Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ: ΞΥΠΝΟΥΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Μιας και χτες δεν τα είπαμε, Καλη Σαρακοστή σε όλους. Μετά από ένα εξαιρετικό σαβ/κο όπου πιάσαμε σχεδόν τα πάντα, τι να πρωτοθυμηθώ το Χ του Παναιτωλικού, τον άσσο της Λανς, τον άσσο του Παναθηναϊκού, έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο κουπόνι με Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Όπως είχα γράψει και την προηγούμενη βδομάδα το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στους επαναληπτικούς του Europa League εν τούτοις σήμερα είναι επιλογή ο άσσος της Γιουβέντους. 

102 1 1,95 (21:45)
Ξυπνούν αναμνήσεις στο Τορίνο μιας και Γιουβέντους και Ντόρτμουντ συναντιούνται για 8η φορά, μετά τον τελικό του 1997, όταν και η Ντόρτμουντ πανηγύρισε την κατάκτηση του μοναδικού Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της. Η Γιουβέντους μετά τη νίκη κόντρα στην Αταλάντα, με την γκολάρα του Πίρλο, και την γκέλα (μία ακόμα) της Ρόμα επί της ουσίας καθάρισε την υπόθεση τίτλος. Συνεπώς μπορεί απρόσκοπτα να ασχοληθεί με τα παιχνίδια κόντρα στους Βεστφαλούς. Ασχετώς αν ο Αλέγκρι δηλώνει πως δεν είναι το ματς της χρονιάς, εκτιμώ για να μη φορτώσει άγχος τους παίχτες του, αλλά είναι ο ορισμός του ματς της χρονιάς και στόχος φυσικά η πρόκριση. Ο Αλέγκρι με το σύνηθες (4-3-1-2) θα παρατάξει την ομάδα του, με τον Βιδάλ να είναι πίσω από Τέβες και Μοράτα. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Πίρλο, Μαρκίζιο και Πογκμπά. Στην άμυνα Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά και φυσικά κάτω απ τα δοκάρια ο Μπουφόν. 

Η Ντόρτμουντ από την άλλη, μετά από ένα καταστροφικό πρώτο γύρο που βρέθηκε κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού, τρεχεί για πρώτη φορά στη σεζόν τρεις σερί νίκες. Θέλει να κάνει ένα καλό ντεμαράζ για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Είχα γράψει και πριν λίγο καιρό και σας το είχα επισημάνει ότι η Ντόρμουντ θα κάνει ένα καλό come back. Κάτι οι πολλοί τραυματισμοί, κάτι η απώλεια του Λεβαντόφσκι κάπου οδήγησαν σε αυτό τον τραγικό α γύρο. Γιατί ο Ιμόμπιλε όπως και να το κάνουμε δεν είναι Λεβαντόφσκι. Οι τελευταίες νίκες της ομάδας του Κλοπ, προφανώς έχουν ανεβάσει το ηθικό της ομάδας, εν όψει των αναμετρήσεων με τη μεγάλη Κυρία. Ο Κλοπ θύμισε ότι και το 1997 ήταν φαβορί η Γιουβέντους όπως και σήμερα, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος. Με (4-2-3-1) θα παραταχθούν οι Βεστφαλοί. Βαιντερφέλερ κάτω απ τα δοκάρια, Πίστσεκ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ τετράδα της άμυνας, Μπέντερ και Γκουντογαν τα αμυντικά χαφ, τριάδα πίσω απ τον προωθημενό Ομπαμπεγιάγκ οι Ρόις, Καγκάβα και Μπλαζικόφσκι.

Στο δια ταύτα, μπορεί η προιστορία να δείχνει μόνο over, η επιλογή μου θα είναι ο άσσος της Γιουβέντους. Αν το παιχνίδι γινόταν πριν καμια δεκαριά μέρες θα σας έλεγα ότι είναι δώρο το δυαράκι του άσσου, δε μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ έχει ανεβάσει ψυχολογία και διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα να βάλει δύσκολα στη Γιουβέντους, ωστόσο μέσα στο Τορίνο θεωρώ ότι η Γιουβέντους με το έναν ή με τον άλλο τρόπο θα πάρει τη νίκη για να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση.