Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ…

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον Ολυμπιακό που απέχει πλέον 90 λεπτά μακριά απ το όνειρο, να βρεθεί στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα και την τραγική εικόνα σε ένα ακόμη παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουν. ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Άλλωστε κάτι τέτοιο φανερώνουν και οι αποδόσεις, όπου η πρόκριση του Ολυμπιακού παίζεται στο 1,40. Πρακτικά για μένα, ο Ολυμπιακός έχει κάτι παραπάνω από 80% πιθανότητες πρόκρισης. Ο λόγος; Απλός. Θα είναι κατόρθωμα αν δε σκοράρει κόντρα σε αυτή τη Γιουνάιτεντ. Βέβαια το παιχνίδι δε θα είναι εύκολο, το θηρίο είναι πληγωμένο.

Ο Μόγιες είναι με την πλάτη στον τοίχο, παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για να μείνει στον πάγκο της Μάντσεστερ. Θεωρώ ότι σε περίπτωση αποκλεισμού, η Γιουνάιτεντ θα έχει μείνει από Μάρτιο μήνα έξω από όλους τους στόχους της. Στο πρωτάθλημα έρχεται από οδυνηρή ήττα στο μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, με 3-0 μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Μάλιστα ακούστηκαν και γιουχαρίσματα, πράγμα ασυνήθιστο για τους Βρετανούς ενώ ακόμα και οι δημοσιογράφοι ασκούν πλέον καθημερινή κριτική στον Μόγιες και η κλεψύδρα αδειάζει. Το αποψινό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας για τη Μάντσεστερ, σε μία τραγική χρονιά για να σώσει λίγη από την αξιοπρέπεια της. Ο Μόγιες σκέφτεται να επαναφέρει στην 11αδα τον Ράιν Γκιγκς. Αν και στα 40 ο Ουαλός, νομίζω είναι η πλέον σωστή κίνηση. Η προσωπικότητα του Γκιγκς και η εμπειρία του χρειάζεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δε νομίζω ότι ο Καγκάβα έχει να προσφέρει και πολλά περισσότερα σε αυτόν τον τομέα. Ο Σκωτσέζος μάλλον θα τον βάλει στον άξονα δίπλα στον Κάρικ, με Γουέλμπεκ και Γιανουζάι στα άκρα και μπροστά τους Φαν Πέρσι κα Ρούνει. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελούν ο Εβρά, ο Βίντιτς, ο Τζόουνς και ο Ράφαελ.

Προφανώς και αναμένω διαφορετική εικόνα παιχνιδιού σε σχέση με αυτή στο Καραϊσκάκη. Η Μάντσεστερ θα μπει δυνατά να κυνηγήσει ένα γκολ νωρίς ώστε μετά να μπορέσει να ηρεμίσει το παιχνίδι της. Σίγουρα θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τα νώτα της διότι άπαντες ξέρουν ότι αν δεχθεί γκολ, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι η Μάντσεστερ ένα γκολ στο α ημίχρονο θα το βάλει.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη προέρχεται από τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά δεν θέλγει με την απόδοση του, με το ποδόσφαιρο που παίζει, τον τελευταίο καιρό. Με τη Μάντσεστερ φυσικά και έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ουδείς το αμφισβητεί αλλά βρήκε και τα έκανε. Όπως και να έχει το σημερινό παιχνίδι δε μοιάζει με τα υπόλοιπα και ο Ολυμπιακός είναι λάθος να κάτσει πίσω κάτι που φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται και ο Μίτσελ βάζοντας τον Κάμπελ στην κορυφή, έτσι ώστε να χτυπήσει στην κόντρα γιατί χώρους ο Ολυμπιακός θα βρει. Απλά οι φάσεις που θα βγάλει πρέπει να γίνουν γκολ. Για μένα θα ναι λάθος η χρησιμοποίηση του Βαλντές, προσωπικά δεν τον έχω σε εκτίμηση και είναι κοροϊδία να τον συγκρίνουμε με τον Μήτρογλου πριν τραυματιστεί. Επίσης στον Ολυμπιακό είναι φανερά ντεφορμέ ο Αβράαμ Παπαδόπουλος και ο Μανωλάς, το δαμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά κυρίως με την εθνική όπου αμφότεροι κουτούλαγαν. Γι αυτό και ο Μίτσελ αναμένεται να βάλει δίδυμο με Μανωλά και Μαρκάνο. Έχοντας δεξιά και αριστερά, Σαλίνο και Χολέμπας αντίστοιχα. Δίδυμο στα αμυντικά χαφ Μανιάτης και Εντιγκά. Φούστερ, Ντομίγκες και Πέρεζ η τριάδα πίσω από τον Κάμπελ.

Στο δια ταύτα, όπως προανέφερα οι πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από 80%. Αν καταφέρει και αποκλειστεί θα ναι ένα μικρό κατόρθωμα. Όσο μεγάλη φανέλα και αν έχει η Μάντσεστερ, δεν τρομάζει. Επαναλαμβάω ότι το παιχνίδι δε θα ναι εύκολο. Θα έχει γκολ.

Για όσους παίζουν ΟΠΑΠ:
137 Μάντσεστερ Γ. Ολυμπιακός 1 1,45
137 Μάντσεστερ Γ. Ολυμπιακός Over 1,50

Για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ:
Μάντσεστερ Γ. στο (-1,5) σε απόδοση 2,45
Anytime Scorer Φαν Πέρσι σε απόδοση 2,00

Καλή τύχη