Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Πρεμιέρα για το Βέλγιο αυτή τη βδομάδα και από το επόμενο Σ/Κ το κουπόνι θα αρχίσει να θυμίζει κάτι από χειμώνα με οχτώ πρωταθλήματα να κάνουν πρεμιέρα. Όσον αφορά τα σημερινά, θα ασχοληθούμε με τους δύο τελικούς Σούπερ Καπ σε Ολλανδία και Γερμανία.

161 1 1,40
Ο τελικός του Σούπερ Καπ Ολλανδίας γίνεται στο γήπεδο του Αίαντα στο Άμστερνταμ Αρίνα. Ο Άγιαξ πέρσι κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα της χρονιάς και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα για τρίτη σερί χρονιά και μάλιστα είναι το μεγάλο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες μέρες. Στα μεταγραφικά δεν είχε κάποια μεγάλη απώλεια ενώ απέκτησε απ τη Μπαρτσελόνα δανεικό τον επιθετικό Μπόγιαν Κρκιτς ο οποίος είναι η αλήθεια ότι ναι μεν ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έκανε καλές χρονιές. Η Αλκμάαρ απ την άλλη προέρχεται από μία χρόνια που όσον αφορά το πρωτάθλημα θα ήθελε γρήγορα να ξεχάσει, μη ξεχνάμε άλλωστε ότι σε αρκετά σημεία της χρονιάς κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό. Κατάφερε όμως και πήρε το κύπελλο και έσωσε κάπως τη χρονιά. Στα μεταγραφικά αποδυναμώθηκε αισθητά έχασε ότι καλύτερο είχε τον χαφ Μποχάρ και τον πρώτο της σκόρερ Άλντιτορ. Γέμισαν ρευστό τα ταμεία αλλά καμία σημαντική κίνηση αναπλήρωσης των κενών που άφησαν οι δύο παίχτες. Νομίζω ότι ο Άιαντας θα πάρει την πρώτη κούπα της χρονιάς, μικρός αλλά λογικός ο άσσος του 1,40.

162 1 3,45 Χ 2,80
Καταρχήν παρατηρείται από χτες αργά το βράδυ διορθωτικές κινήσεις απ τους μπουκ στο σετ αποδόσεων. Ενώ έπεφτε το διπλό της Μπάγερν και είχε φτάσει στα επίπεδα ΟΠΑΠ με τον άσσο να είναι στο 4,00+, μόλις επιβεβαιώθηκαν οι απουσίες της Μπάγερν αλλά και τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι κάποιοι παίχτες απ τους Βαυαρούς δε θα ξεκινήσουν βασικοί, ο άσσος έκανε βουτιά στο 2,80 και το διπλό τείνει να γίνει δυαράκι, κοντα στο 1,95. Η Μπάγερν πέρσι τα κατάκτησε όλα, αναμφίβολα απ τις πιο πετυχημένες της χρονιές στην ιστορία της, με τον αρχιτέκτονα του όλου οικοδομήματος Χάινκες να αποσύρεται και να τον αντικαθιστά ο Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός με το καλημέρα προσπαθεί να αλλάξει πολλά στην ομάδα, διαφορετικό πλάνο, να περάσει τις δικές του ιδέες αντί να πατήσει στο πετυχημένο μοντέλο του Χάινκες. Οι αλλαγές αυτές όμως θέλουν χρόνο. Και σήμερα η Μπάγερν έχει και σημαντικές απουσίες αφού εκτός είναι ο Ριμπερί, ο Νόιερ και ο νεοαποκτηθείς σταρ Μάριο Γκέτσε απ τη Ντόρτμουντ. Επίσης οι Ντάντε, Μαρτίνες και Σβαιστάνγκερ υστερούν σε φυσική κατάσταση και είναι αμφίβολο το αν θα ξεκινήσουν στη βασική 11αδα. Με 4-1-4-1 θα παρατάξει τους Βαυαρούς ο Γκουαρντιόλα στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο των Βαυαρών. Απ την άλλη η Ντόρτμουντ προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά, που όμως δε μπόρεσε να χτυπήσει τους Βαυαρούς. Ούτε στο κύπελλο που ηττήθηκαν 1-0 ούτε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρ ότι καλύτερη σε μερικά διαστήματα του παιχνίδιου, όπου πάλι ηττήθηκε στα χασομέρια με 2-1 χάρη στο γκολ του Ρομπέν. Έκανε καλές μεταγραφές με τον Μιχταριάν απ τη Σαχταρ ουσιαστικά να καλύπτει το κενό του Γκέτσε και τον Ομπαμπεγιάνγκ απ τη Σεντ Ετιέν να ξεχωρίζουν. Αμφότερες εξαιρετικές επιλογές με τον Μιχταριάν όμως να μην υπολογίζεται για το αποψινό παιχνίδι, όπως και οι Πίστσεκ και Μπλαζικόφσκι. Έτσι τη θέση τους θα πάρουν οι Γκροσγκρόιτς και Χόφμαν. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο με το καλημέρα η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα να έχει εμφυσήσει όλες τις αλλαγές που τις έχει κάνει ο Καταλανός τεχνικός. Σε αντίθεση με την ομάδα του Κλοπ όπου θα στηριχθεί στην ομοιογένεια, ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα με πέρσι και ο Λεβαντόφσκι να περιμένει στη γωνία… αν και δεν του έκαναν το χατίρι να πάει και αυτός στη Μπάγερν μαζί με το Γκέτσε.

Καλή τύχη