Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΓΕΜΑΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ένα Σάββατο γεμάτο ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη, η χαρά δηλαδή όλων των απανταχού φιλάθλων. Απ το clasico της Ισπανίας, μέχρι το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο και απ το ντέρμπι της Σίτι με τη Λίβερπουλ ως το Γιουβέντους Μίλαν και το Σάλκε Μπάγερν. Με απλά λόγια, χαμός. Προφανώς δεν ενδείκνυται για στοιχηματισμό αυτά τα παιχνίδια. 

Όσον αφορά το ντέρμπι των αιωνίων, θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν τον Παναθηναϊκό. Και εξηγούμαι. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος ποιοτικά του Παναθηναϊκού, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Με Αναστασίου στον πάγκο, το παιχνίδι ήταν για 0-3. Ωστόσο, η έλευση του Στραματσάνι, η δύναμη της έδρας, το πάθος που θα βγει απ τους παίχτες για να σώσουν κάπως, μία παντελώς χαμένη χρονιά, ισοσκελίζει αυτή τη διαφορά δυναμικότητας. Συνεπώς, θα έπρεπε οι αποδόσεις να ήταν πιο μοιρασμένες. Αλλωστε και το πρόσφατο παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στα ντέρμπι των αιωνίων παίζουν και άλλοι  παράγοντες ρόλο. Προσωπικά, το 3,75 της stoiximan μου είναι επαρκέστατο και το έχω τιμήσει για να σας πω την αμαρτία μου. 

1860 1 1,87 (15:00)
Ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Απ τη μία η Μουνστερ στοχεύει στην άνοδο ενώ η Βέχεν θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Μούνστερ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, εντός έδρας μετρά (3-4-1), υποδέχεται τη Βέχεν που εκτός έδρας σε 8 παιχνίδια δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης ενώ για το σημερινό παιχνίδι αναφέρεται ως αμφίβολος ο πρώτος της σκόρερ Ερλ. Ούτως ή άλλως μιλάμε για μία πολύ μέτρια ομάδα και με τον άσσο σε τιμές στο 2,00 έξω δε θα με αφήσει ασυγκίνητο. 

1961 2 1,91 (17:00)
Η Πόρτσμουθ που εθεωρείτο το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη Λιγκ 1, όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα, πλέον μετά το πέρας 17 αγωνιστικών βρίσκεται στην 3η θέση 9 βαθμούς πίσω απ την κορυφή και δύο απ την 3η και προνομιούχο θέση. Η Πόρτσμουθ δυσκολεύεται πολύ στα εντός έδρας παιχνίδια, όπου έχει μόλις δύο νίκες εν αντιθέσει με τα εκτός έδρας όπου τις πάνε και μετρά 5 νίκες και μόλις μία ήττα!! Τις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει τρεις ισοπαλίες (εντός έδρας) και μία ήττα εκτός έδρας και η επιστροφή στις νίκες είναι το μεγάλο ζητούμενο κόντρα στην Καρλάιλ. Μία Καρλάιλ που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, κάπου στη μέση της βαθμολογίας την υπολογίζουμε, έχει σήμερα κάποιες επιστροφές ενώ προέρχεται απ την καθαρή ήττα με 2-0 απ την Μπρίστολ Ρόβερς. Θεωρώ ότι η Πόρτσμουθ ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις νίκες, είναι πιο ποιοτική απ την Καρλάιλ, αρέσκεται στο να παίζει εκτός έδρας, το διπλό έξω είναι δυαράκι και είναι ικανοποιητικό.

2072 2 1,62 (17:00)
Έιρ και Ντανφέρμλιν παλεύουν στήθος με στήθος για την κορυφή της βαθμολογίας που οδηγεί και στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας. Και κάτι μου λέει ότι θα πάνε μέχρι τέλους έτσι αλλά στο τέλος η Ντανφέρμλιν θα κόψει πρώτη το νήμα, ίσως και εύκολα. Η Ντανφέρμλιν πάει τρένο, τρέχει ένα αήττητο απ τον Σεπτέμβρη, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, προέρχεται απ την εύκολη νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Ερντρόνιανς, έχει μακράν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 39 γκολ σε 14 παιχνίδια δηλαδή περίπου 2,8 γκολ ανά παιχνίδι. Η Άλμπιον Ρ. είναι μαχητική στην έδρα της, δεν αποτελεί εύκολη λεία αλλά και εδώ αναμένω να μιλήσει η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων. Στο 1,70 το διπλό.

Καλή τύχη.