Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟΥΣ...

Η Μπαρτσελόνα επιτέλους θύμισε Μπαρτσελόνα, όπως έγραφα και στη χθεσινή ανάλυση του παιχνιδιού, η Μπαρτσελόνα θα έδινε απαντήσεις. Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού το Καμπ Νου είχε κατηφορίσει επικίνδυνα, ο Μέσι πήρε από το χέρι τη Μπαρτσελόνα και με γκολάρες την έβαλε 2-0 μπροστά στο ημίχρονο απλουστεύοντας το όλο θέμα και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Η Μίλαν ήταν φανερό ότι δε μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τη Μπαρτσελόνα αν και ο Νιάνγκ έχασε αυτή την μοναδική ευκαιρία στο τετ α τετ που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αν είχε μπει αυτό ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη αλλά με το ΑΝ δε γράφεται η ιστορία.

Στο άλλο παιχνίδι η Γαλατά ήταν εξαιρετική, ακόμα και μετά το 1-0 πίεζε έκανε φάσεις, ο Ντρογκμπά έφαγε πολύ ξύλο από τους αμυντικούς της Σάλκε αλλά σε κάτι τέτοια παιχνίδια η εμπειρία του ήταν πολυτέλεια για τη Γαλατα. Αν η Γαλατα είχε έναν σοβαρό αμυντικό θα ήταν πιο ξεκούραστη η πρόκριση. Η Σάλκε ουσιαστικά είχε ανέβει μετά το 2-2 όπου ήθελε ένα γκολ για να προκριθεί αλλά το γκολ το βαλε η Γαλατα στις καθυστερήσεις όταν βγήκαν τρεις δύο στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Μπουράκ Γιλμάζ όπου έκανε το 2-3.

Στοιχηματικά, η χθεσινή μέρα ήταν εξαιρετική μέρα αφού πέρασαν σχεδόν όλα απ όσα είπαμε είτε εδώ στο site είτε στο twitter όπου για ακόμη μία φορά έγινε χαμός με όλα τα παιδιά εκεί. Η ανάλυση που έκανα του παιχνιδιού στο Καμπ Νου, ήταν απόλυτα εύστοχη. Πλήρωσε και στο over ομαδικό και συνολικό, πλήρωσε στην πρόκριση, πλήρωσε στην πρώτη κίτρινη για Μίλαν, anytime scorer Βίγια και το μόνο που χάσαμε ήταν μία πρόταση στα κόρνερ, όπου θέλαμε ένα ακόμα κόρνερ για να περάσει και αυτή η πρόταση.

Επίσης, πέρασε τόσο το Χ2 της Γαλατασαράι όπου το χα ανεβάσει μάλιστα στη στήλη με το δυνατό σημείο ημέρας και φυσικά στο twitter που έγραφα απ το απόγευμα ότι αυτό το 3,25 της πρόκρισης, ήταν too much και άξιζε να παιχτεί.

Πριν περάσουμε στα σημερινά, να σας πω ότι από σήμερα οι προτάσεις θα ανεβαίνουν και στη σελίδα του site στο facebook, μιας και πολλοί φίλοι βολεύονται καλύτερα με αυτό τον τρόπο. Φυσικά εμείς θα τα λέμε όπως είθισται στο twitter όπου γίνεται πανηγύρι στο live, άλλωστε στο twitter τα λέμε απ τότε που ελάχιστα site είχαν λογαριασμό εκεί και δεν ήταν τόσο της μόδας. Αρκετά φλυάρησα και πάμε σημερινά,

Με το Μπάγερν Άρσεναλ δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε, η Μπάγερν έχει πάρει ήδη την πρόκριση μετά το 3-1 μέσα στην έδρα των Κανονιέρηδων.

Στο άλλο παιχνίδι θα πάω με την Πόρτο. Η Μάλαγα είναι μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της, πόσο μάλλον αν σκεφτείτε πως ξεκίνησε η ομάδα αυτή το καλοκαίρι, όταν και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Άραβες κάθε άλλο παρά ενίσχυσαν το ρόστερ των Ανδαλουσιάνων παρά ταύτα έκανε έναν εξαιρετικό α γύρο στην Primera και στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει να ξεφουσκώνει. Κάνει κοιλιά ωστόσο υπάρχει ενθουσιασμός και άπαντες ζουν για το αποψινό παιχνίδι. Το πρόσφατο 1-1 στο πρωτάθλημα με τη Βαγιαδολιδ, ουδείς ασχολήθηκε με τον Πελεγκρίνο να κάνει και 2-3 αλλαγές ώστε να έχει φρέσκους τους παίχτες του εν όψει του σημερινού παιχνιδιού. Εκτός θα είναι πάντως ο παιχταράς Ελισέου.

Από την άλλη η Πόρτο αντισταθμίζει τον παράγοντα ενθουσιασμό της Μάλαγα με την εμπειρία που διαθέτει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και το έχει αποδείξει αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι η Πόρτο ήταν εξαιρετική, θα μπορούσε να είχε κλειδώσει την πρόκριση ήδη από το πρώτο παιχνίδι. Η Μάλαγα ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτη. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τη Μπενφίκα, την Παρασκευή κέρδισε εύκολα με σβηστές τις μηχανές την Εστορίλ με 2-0 προηγήθηκε νωρίς και απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια. Επιστρέφει και ο Μουτίνιο ενώ αμφίβολος είναι ο Ροδρίγες, αν δεν παίξει θα πάρει φανέλα βασικού ο Ιζμαίλοφ.

Στο δια ταύτα, θεωρώ ότι η Πόρτο θα πάρει την πρόκριση, σε τέτοια παιχνίδια μετράει η εμπειρία, φάνηκε και από το πρώτο παιχνίδι η ανωτερότητα των Δράκων και όσο ενθουσιασμό και να έχει η Μάλαγα θεωρώ ότι σήμερα θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Οπότε πάμε στο Χ2, παρ ότι η Πόρτο προκρίνεται ακόμα και με ήττα με γκολ, (πχ 2-1). Επίσης εξαιρετική επιλογή anytime scorer Τζάκσον Μαρτίνες.