Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ EURO ΜΕ ANYTIME SCORER

Μετά από δύο χρόνια, έχουμε σήμερα μία ακόμα μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Euro 2016 που διεξάγεται στα γήπεδα της Γαλλίας. Στη Γαλλία όπου μαστίζεται απο διαδηλώσεις λόγω κυβερνητικών πολιτικών και φυσικά υπό την σκιά, τον φόβο αν θέλετε, ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος που αν συμβεί θα φέρει ένα καίριο πλήγμα στην καρδιά της Ευρώπης και είναι σκηνές που ουδείς άνθρωπος θέλει να επαναληφθούν όπως τις ζήσαμε με τα γεγονότα στο Παρίσι πριν από μερικούς μήνες. Όπως αναφέρεται και στα ρεπορτάζ των Γάλλων, θα υπάρχει πέραν απ την παρουσία της αστυνομίας και παρουσία του στρατού ενώ οι οπαδοί που θα πηγαίνουν στο γήπεδο θα περνούν από πολλαπλό έλεγχο.

Στα αγωνιστικά, φυσικά την πρεμιέρα κάθε μεγάλης διοργάνωσης ανοίγει η διοργανώτρια χώρα, έτσι λοιπόν έχουμε Γαλλία Ρουμανία με τον άσσο να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,30. Ασφαλώς δε μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα, θα μας πάρουν με τις ντομάτες. Αν με ρωτήσετε αν βλέπω έκπληξη, η απάντηση μου είναι όχι. Η Ρουμανία του Ιορντανέσκου, με ένα μ.ο ηλικίας παιχτών στα 29 χρόνια, θα πάει τα παιχνίδια της όσο πιο κλειστά μπορεί, συντηρητικά και θα θελήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Την είδαμε και με την εθνική μας, ασχέτως αν οι Ρουμάνοι δεν έχασαν κανένα παιχνίδι στον όμιλο στα προκριματικά εν τούτοις το ρόστερ τους δεν με συγκινεί. το θεωρώ αρκετά μέτριο που αν δούμε και την αξία του, είναι το δεύτερο χαμηλότερο του Euro με αποτίμηση κάπου στα 50 εκατ. ευρώ. Τελευταίο είναι της Ουγγαρίας με 30 εκατ. ευρώ.

Απ την άλλη η Γαλλία κατεβαίνει με φιλοδοξίες σε αυτό το Euro, είναι και διοργανώτρια με ότι αυτό συνεπάγεται φυσικά! Ως διοργανώτρια δεν έδωσε προκριματικά και βρέθηκε κατ ευθείαν στο Euro, αρκούμενη σε φιλικά, οπότε τα δείγματα γραφής είναι λίγο περιορισμένα. Μεσοεπιθετικά πάντως είναι απ τις καλύτερες και πλήρεις ομάδες στο Euro, η 3αδα στα χαφ που θα παρατάξει ο Ντεσαμπ αποτελείται από Ματουιντί, Καντέ και Πογκμπά. Ενώ στην επίθεση Γκριζμάν απ τη μία πλευρά, Παγετ απ την άλλη, που αμφότεροι έκαναν τρομερή σεζόν και στην κορυφή φυσικά ο Ζιρού. Στην άμυνα ο Ντεσαμπ έχει περιοριστεί σε επιλογές λόγω των απουσιών. Αναγκαστικά λοιπόν Ρεμί και Κονσιελνί θα αποτελέσουν τη 2αδα στα στόπερ και στα μπακ Εβρά και Σανιά, οι οποίοι είναι έμπειροι αλλά και μεγάλοι σε ηλικία.

Εν κατακλείδι, η Γαλλία θα το πάρει το παιχνίδι, προφανώς ΔΕΝ παίζουμε άσσο στο 1,30. Αν υπάρξει αξία στο live εδώ θα μαστε σε facebook και twitter για να τα δούμε, οπότε μην ξεχνάτε να κάνετε LIKE στη σελίδα μας για να ενημερώνεστε άμεσα για τις εκτιμήσεις στο live.

Για μένα η επιλογή που αξίζει για το σημερινό παιχνίδι είναι το να σκοράρει ο Ζιρού που είναι στο 2,40-2,50.