Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...

Από τα τελευταία γεμάτα κουπόνια της σεζόν μιας και αυτό το σαβ/κο έχουμε φινάλε σε έξι πρωταθλήματα και σε άλλα τόσα το επόμενο σαβ/κο. Οι επιλογές μου και σε αυτό το κουπόνι βασίζονται αποκλειστικά στο κίνητρο των ομάδων, όπως άλλωστε κάνουμε όλο τον τελευταίο καιρό. Προφανέστατα, οι μπουκ δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό, μιας και οι αποδόσεις είναι εποχιακές και αναγκαστικά κάπου θα πρέπει να κάνουμε και τα στραβά μάτια. 

*** Σε λίγο θα ανεβούν αναλύσεις και προτάσεις για ειδικά στοιχήματα για τη Eurovision, όπως κάθε χρόνο.***

140 1 1,40 (16:30)
*Τελευταία αγωνιστική
Η Άουγκσμπουργκ με τη Μάιντζ παλεύουν για μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μαίντζ είναι στην 7η θέση με 50 βαθμούς και με έναν πίσω η Άουγκσμπουργκ. Η Μάιντζ όμως παίζει με το Αμβούργο που καίγεται για τη νίκη. Η Αουγκσμπουργκ υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Αουγκσμπουργκ που είναι σε καλή κατάσταση, εντός έδρας μετρά (8-3-5) και προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Μπραουσβάινγκ, την οποία και έστειλε, όπως όλα δείχνουν στην Β Γερμανίας. Η Άουγκσμπουργκ, έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Μπάγερν. Αυτό το αλίευσα όταν πέρσι ήμουν στο Μόναχο. Φυσικά δεν υπονοώ κάτι απλά, το βάζω και αυτό στην εξίσωση. Από την άλλη η Αίντραχτ, κλείνει μία πολύ μέτρια σεζόν, τελευταίο παιχνίδι για τον Άρμιν Φε στον πάγκο, θα έχει και 2-3 απουσίες, δύσκολα νομίζω θα κόψει βαθμούς και την ελπίδα για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ από την Αουγκσμπουργκ. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια παίζει το σενάριο να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι η Μάιντζ με το Αμβούργο και να αδιαφορήσει ύστερα η Άουγκσμπουργκ αλλά επειδή μιλάμε για Γερμανούς, δε το βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο 1,55 ο άσσος.

Το Μάιντς Αμβούργο, το αφήνω για το live, όπου θα είμαστε μαζί λογικά και θα τα συζητάμε ως είθισται σε Facebook και Twitter.

156 1 1,40 (18:00)
*Τελευταία αγωνιστική
Παιχνίδι δίχως αύριο για τη Μπελενένσες, το έχω ήδη αναφέρει από τα μέσα της εβδομάδας στο facebook. Θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή και να μην την ενδιαφέρουν τι θα κάνουν ούτε η Πάκος, ούτε η Ολιανένσε που είναι από κάτω της και οδηγούνται αντίστοιχα σε πλέι αουτ και απευθείας υποβιβασμό. Η Μπελενένσες είναι ιστορική ομάδα, έχει βαριά φανέλα, είναι σε καλή κατάσταση, δεν παίζουμε δηλαδή κανένα μπάζο, προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας επί της 4ης Εστορίλ και σήμερα υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη και με απουσίες Αρούκα. Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της Μπελενένσες ανακοίνωσε ότι η είσοδο θα είναι ελεύθερη ώστε άπαντες να στηρίξουν την ομάδα. Για μένα θα είναι τεράστια έκπληξη αν η Αρούκα πάει και ρίξει την Μπελενένσες. Άσσος στο 1,60 έξω, για στήριγμα. Το 1,40 του ΟΠΑΠ, προκαλεί γέλιο.

