Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

Ελλάδα ώρα μηδέν. Τελικά ο Τσίπρας, ως "μεγάλος ηγέτης" αφού έσερνε τη χώρα εδώ και πέντε μήνες πέρα δώθε, δήθεν διαπραγματευόμενος, έφτασε το λογαριασμό στα 8 δις και τώρα πετάει το μπαλάκι στο λαό την ώρα που έχει σύρει την ελληνική οικονομία και τη χώρα στα βράχια. 

Δε στέκομαι σε αυτά που έλεγε προεκλογικά, πάντα η αντιπολίτευση τάζει. Να σας θυμίσω και τα Ζάππεια του Σαμαρα. Η ουσία δεν είναι εκεί. Η ουσία είναι ότι ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για να διαπραγματευτεί να φέρει καλύτερη συμφωνία και αντ αυτού απέτυχε παταγωδώς φτάνοντας το λογαριασμό με βάση την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πρόταση στα 8 δις!! Και τώρα ξανά ζητά δημοψήφισμα για να πάει να ξανά διαπραγματευτεί. Τελικά έχει δίκιο ο Καμμένος. Όντως μας ψεκάζουν.... Εκεί που ξεκινάει η λογική τελειώνει η λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια ποιο είναι τελικά το ερώτημα; ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα μέτρα των δανειστών; Δε στέκει, διότι αφενός οι εταίροι μας δεν μας εγγυάται κανείς ότι αυτή η συμφωνία θα υπάρχει την άλλη Κυριακή δεδομένου ότι θα είμαστε μία χώρα ήδη προς πτώχευση καθ ότι στις 30 Ιουνίου δεν θα αποπληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, η οποία θα γίνει ληξιπρόθεσμη και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αν η εταίροι, όπως λένε πληροφορίες, αποσύρουν την πρότασή τους, με τι ερώτημα θα γίνει το δημοψήφισμα;

Ακούγοντας προσεχτικά όλες τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες δηλώνουν ότι ακόμα και στο ΟΧΙ, η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη. Μιλάμε για θρασύτατη υποκρισία απ το λόμπι της δραχμής που υπάρχει στην κυβέρνηση διότι άπαντες ξέρουμε ότι το όχι σημαίνει ρήξη και αποχώρηση απ την Ευρωζώνη. Γιατί πλέον έχει καταρρεύσει ο μύθος, που έλεγαν κάποιοι ότι δε θα μας αφήσουν να φύγουμε. Τα ψέματα τελειώσαν. Το ερώτημα αν γίνει, δε μπορεί να είναι άλλο, εκτός απ το ευρώ ή δραχμή.

Και λέω το αν γίνει, διότι υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνταγματικά, διότι δημοψήφισμα για δημοσιονομικά μέτρα δε μπορεί να γίνει και κατά συνέπεια πρέπει να υπάρξει άλλο ερώτημα. Τεχνικά, πότε ακριβώς θα προλάβει να οργανωθεί όλο το σύστημα για να γίνει ομαλή η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Αν δεχθούμε τους υπολογισμούς που είχαν γίνει, απαιτούνται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος 110 εκατ. ευρώ. Που θα τα βρεί; Απλό το ερώτημα.

Και το μεγάλο ερώτημα. Με ανοιχτές ή κλειστές τράπεζες; Εδώ το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ο Ντράγκι. Οι ελληνικές τράπεζες έχοντας απορροφήσει ήδη περί τα 90 δις ευρώ μέσω του ELA. Οι εγγυήσεις που έχουν οι ελληνικές τράπεζες είναι περί τα 95 δις ευρώ και αν ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες θα γίνει ο χαμός. Θα δείτε καταστάσεις που φανταζαν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ήδη από χτες το βράδυ έχετε δει τι έχει γίνει. Και που να δείτε και σήμερα τι γινεται στις τράπεζες στα super market, στα βενζινάδικα. Το capital control είναι αναπόφευκτο. Δεύτερα/Τριτη έχει πληρωμή μισθών και συντάξεων, βάλτε το και αυτό στην εξίσωση....

Αν την Κυριακή 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός παρασυρθεί απ τις εθνικιστικές κορώνες του Καμμένου και της δήθεν αξιοπρέπειας που ποντάρει ο Τσίπρας και οδηγηθούμε στη χρεοκοπία τότε θα ζήσουμε σκηνές, που το τώρα θα μοιάζει σαν τη γη της απαγγελίας.