Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PRIMERA DIVISION by BetSecret (ΜΕΡΟΣ Β)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (5η)
Αν και ξεκίνησε κάπως άσχημα τη σεζόν μετά τα χριστούγεννα μεταμορφώθηκε, έπαιξε εκπληκτικά σε κάποια παιχνίδια έχοντας το Φαλκάο σε τρομερή κατάσταση να κάνει παπάδες μπροστά. Έφτασε στην κατάκτηση του Γιορόπα Λιγκ, με εκπληκτικά γκολ του Φαλκάο. Φέτος παραδόξως δεν έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερα σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές όπου το χρήμα έρεε άφθονο ενώ έχει χάσει ήδη τρία βασικά της στελέχη. Τον χαφ Σάλβιο (11 εκατ. Ευρώ) που πήγε στη Μπενφίκα, τον Ντιέγκο που έληξε ο δανεισμός του και τον στόπερ Ντομίνγκεθ (8 εκατ. Ευρώ) που πήγε στη Γκλάντμπαχ. Νομίζω ότι θα υπάρξουν ακόμα 1-2 μεταγραφές έστω και στο τέλος. Στον πάγκο παραμένει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιχτών. Θα χτυπήσει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ που πέρσι την έχασε στο νήμα.

ΛΕΒΑΝΤΕ (6η)
Φαντάζομαι πέρσι τέτοια περίοδο, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Λεβάντε δεν θα περίμενε τέτοια πορεία στη Πριμέρα. Πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τα έβαλε με μεγαθήρια έχοντας από τα πιο μικρά μπάτζετ της κατηγορίας. Φέτος θα έχει δύο καρπούζια στη μασχάλη μιας και θα παίξει και στο Γιουρόπα Λιγκ με ότι αυτό συνεολαγεται. Στο μεταγραφικό παζάρι, έχασε μεταξύ άλλων 3-4 βασικούς, ψιλοκάλυψε τα κενά με φτηνούς παίχτες αλλά το κυριότερο θέμα είναι τι θα γίνει με τον πρώτο σκόρερ Κονέ και το αν θα παραμείνει στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να επαναλάβει την περσινή εκπληκτική σεζόν. Γύρω στη 10η θέση, εκεί στη μέση της βαθμολογία την υπολογίζω.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ (7η)
Ομάδα έδρας η Οσασούνα, αντλώντας δύναμη από την Παμπλόνα κατάφερε να φτάσει στην 7η θέση, παλεύοντας μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός έδρας βέβαια, ο απολογισμός έγραψε μόλις τρεις νίκες σε 19 παιχνίδια. Μεταξύ αυτών που απέκτησε ξεχωρίζουν οι Αρμεντέρος από τη Σεβίλλη, ο Νάνο από τη Νουμάνθια, ο Σίσι από τη Βαγιαδολίδ και ο στόπερ Αρίμπας από τη Βαγιεκάνο. Στον αντίποδα αποχώρησαν μεταξύ άλλων ο Ραούλ Γκαρθία (σημαντικότατη απώλεια), ο Νεκουνάμ και ο Ιμπραχίμα. Στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα την υπολογίζω την Οσασούνα.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ (8η)
Μεγάλη μαγκιά του Καπαρός το γεγονός ότι με ένα ρόστερ μετριότατο κατάφερε όχι μόνο να σώσει την Μαγιόρκα αλλά κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι και να κυνηγάει έξοδο στην Ευρώπη από το πουθενά. Θεωρώ όμως ότι έκανε την υπέρβαση της, μεταγραφικά ουσιαστικά έρχεται μία η άλλη αν και έχασε τρία βασικά της στελέχη. Στόχος φυσικά η εξασφάλιση της παραμονής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο εύκολα όπως πέρσι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (9η)
Σταθερά φθίνουσα η πορεία των Ανδαλουσιανών τα τελευταία χρόνια, δεν έχει να επιδείξει κάτι στο περσινό πρωτάθλημα και δίκαια κατέληξε στην 9η θέση. Στον πάγκο πάντως παρέμεινε ο Μίτσελ ενώ υπήρξε και ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και υπήρξαν κάποιες στοχευόμενες προσθήκες όπως του κίπερ Ντ. Λόπεθ από τη Βιγιαρεάλ, του Σισίνιο από την Παλμέιρας, του Μαντούρο από τη Βαλένθι και του Μπατία από τη Χιχόν. Λογικά κάπου στη δεκάδα και φέτος, μέχρι εκεί.