Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ.... ΣΗΜΕΡΑ (ΞΑΝΑ) ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μετά την παλικαρίσια πρόκριση της εθνικής μας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, η εθνική έγραψε ιστορία μιας και πέρασε για πρώτη φορά στη φάση των 16 του Μουντιάλ και σήμερα μπορεί κάλλιστα να ξανά γράψει ιστορία κόντρα στην Κόστα Ρίκα και να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργανώσης.

Η Κόστα Ρίκα είναι η μεγαλύτερη και ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ. Ούτε ο πιο αισιόδοξος Κόστα Ρικανός. δεν ανέμενε τέτοια πορεία, βγαλμένη απο παραμύθι. Πως άλλιως να χαρακτήρισεις την Κόστα Ρίκα αφού σε έναν όμιλο του θανάτου με Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη, εκεί που όλοι ανέμεναν ότι θα ήταν ο σάκος του μποξ, καμία ομάδα δεν την κέρδισε. Όχι μόνο αυτό, η Κόστα Ρίκα κέρδισε στα ίσια την Ουρουγουάη και την Ιταλία ενώ πήρε ισοπαλία 0-0 όντας αδιάφορη από την Αγγλία έδειξε μαχητικότητα, πρεσινγκ, πάθος, πειθαρχία, καλή άμυνα και πήρε την επική, πραγματικά επική πρόκριση. Όλα τα παραμύθια όμως δεν έχουν πάντα ευχάριστο τέλος, έτσι αναμένω και για την Κόστα Ρίκα. Ρούις, Μπολάνιος και Κάμπελ μπροστά μπορεί να κάνουν παπάδες αλλά πέφτουν πάνω στο μακράν καλύτερο αμυντικό δίδυμο, όπως το επισημαίνω απ την αρχή του Μουντιάλ, Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Και μην ξεχνάμε ότι η Κόστα Ρίκα δε θα βρει τους χώρους για να κάνει το παιχνίδι της όπως συνέβη στα παιχνίδια του ομίλου. Το αποψινό παιχνίδι και για την Κόστα Ρίκα είναι μία πρόκληση για να γράψει και εκείνη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της. 

Από την άλλη Ελλάδα, με τρομερό πάθος, αυταπάρνηση, πήρε τη νίκη έστω και στο 90 με το πέναλτι του Σαμαρά  κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν 4-0 για την εθνική. Αδυνατώ να θυμηθώ καλύτερο παιχνίδι της Ελλάδας μετά το Euro. Και ξέρετε δεν παίξαμε αυτό το αντιποδόσφαιρο, η εθνική έπαιξε μπάλα και πήρε την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι που με το καλημέρα κάνεις δύο αναγκαστικές αλλαγές τον Κονέ και τον Καρνέζη!! Μπαίνει ο Σάμαρης ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι, πέτυχε και το γκολ στο 1-0 ενώ το στήσιμο του Σάντος ήταν εξαιρετικό και πρέπει να το πούμε αυτό. Όπως γράφτηκε παντού ότι στο παιχνίδι με την Κολομβία ήμασταν τραγικοί, με ευθύνη και του Σάντος, στο παιχνίδι με την Ακτή έκανε αριστοτεχνικό κοουτσάρισμα, έστω και αν η ομάδα έτσι όπως τα έχει καταφέρει ο Πορτογάλος, δεν έχει αξιόπιστο φορ!!

Οι διεθνείς έχουν ρίξει αμέτρητα τρεξίματα, η τιμωρία του Κατσουράνη ήταν δώρο θεού. Η χρησημοποίηση του Χριστοδουλόπουλου στα άκρα δημιουργεί πολλά ρίγματα, ενώ και ο Σάλπι  από την άλλη πλευρά ναι μεν δεν είναι παίχτης που δημιουργεί φάσεις αλλά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στον εκάστοτε προπονητή γιατί δίνει πολλές βοήθειες στα μετόπισθεν. Λογικά πάμε σε ένα σύστημα (4-3-3), με τον Κατσουράνη στον πάγκο (μακάρι!!), τριάδα στα χαφ Μανιάτη, Καραγκούνη και Σάμαρη. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σαμαρας και στα πλάγια Σαλπιγγίδη και Χριστοδουλόπουλο.

Στο δια ταύτα, πιστεύω στην πρόκριση της εθνικής μας, η οποία είναι δυαράκι στις περισσότερες εταιρίες και θα αποτελέσει και τη βασική μου επιλογή. Επίσης να πουμε ότι ενώ το διπλό για την εθνική μας είχε ανοίξει στο 4,10 πλέον παίζεται στο 3,20...