183 1 1,65 (22:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Δε σας κρύβω ότι αμφιταλαντεύτηκα πολύ για το αν θα παίξω τον άσσο της Εβιαν. Η Εβιάν είναι από τις ομάδες που δε μπορώ να της ψυχολογήσω για και αυτό και οι φορές που την παίζω/την κοντράρω μέσα στη σεζόν είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα αν σήμερα δεν κερδίσει θα πέσει. Εμείς θα χάσουμε ένα δελτίο και η Εβιάν την κατηγορία. Τόσο απλά. Η Εβιάν προέρχεται από την ήττα με τη Ρεμς με 1-0, όπου μάλιστα στο 85 έχασε πέναλτι. Το βλέπα live το παιχνίδι και όπως έγραψα και στο twitter, από τις πιο χαζές εκτελέσεις πέναλτι που έχω δει ever. Θυμάστε τη θεωρία που σας έχω πει για τους μαύρους και τα πέναλτι.... (δεν είναι ρατσιστικό!!). Αλλά ρε παιδιά δε γίνεται να κάνεις τέτοια εκτέλεση πέναλτι. Εν πάση περιπτώσει, με την ήττα αυτή και τη νίκη της Σοσό, πλέον η διαφορά των δύο έπεσε στον ένα βαθμό. Και για μαντέψτε, την τελευταία αγωνιστική παίζει Σοσό Εβιάν. Ο θάνατός σου η ζωή μου δηλαδή. Η Εβιάν αν σήμερα δεν κερδίσει τότε θα πάει με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη φορμαρισμένη Σοσό και για να μαι ειλικρινής δε βλέπω να τη γλιτώνει αν σήμερα δεν κερδίσει. Η Νις από την άλλη είναι αδιάφορη, την κόντραραμε και την προηγούμενη βδομάδα με τη Σοσό, όπου και έχασε με 1-0. Επίσης το είδα το παιχνίδι και η Νις δεν ήταν κακή. Εκτός έδρας μετρά (2-4-12). Κοινώς, εκτός έδρας χανει από τα αποδυτήρια.  Και σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα θα έχει και σημαντικές απουσίες με πρώτη και καλύτερη αυτή του πρώτου της σκόρερ Τσβίτανιτς (30/10). Με βαριά καρδιά γιατί αυτή την Εβιάν δεν την εμπιστεύομαι, παίζω τον άσσο. Η Εβιάν ως ομάδα έχει και χρήμα, ο πρόεδρος της έχει νερά....

189 2 2,25 (22:00)
*Προτελευταία αγωνιστική
Ότι ίσχυε και πιο πάνω για την Εβιάν, ισχύει και για τη Σοσο. Παιχνίδι δίχως αύριο, μιας και αν υποθέσουμε ότι η Εβιάν κερδίσει στην Σοσό δεν κάνει ούτε η ισοπαλία διότι ναι μεν η διαφορά θα πάει στους τρεις βαθμούς αλλά η Σοσό για να καλύψει τη διαφορά τερμάτων θα πρέπει να την κερδίσει την τελευταία αγωνιστική με 6-7 γκολ διαφορά. Συνεπώς σήμερα θέλει νίκη μέσα στην έδρα της Ρεν για να τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Εβιάν, σε ένα ματς ο θάνατός σου η ζωή μου, μέσα στην έδρα της. Η Σοσό το τελευταία διάστημα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αήττητη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Από την άλλη η Ρεν μετά τη νίκη της μέσα στην Παρί, πλέον είναι αδιάφορη, μια Ρεν που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και το διπλό που πήρε στο Παρίσι ήταν πολύ τυχερό. Και ενδεχομένως να γίνουν και αλλαγές από τον Μοντενιέ. Κακά τα ψέματα η Ρεν είχε ποντάρει πολλά στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Γκινγκάμπ, τον όποιο και έχασε και αυτό της έχει στοιχίσει ψυχολογικά. Το διπλό μετά τη νίκη της Ρεν μέσα στην Παρί έκανε βουτιά από το 3,00 στο 2,50 και με ακόμα περαιτέρω πτωτικές τάσεις. Εύλογη επιλογή το διπλό, σε εποχιακή απόδοση.

Καλή τύχη