Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΩΡΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ: Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ....

Ξεκινάνε σήμερα τα προημιτελικά του Μουντιάλ με δύο σπουδαία παιχνίδια. Αφενός στης 19:00 έχουμε το Γαλλία Γερμανία ενώ στις 23:00 το βράδυ το Βραζιλία Κολομβία.

Όσον αφορά το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, δεν νομίζω ότι χωρούν προγνωστικά και όποιος επιχειρήσει να τα κάνει μπορεί εύκολα να εκτεθεί. Η Γαλλία έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο σε αυτό το Μουντιάλ, βρίσκει δίχτυα εύκολα και αν και δυσκολεύτηκε με την Νιγηρία εν τούτοις την καθάρισε πριν το ματς πάει στην παράταση. Για τη Γαλλία τα είχαμε πει και πριν το Μουντιάλ, διαθέτει ένα πολύ καλό γεμάτο ρόστερ παρά την απουσία του Ριμπερί ενώ έχει δέσει και με τον Ντεσάμπ στον πάγκο. Επίσης ο Μπενζεμά είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα πονοκοφελιάζει τον Λεβ σίγουρα η αντιμετώπισή του. Η Γερμανία από την άλλη ναι μεν δεν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις, που ναι μεν είναι καλές αλλά δεν είναι αυτό το κάτι εντυπωσιακό. Η Γερμανία έχει μία επιπλέον κούραση από το παιχνίδι με την Αλγερία καθώς πήγε στην παράταση και η Αλγερία τους ζόρισε πολύ τους Γερμανούς. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κάποιοι παίχτες ταλαιπωριούνται με ίωση. Αλλά η Γερμανία είναι Γερμανία. Θεωρώ ότι αν η Γερμανία είχε έναν Κλόζε (νεότερο) μπροστά, ώστε να έχει το εύκολο γκολ, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για τα Πάντσερ. Τώρα όμως μπαίνω σε σκέψη. Θα πάρω το ρίσκο και θα πάω με πρόκριση για Γαλλία σε απόδοση 2,25, για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ μιας και ο ΟΠΑΠ δεν προσφέρει επιλογές προκρίσεων.

Βραζιλία Κολομβία. Αν το δούμε το παιχνίδι καθαρά αγωνιστικά, οι αποδόσεις στην Κολομβία προκαλούν. Η Βραζιλία δεν έχει παίξει καθόλου μπάλα, είναι σταθερά κάτω του μετρίου σε όλα της τα παιχνίδια και απλά περιμένει κάποιες εμπνεύσεις του Νειμάρ για να πάρει το παιχνίδι. Η Κολομβία αντίθετα, την είδαμε και κόντρα στην Εθνική, παρά την απουσία του Φαλκάο είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με ταχύτητα, πρέσινγκ ψηλά και με τρομερή ποιότητα από τη μέση και μπροστά, που μπορούν να διασπάσουν την οποιαδήποτε άμυνα. Αν κρίνουμε με βάση τι έχουμε δει σε αυτό το Μουντιάλ το Χ2 είναι μονόδρομος. Ωστόσο πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι η Βραζιλία είναι η διοργανώτρια με ότι αυτό συνεπάγεται. Αγωνιστικά το βλέπω στο Χ2, κρίνοντας με βάση τι έχουμε δει ως τώρα από τις ομάδες. Αν τώρα πιστεύετε ότι θα σπρώξουν τη Βραζιλία, η πρόκριση πληρώνει ψίχουλα στο 1,40. Ακόμα και τώρα που γράφω το κείμενο δεν έχω αποφασίσει με ποιες από τις δύο αντικρουόμενες σκέψεις θα ακολουθήσω. Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να ζουν για το αποψινό παιχνίδι, το γήπεδο όντας κατάμεστο καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει, αλλά άσσο στο 1,85 εγώ δεν παίζω Π Ο Τ Ε και ας κερδίσει 5-0 η Βραζιλία. Στοιχηματικά η αξία είναι στο Χ2.