Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τι και αν λένε πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, γνωστή η ατάκα μύθος του Λίνεκερ ο Ντρογκμπά την κατέρριψε πανηγυρικά και η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αναλυτικότερα για το χθεσινό τελικό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Στοιχηματικα μιλώντας πέρασαν πανηγυρικά τα over στα κόρνερ και το 9,5 που προτάθηκε στην ανάλυση του παιχνιδιού και το 13,5 στο live στο twitter. Πέρασε και η πρότασή μου για anytime scorer Ντρογκμπά και φυσικά η κατάκτηση για Τσέλσι, τη στιγμή που όλοι είχαν πέσει πάνω στον άσσο της Μπάγερν με την απόδοση του άσσου να έχει ξεφτιλιστεί. Ενδεικτικό εαυτού είναι το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ κατέβασε 3 φορές την απόδοση του άσσου. Το μόνο ειδικό στοίχημα που δεν μας πέρασε ήταν το over 4.5 στις κάρτες.

Πάμε όμως στα σημερινά όπου μεταξύ άλλων έχουμε την τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία, την τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ του δικού μας πρωταθλήματος, την προτελευταία αγωνιστική στη Β Ιταλίας ενώ έχουμε πρεμιέρα στη Βραζιλία ενώ ο ΟΠΑΠ έβαλε και την Ιαπωνία στο κουπόνι.

262 1 1,50
Η απόδοση του άσσου πέφτει από την Παρασκευή, πλέον κυμαίνεται κάτω και από το 1,50 του ΟΠΑΠ και νομίζω ότι και ο ΟΠΑΠ θα τη ρίξει. Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού η Κροτόνε σώθηκε και μαθηματικά με τη νίκη της την προηγούμενη αγωνιστική επί της Νοτσερίνα σε αντίθεση με την Άσκολι που είναι οριακά πάνω από τη ζώνη των μπαράζ υποβιβασμού, μόλις ένας βαθμός τη χωρίζει από τη Λιβόρνο και σήμερα θέλει νίκη και μόνο νίκη. Αν εξαιρέσουμε την τεσσάρα που έφαγε η Άσκολι την προηγούμενη αγωνιστική από την Βαρέζε το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δείχνει σημάδια ζωής. Η Κροτόνε από την άλλη όπως προείπα είναι παντελώς αδιάφορη και σήμερα θα έχει σημαντικές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα εκτός είναι ο χαφ Φλορέντσι (34/11), ο μεσοεπιθετικός Γκαμπιονέτα (26/6), o στόπερ Βινέτο (32/0), Αμπρουτσέζε (26/0), ο Γκαλάρντο (34/0) και ο επιθετικός Σανσόνε (35/5). Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, στον άσσο θα καταλήξει. Βέβαια η απόδοση είναι εποχιακή. Παιχνίδι του 2,00+ το βρίσκεις με το ζόρι στο 1,50.

271 1 1,70
Τελικός κυπέλλου Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ να ψάχνει το πρώτο της νταμπλ από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση η Ρεντ Μπουλ. Μετά από έναν καταστροφικό α γύρο, στο β γύρο σοβαρεύτηκε και εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και ουσιαστικά έπαιξε με βάση τις δυνατότητες της και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η Σαλτσμπουργκ διαθέτει μακράν το ποιοτικότερο ρόστερ στην Αυστρία. Για την τελευταία αγωνιστική, παίζοντας με αλλαγές κέρδισε 2-0 την Αντμίρα. Στα αγωνιστικά ο πρώτος σκόρερ Γιάντσερ (27/14) δεν είναι έτοιμος αλλά είναι στην αποστολή. Η Ριντ από την άλλη έκανε μία μέτρια χρονιά και κατέληξε στην 6η θέση. Το γεγονός όμως ότι η Σαλτσμπουργκ κατέκτησε το πρωτάθλημα, της δίνει αυτομάτως ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Για να φτάσει πάντως στον τελικό δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά σήμερα θα διεκδικήσει το τρίτο κύπελλο στην ιστορία της. Την τελευταία αγωνιστική δε ξεκούρασε παίχτες και ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Νέουσταντ. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα και η Σάλτσμπουργκ να πάρει ένα κύπελλο, υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και συνεπώς η επιλοφγή είναι οι Ταύροι.

275 2 1,80
Θα το πω απλά. Το παιχνίδι αυτό που θυμίζει το Μαρσέιγ Μονπελιέ. Θα κάτσει να χάσει η Μπρόντμπι σήμερα για να μην πάρει το πρωτάθλημα η Κοπεγχάγη; Εκτιμώ πως ναι. Όσο και αν οι Βόρειοι δεν ασπάζονται τη μεσογειακή λογική, η κάκιστη και ταλαιπωρημένη από οικονομικά προβλήματα Μπρόντμπι δε νομίζω να θελήσει να δώσει μία ακόμα πίκρα στους οπαδούς της, με το να δώσει ουσιαστικά τον τίτλο στην μισητή Κοπεγχάγη. Οι οπαδοί της Μπρόντμπι το έχουν πει ξεκάθαρα ότι σήμερα θέλουν να χάσουν ώστε να δώσουν την ευκαιρία στη Νόρτζελαντ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η Κοπεγχάγη είναι μεν πρώτη και στο +1 από τη Νόρτζελαντ αλλά έχει δύσκολο παιχνίδι με τη Μίτιλαντ εκτός έδρας όπερ και σημαίνει ότι μπορεί να αφήσει βαθμό ή και βαθμούς εκεί. Η Μπρόντμπι που είναι σε τραγική κατάσταση, είναι αδιάφορη και απλώς περιμένει μαρτυρικά να τελειώσει το πρωτάθλημα. Η Νόρτζελαντ από την άλλη είναι σε εξαιρετική κατάσταση, την προηγούμενη αγωνιστική κόλλησε στο 0-0 με την Όντενσε αλλά πάλι έπαιξε καλά. Διαθέτει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η απόδοση του διπλού πέφτει από μέρες, βρίσκεται πλέον κάτω από το 1,90. Το παρασκήνιο δείχνει Νόρτζελαντ αλλά και το παρασκήνιο να μην υπήρχε οι δύο ομάδες είναι η μέρα με τη νύχτα και η Μπρόντμπι είναι αδιάφορη. Παίζουμε διπλό και ας το χάσουμε.

Καλή τύχη.