότητα σε σχέση με τις άλλες τρεις, το μαρτυρά άλλωστε και η απόδοση. Ενδιαφέρον το Ντ. Ζάγκρεμπ Λυών (για θυμηθείτε πριν κάποια χρόνια τι είχε γίνει.... food for thought). Η Λυών ναι μεν ξεκίνησε φουριόζα τη σεζόν αλλά πλην Λακαζέτ δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο και ως γνωστόν ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Η Σεβίλλη που έχει πλέον μεγάλη εμπειρία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τις κατακτήσεις του Europa League, βγαίνει ενισχυμένη απ το μεταγραφικό παζάρι παρ ότι έχασε σημαντικούς παίχτες, θέλει χρόνο για να δέσει. Η Γιουβέντους απ την άλλη ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό και φέτος θα είναι η πρωταθλήτρια στην Ιταλία και λογικά θα κάνει καλή πορεία και στην Ευρώπη αφού οι μεταγραφές της, την ανέβασαν κι άλλο επίπεδο.
Στο Δια ταύτα, νίκη για Γιουβέντους (1,57).

Αυτά σαν μία πρώτη γεύση, σαν πρώτες σκέψεις αν θέλετε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα είναι πολύ νωρίς βέβαια και δεν έχουμε επαρκή εικόνα απ τις ομάδες για να βγάλουμε συμπεράσματα.