Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ

Βραζιλία και Γερμανία πήραν χθες την πρόκριση και θα διασταυρώσουν τα ξίφη στον ημιτελικό. Η Βραζιλία χάρη στα γκολ των στόπερ της κέρδισε δύσκολα την Κολομβία με 2-1 με τον ρέφερι της αναμέτρησης να χαρίζεται σε κόκκινη του Ζούλιο Σέζαρ στο πέναλτι της Κολομβίας. Η Γερμανία από την άλλη προηγήθηκε νωρίς και κράτησε αυτό το χρυσό 0-1 έως το τέλος και τα πάντσερ πήραν την πρόκριση. Πάμε στα σημερινά,

Η Κόστα Ρίκα αναμφίβολα είναι έκπληξη του Μουντιάλ. Πέρασε από τον όμιλο του θανάτου με Αγγλία, Ουρουγουάη και Ιταλία. Εν συνεχεία απέκλεισε την Ελλάδα στη φάση των 16 και πλέον παίζει με την Ολλανδία. Μία πορεία που ούτε ο πιο αισιόδοξος Κόστα Ρικανός δεν την περίμενε. Αλλά όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος. Κόντρα στην Ολλανδία δε νομίζω να έχει την ίδια τύχη, ούτε και τον Νάβας να κατεβάζει ρολά σε κάθε παιχνίδι, όπως έγινε με την Ελλάδα. Αναλογιστείτε ότι με την Ελλάδα η Κόστα Ρίκα έκανε 1,5 φάση σε όλο το παιχνίδι (!!). Συνεπώς πάμε στο άσσο του 1,50.

Στο άλλο παιχνίδι της Αργεντινής με το Βέλγιο, εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Καταρχήν η Αργεντινή που από την αρχή του Μουντιάλ έγραφα ότι θα ναι 4αδα, η αλήθεια ειναι ότι δεν έχει πείσει. Επί της ουσίας, πάει να το πάρει μόνος του ο Μέσι. Οι Βέλγοι που ήρθαν σε αυτό το Μουντιάλ ως μία νεαντική ομάδα γεμάτη ταλέντο και λίγο έως πολύ αναμέναμε μία τέτοια πορεία, στον όμιλο ήταν κάτω του μετρίου όμως στα νοκ αουτ ήταν καλό. Ειδικά στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, το 0-0 αναμφίβολα αδικεί το Βέλγιο. Οι ευκαιρίες που έχασαν οι Βέλγοι, δεν υπήρχαν. Αρκετές κλασικές ευκαιρίες χαμένες και απλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Οι Βέλγοι από τη μέση μπροστά, έχουν μία δεδομένη ποιότητα. Το θέμα είναι τι γίνεται στα μετόπισθεν, εκεί όπου υπάρχει ένα αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αν ο Βίλμοτς δε γυρίσει το σύστημα ώστε να δίνονται βοήθειες πίσω, νομίζω ότι η Αργεντινή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα πάρει την πρόκριση. Πρόκριση Αργεντινής λοιπόν στο 1,50-1,60.