Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Η Ανδαλουσία χτες δεν κοιμήθηκε πανηγυρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση της Μάλαγα κόντρα στην Πόρτο. Η Μάλαγα από το 35 και μετά ήταν πολύ καλή, ανέβασε στροφές, πέτυχε γκολ στο πιο καίριο σημείο λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου μετά στο 49 ο Ντεφούρ πήρε κόκκινη και τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τη Μάλαγα. Και στο 77 ο Σάντα Κρουζ κάνει το 2-0 και το Ροσαλέδα παίρνει φωτιά. Η Πόρτο επί της ουσίας μπήκε αποκλειστικά για να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και εν τέλει αυτό πλήρωσε. Ανέμενα διαφορετική εικόνα από τους Δράκους για αυτό και υπήρχε η πρόταση για το Χ2. Την πατήσαμε.

Τη σκυτάλη σήμερα παίρνει το Europa League, με τους επαναληπτικούς παιχνίδια της φάσης των 16. Ένα σημείο έχω ξεχωρίσει τον άσσο της Ρουμπίν Καζάν με τη Λεβάντε.

159 1 1,75
Α παιχνίδι: Λεβάντε Ρούμπιν Καζάν 0-0
Καταρχήν μέχρι χθες έπεφτε αρκετά η απόδοση του άσσου. Είχε φτάσει οριακά σε επίπεδα ΟΠΑΠ, σήμερα όμως είχαμε μία πλήρη αντιστροφή της τάσης αυτής και πλέον ο άσσος έχει γίνει δυαράκι. Παράξενη τάση αυτή και με προβληματίζει. Παρά ταύτα θεωρώ, μένοντας στα αγωνιστικά ότι η Ρούμπιν έστω και με μισό μηδέν μπορεί να πάρει τη νίκη. Η Λεβάντε και εδώ που έφτασε είναι τεράστια επιτυχία και φυσικά ουδείς το περίμενε. Κατά τον Ιγκάνσιο Μαρτίνεθ οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι, αναμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι, προσεχτικό και από τις δύο πλευρές και όποια βάλει το γκολ νομίζω ότι θα πάρει και την πρόκριση. Πάω προς τον άσσο, επειδή θεωρώ τη Ρούμπιν ένα κλικ καλύτερη από τη Λεβάντε. Μία Ρουμπίν που προέρχεται και από μεγάλη νίκη επί της Ζενίτ για το πρωτάθλημα της Ρωσίας. Η Λεβάντε θα παίξει με το γνώριμο στυλ μαζική άμυνα και όπου βγει. Πλέον όμως δε θα έχει τον Μάρτινς μπροστά που αποχώρησε την ομάδα για το Σιάτλ αλλά τον Άκουαφρέσκα. Και η Ρουμπίν φυσικά θα έχει τρεις απουσίες αφού δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο μπακ Ανσάλντι, στον βασικό στόπερ Νάβας ενώ εκτός είναι και ο νεοαποκτηθείς Μ’ Βιλά και ο χαφ Ριαζάντσεφ. Στον άσσο λοιπόν και με anytime scorer Ροντόν.

Καλή τύχη.