Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Χτες χάθηκαν τεράστια ποσά από την Ολλανδία. Τόσο πριν το παιχνίδι όπου όλοι ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι αναμέναμε εύκολη επικράτηση των Ολλανδών και είχαμε πάει με τον άσσο αλλά και στη διάρκεια του live στο επόμενο γκολ, στην ανατροπή ενώ και το over που είχε παιχτεί από πολλούς επίσης δεν πέρασε. Η Δανία με μισή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε το γκολ και πήρε τη νίκη. Οι Οράνιε έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Και μπορεί από τη μέση και μπροστά η Ολλανδία να είναι εξαιρετική αλλά η άμυνα θυμίζει μπάζει. Πλέον ζορίζουν πολύ τα πράγματα για την Ολλανδία και έπεται το παιχνίδι με τη Γερμανία. Επίσης αποδείχθηκε πολύ λίγος και ο Φαν Μάρβεικ που άργησε πολύ να κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Η Γερμανία όπου πήρε τη νίκη, πολύ δύσκολα και με πολύ άγχος, κόντρα στην Πορτογαλία με γκολ του Γκόμεζ στο 72'. Η Πορτογαλία ήταν πολύ καλή, είχε δύο δοκάρια και 3-4 κλασικές ευκαιρίες που θα μπορούσε σίγουρα να πάρει κάτι παραπάνω από το χθεσινό παιχνίδι.

Κατά τα άλλα πέρασε ο άσσος της Αργεντινής (2,20) σε μια ματσάρα με τη Βραζιλία με ανατροπές και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Ο Μέσι έκανε χατ τρικ, πραγματικά όπως έγραφα και την προηγούμενη βδομάδα αλλά και χτες στην ανάλυση του παιχνιδιού αυτή η Αργεντινή είναι για μεγάλα πράγματα. Πέρασε επίσης ο άσσος της Νιουελς (1,75) στο 82’ και τέλος ο άσσος της Γερμανίας (1,85) έστω και δια πυρός και σιδήρου.

104 1 1,70
Σε αυτή την Ιταλία δεν έχω καμία εμπιστοσύνη για αυτό εξάλλου και στο αφιέρωμα για το Euro, είδατε ήμουν επιφυλακτικός ακόμα και ως προς την πρόκριση. Η Ιταλία προέρχεται από ένα ηχηρό χαστούκι από τη Ρωσία στο πρόσφατο φιλικό όπου και ηττήθηκε εύκολα με 3-0. Με την άμυνα να θυμίζει παιδική χαρά. Όλο κι όλο ένα φιλικό έδωσε η Ιταλία πριν το Euro, πάντως γενικότερα δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. Είναι και το κλίμα περίεργο, είναι και η υπόθεση των στημένων πάντα στο προσκήνιο και η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Ο Πραντέλι σήμερα απ ότι φαίνεται θα παίξει με τρεις πίσω, να εγκαταλείψει δηλαδή το 4-3-2-1 και μάλιστα με τον Ντε Ρόσι σε ρόλο στόπερ. Δε ξέρω τι όνειρο έχει δει ο Πραντέλι. Και στην επίθεση Μπαλοτέλι Κασάνο. Είναι ικανοί να πλακωθούν και μεταξύ τους για το ποιος θα εκτελέσει κάποιο στημένο. Από την άλλη η Ισπανία καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της και φυσικά να επιτύχει κάτι εκπληκτικό το τρεμπλ. Σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι διεθνείς της Ισπανίας προέρχονται από γεμάτες χρονιές με πολλά αγωνιστικά λεπτά και κατά συνέπεια θα υπάρχει και ο παράγοντας κούραση αλλά όπως και να το κάνουμε η Ισπανία αυτή τη στιγμή μοιάζει τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από την Ιταλία. Κάτι που αποτυπώνετε και στα ρόστερ των δύο ομάδων με την Ιταλία να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος. Πάμε με τον άσσο στο φτωχό βέβαια 1,70 στον ΟΠΑΠ, γύρω στο 1,83 έξω.

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Κροατία και Ιρλανδία είναι εξαιρετικά αμφίρροπο, είμαι πιο κοντά στην Ιρλανδία λόγω Τραπατόνι που θα θελήσει να πάει το ματς στο μισό μηδέν και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Εντάξει προφανές το Under αλλά να κάνουμε λόγο για το 1,40 δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος, όσο πιθανό και αν είναι.

Καλή τύχη.