Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ BOOK ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όλα αυτά τα χρόνια έτσι και σε αυτές τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις αποδόσεις των μπουκ και φυσικά να δουμε τις προτάσεις μπορούν να γίνουν. Ήδη στο facebook απ την προηγούμενη βδομάδα έχω ανεβάσει το βασικό bet σε αυτές τις εκλογές.

Το βασικό μου #bet για τις εκλογές. Περισσότερα κ πιο αναλυτικά θα τα πούμε στο site. #ekloges2015 #round2
Posted by Betsecret.net on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
Ας τα πάρουμε με τη σειρά, όσον αφορά το νικητή των εκλογών, όλα δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ. Παρ ότι στην αρχή της εκλογικής περιόδου, η ΝΔ φαινόταν να είχε έστω ένα οριακό προβάδισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και ανέκαμψε και πλέον είναι το πρώτο φαβορί, κάτι άλλωστε που μαρτυρούν και οι αποδόσεις (stoiximan), για το πρώτο κόμμα.

Να σημειώσουμε η απόδοση για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή καθοδική πορεία και πλέον είναι στο 1,20. Ενδεικτικά πριν το debate της Δευτέρας είχε κατρακυλήσει στο 1,22 και έπεσε κατά 0,02 ύστερα.


Τρίτο κόμμα, παίζεται σταθερά η Χρυσή Αυγή. Για την ακρίβεια είναι το απόλυτο φαβορί της 3η θέσης και προσφέρεται μόλις στο 1,35. Ακολουθεί ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Νομίζω θα είναι τεράστια ανατροπή αν η Χρυσή Αυγή χάσει την 3η θέση. Ας μου επιτραπεί κι ένα πολιτικό σχόλιο, είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία που έχει νιώσει το φασισμό στο πετσί του, να βγαίνει τρίτο κόμμα οι φασίστες της Χρυσης Αυγής.


Όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατά αναλογιά με την αρχή της εκλογικής περιόδου παρατηρείται σταθερή άνοδο της ψαλίδας και του χάντικαπ. Πλέον το line είναι στο 2,25 με το over, δηλαδή να ξεπεράσει η διαφορά το 2,25 να είναι στο 1,60. Και αν κρίνουμε και από τις αποδόσεις του με line 2,75%, ο μπουκ εκτιμά ότι η διαφορά των δύο κομμάτων θα είναι περίπου στο 2,50%.  Στο 30% ο ΣΥΡΙΖΑ κάπου στο 28,5 η ΝΔ δηλαδή. Εκεί είναι και τα line για τα ποσοστά των δύο κομμάτων.


Πάμε και στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι των εκλογών. Στο πόσα κόμματα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το 3%. Καταρχήν όπως βλέπετε και απ τις αποδόσεις της Stoiximan, η ΑΝ. ΕΛ., παίζουνε με line 2.75%, δηλαδή κάτω απ το όριο να μπουν στη Βουλή. Όλες εξάλλου οι μετρήσεις δείχνουν ακριβώς αυτό. Ο Καμμένος παρά τον λαικισμό που τον διακρίνει δε φαίνεται πλέον να πείθει κανέναν.

Η έκπληξη των εκλογών θα είναι ο Βασίλης Λεβέντης, όπου όλες οι δημοσκοπήσεις τον βάζουν στη Βουλή. Παρατηρώ τις αποδόσεις απ την πρώτη μέρα της εκλογικής περιόδου και βγήκαν και είναι σταθερά σε ανοδική πορεία το Line του ποσοστού που θα λάβει, με μία μικρή κάμψη. Στο 3,90% το line για τον Λεβέντη που έχει βάλει όλο του το σόι στις λίστες (6 συγγενικά πρόσωπα). Η πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι δε θα λάβει το 3,90%. Είναι υπερβολικό. Συνεπώς, επιλογή το Under 3,90%.

Συνεχίζοντας με την Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη ξεκίνησε ανοδικά πλέον έχει υποχωρήσει, το line έφτασε μέχρι και στο 4,60% απ τη Stoiximan, το εντόπισα κατ ευθείαν και αποτέλεσε την βασική μου επιλογή για τις εκλογές. Όχι μόνο λοιπόν το Under 4.60% στο 2,10 δεν υπάρχει πλέον, αλλά το line έχει πέσει στο 4,30% με απόδοση 1,87. Όσοι ακολούθησαν έχουμε παίξει σωστά. Από στοιχηματικής απόψεως μιλώντας. Πολιτικά εκτιμώ ότι ο Λαφαζάνης αποτελεί την εξοκοινοβουλευτική αριστερά των μπαχαλάκηδων, την αριστερά του τίποτα και του ντου στο νομισματοκοπείο. Παρά ταύτα, θα μπει στη Βουλή και αν υποθέσουμε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβαίνει, τότε το ποσοστό του Λαφαζάνοφ θα υποχωρεί. Συνεπώς επιλογή και το Under 4.3% σε αποδ. 1,87.

Το ΠΑΣΟΚ έχει line για το ποσοστό του στο 5,87%, οριακό πολύ κάπου εκεί θα πάρει.

Απο εκεί και πέρα η συμμετοχή στις εκλογές έχει line στο 61%, επίσης πολύ οριακό, κάπου εκεί θα είναι. Στο 63% ήταν τον Ιανουάριο, εκτιμω ότι έστω και οριακά μπορεί να το περάσει το 61%. Over 61% συμμετοχή στο 1,75

Τέλος όσον αφορά το πόσα κόμματα θα μπουν στις εκλογές το να μπουν 8 ή λιγότερα φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο προσφέροντας ο μπουκ μόλις στο 1,40.

Στο δια ταύτα,

Βασικό bet ήταν Under 4.60%  Λαϊκή Ενότητα 2,10

Εν συνεχεία,

Ένωση Κεντρώων Under 3.90% 1.87

Λαική Ενότητα Under 4.3% 1.87

Ποσοστό συμμετοχής Over 61% 1.75

Καλή ψήφο σε όλους!