Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΣΕΡΙΦΟΣ – ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ ΕΥΑΤΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ (pic)

Δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά στη Σέριφο σε πολλά μέτωπα με ότι συνεπάγεται αυτό. Η κατάσταση είναι δύσκολη και είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ με το πρώτο φώς του ηλίου να έρθουν άμεσα στην περιοχή αεροσκάφη για να ριχθούν στη μάχη της πυρόσβεσης. Σήμερα δυστυχώς ο πύρηνος εφιάλτης έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.


Η περιοχή Μέγα Λιβάδι παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  έχουν καεί και δύο σπίτια, ο κόσμος αναγκάστηκε να φύγει διά θαλάσσης από εκεί. Είχαμε συγκλονιστικές εικόνες, ο κόσμος πανικόβλητος να πέφτει στη θάλασσα για να σωθεί, ευτυχώς τον κόσμο τον παρελάμβαναν βάρκες για να το μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία στο νησί. 


Έγινε εκκένωση του χωριού. Επίσης κάηκε το παλιό διοικητήριο των Μεταλλείων, ένα απ τα ιστορικά κτίρια του νησιού. Πραγματικός εφιάλτης με το Μέγα Λιβάδι να θυμίζει κρανίου τόπο. 





Παράλληλα η φωτιά κατέκαψε την ευρεία περιοχή προς τον προφήτη Ηλία, το Μία Χωριό, όπου ευτυχώς απ ότι είδα δεν πρέπει να έχουν καεί σπίτια αλλά κυριολεκτικά η φωτιά έγλειψε τους τοίχους των σπιτιών. Ο μέχρι στιγμής (πρόχειρος) απολογισμός αναφέρει ότι πρέπει να έχουν καεί περίπου πάνω από 3,000 χιλ. στρέμματα.


Η φωτιά μαινόταν σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα. Στην περιοχή Σκλαβογιάννη, στο δρόμο προς το Μέγα Λιβάδι, στον Κουταλά αλλά και κοντά στον Αβυσαλλό.  Να πούμε ότι μέχρι το απόγευμα επιχειρούσαν στην περιοχή δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 


Οι κάτοικοι όλων των ηλικιών υπερβάλλουν ευατόν, με ότι μέσα διαθέτουν προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν, ιδιώτες με τα μηχανήματά τους δίνουν μάχη με τις φλόγες και η νύχτα προμηνύεται δύσκολη. Πριν από λίγο ήρθαν και πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν και αυτά. Οι δεξαμενές του νερού στην περιοχή η οποία φλέγεται φτάνουν σε οριακό σημείο.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε...