Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΕΞΑΔΑ....

Αρκετά καλό θα χαρακτήριζα σε γενικές γραμμές το κουπόνι που έχουμε μπροστά μας με αρκετά σημεία να ξεχωρίζουν βάσει λογικής τουλάχιστον. Μένει βέβαια να δούμε πόσα εξ αυτών θα επιβεβαιωθούν. Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τις περιττές φλυαρίες, πάμε να δούμε τις επιλογές μου για σήμερα,

130 1 1,50 (15:30)
Όλη η Ελλάδα χωρίς υπερβολή παίζει άσσο τη Βέροια, είναι το σημείο που ξεκινάνε όλων τα κουπόνια σήμερα το μεσημέρι. Αυτό από μόνο του, υπό άλλες συνθήκες θα με απέτρεπε. Ξέρετε άλλωστε ότι είμαι αλλεργικός στο να ακολουθώ τη μάζα αλλά από την άλλη δε μπορώ να δω πως αυτός ο ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων, με ρόστερ επιπέδου, φουτμπολ λιγκ θα μπορέσει να κόψει βαθμούς από τη Βέροια. Η Βέροια είναι σε καλή κατάσταση, μεσοεπιθέτικα κάνει παπάδες ο Καλτσάς, ο Κάμπορα, ο Μπέν και από την άλλη έχεις έναν ΟΦΗ που είναι με το ένα βήμα στη χρεοκοπία, με παίχτες να φεύγουν, έχει αποδυναμωθεί αισθητά, τελευταία αυτή του Μιλιάζες και σαν να μην έφτανε αυτό θα έχει και απουσίες σήμερα. Αν δεν το στήσουν, για να το πω ωμά όπως το πιστεύω το παιχνίδι είναι άσσος.

133 1 1,70 (16:00)
Επανέναρξη για τη Serie B και επιλογή μου ο άσσος της Μπάρι. Η Μπάρι κάνει τραγική σεζόν, ενώ την αναμέναμε στην πρώτη 5αδα εν τούτοις βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το ρόστερ της όμως είναι από τα καλύτερη της κατηγορίας, έγιναν και μεταγραφές δείχνοντας ότι εκεί στο Σαν Νίκολα, το πιστεύουν ακόμα για την άνοδο. Άλλωστε να θυμήσω ότι ο φίλος μου ο Ιταλός με τον οποίο έγραφα μαζί το αφιέρωμα για την Ιταλία το καλοκαίρι, θεωρούσε τη Μπάρι ως μία από τις καλύτερες ομάδες στη Β Ιταλίας και ότι θα χτυπούσε εύκολα την άνοδο. Σήμερα της δίνεται μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί μετά τη διακοπή καθ ότι υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Βίρτους Εντέλα που έχει μόλις μία νίκη σε δώδεκα εκτός έδρας παιχνίδια και έχει και τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Επίσης έχει και 2-3 απουσίες. Ο άσσος στο 1,70 στον ΟΠΑΠ, τόσο είναι και έξω.

141 2 1,50 (17:00)
Η Γιουνάιτεντ κάνει ένα πισωγύρισμα μιας και ενώ είχε βρει ρυθμό και πήγαινε από νίκη σε νίκη έστω και με τον παράγοντα τύχη να παίζει ρόλο, συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς νίκη. Στην ήττα από τη Σαουθάμπτον την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν καθόλου καλή και έχασε δίκαια με 1-0. Η ΚΠΡ από την άλλη επίσης προέρχεται από την ήττα κόντρα στη Μπέρνλι, εκτός έδρας μετρά μόνο ήττες και φυσιολογικά συμπλήρωσε μία ακόμα. Είναι σταθερά στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και ομολογώ ότι δε βλέπω πως μπορεί να σωθεί. Ο Φαν Χάαλ δε θα έχει στη διάθεση του τον Φαν Πέρσι, επιστρέφει όμως ο Φαλκάο που θα έχει παρτενέρ του στην επίθεση τον πιτσιρικά τον Γουίλσον. Πίσω από αυτούς τους δύο θα κινείται ο Ρούνει. Κατά συνέπεια, δε βλέπω έκπληξη και πάμε στο διπλό.

144 2 1,45 (17:00)
Η Τσέλσι είναι γεγονός ότι δεν πείθει και τρομερά με την απόδοση της αλλά σημασία έχει ότι παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και διατηρείται μόλις στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Σήμερα η ομάδα του Μουρίνιο φιλοξενείται στην Ουαλία απ τη Σουόνσι, μία Σουόνσι που έχασε τον καλύτερό της παίχτη, τον Μπονί που πήγε στη Σίτι. Ο Μπονί ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση της Σουόνσι ενώ θα έχει εκτός τον Σέλβι και τον Κι. Αμφότερες σημαντικότατες απουσίες. Νομίζω ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η Τσέλσι θα φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Διπλό.

203 1 1,75 (17:00)
Η Ντανφέρμλιν μας πούλησε την προηγούμενη βδομάδα μιας και ούτε τότε επέστεψε στις νίκες, παρ ότι βρέθηκε να κερδίζει 0-1 την αδύναμη Στέρλινγκ Άλμπιον η οποία έπαιζε και με 10 παίχτες. Όχι μόνο λοιπόν δεν κράτησε το υπέρ της σκορ αλλά η Στέρλινγκ με 10 παίχτες έκανε και την ανατροπή 2-1 για να ισοφαρίσει η Ντανφέρμλιν στο 90. Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν συμπλήρωσε χωρίς νίκη η Ντανφέρμλιν και πλέον η άνοδος αρχίζει και δυσκολεύει πολύ αν δεν συνέλθει άμεσα. Σαν ρόστερ είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας και κόντρα στην μέτρια Εντρόνιανς ήρθε η ώρα να επανέλθει στις νίκες. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τη συγκεκριμένη ομάδα μιας και την έχω κυνηγήσει αρκετά φέτος. Πάμε στον άσσο λοιπόν.

190 1 1,70 (17:00)
Ομολογώ ότι δεν περίμενα μία τόσο κακή πορεία για τη Σοσιεδάδ σε αυτό τον πρώτο γύρο. Στη μέση της βαθμολογίας και χωρίς να εντυπωσιάζει, κάθε άλλο μάλιστα. Η αλλαγή προπονητή, με τον Μόγιες να αναλαμβάνει, έχει βελτιώσει κάπως την ομάδα, δείχνει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, είναι και τέσσερα παιχνίδια αήττητη και η δύναμη της Σοσιεδάδ έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι μία, το Ανοέτα. Αυτό καλείται σήμερα να εκμεταλλευτεί κόντρα στη Βαγιεκάνο, που έχει αμφίβολο τον πρώτο της σκόρερ και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη αμυντικά. Στο 1,85 ειναι έξω ο άσσος, νορμάλ τολμώ να πω και εγώ τόσο θα τον έδινα αν ημουν μπουκ και ως εκ τούτου θα μπει στο παιχνίδι μου.

Καλή τύχη.